Görüş Bildir
Haberler
Ermenistan'la Ateşkes 1 Gün Bile Sürmedi: Gence'de Siviller Vuruldu

Ermenistan'la Ateşkes 1 Gün Bile Sürmedi: Gence'de Siviller Vuruldu

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 7 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan tarafından fırlatılan füzelerin, Gence kentinde sivillerin oturduğu meskenlere isabet ettiğini, ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğünü, 28 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre ise can kaybı 7'ye yaralı sayısı 33'e yükseldi. 👇

"Çocukların ve kadınların bağırışlarını duydum"

"Çocukların ve kadınların bağırışlarını duydum"

Saldırı nedeniyle enkaz altında kalan ve hafif sıyrıklarla kurtulan Genceli vatandaşlar, dehşet anlarını ve neler yaşadıklarını AA'ya anlattı. 

Tamamen yıkılan evden kendi imkanlarıyla çıktığını söyleyen Ali Memedov, 'İlk önce bir patlama sesi duyduk. Sonra ev hemen üzerimize çöktü. Ben ilk önce deprem oldu zannettim. Daha sonra ailemle birlikte enkazdan çıktık.' dedi. 

Dışarı çıkıncı büyük bir şok yaşadığını, asıl füzelerin komşularının binalarına düştüğünü belirten Memedov,  'Çocukların ve kadınların bağırışlarını duydum. Hemen onlara yardım edip, olay bölgesinden uzaklaşmaya çalıştık.' diye konuştu.

"Bizim suçumuz neydi?"

"Bizim suçumuz neydi?"

Gözü yaşlı bir şekilde evinin önünde bekleyen bir anne, 'Patlamada 2 çocuğum başından yaralandı. Annem de cam parçalarının düşmesi nedeniyle ayağından yaralandı.' dedi. 

Çocuklarının şu anda hastanede tedavi altında olduğunu belirten Genceli anne, 'Hayatımda ilk defa böyle bir şok yaşadım. Bizim suçumuz neydi?' diye haykırdı. 

Ermenistan'ın ateşkes çağrısına güvenilmemesi gerektiğini belirten bölge sakinlerinden İlham Abbasov da, 'Biz insani olarak cenazelerini cephelerden almaları için ateşkes yaptık. Ancak onlar ilk fırsatta bizi vurdu. Saldırı, Ermenistan ordusunun faşistliğini gözler önüne seriyor.' dedi. 

Füzelerin düştüğü yerine tamamen sivillere ait olduğunu aktaran Abbasov, 'Neydi burası. Askeri karargah mı? Orduevi mi? Çocuk ve kadınların yaşadığı bir mahalle ve hemen yanında da bir park.' dedi.

İki taraftan karşılıklı ateşkes suçlaması

İki taraftan karşılıklı ateşkes suçlaması

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, geçtiğimiz cuma günü Moskova'da bir araya gelerek 11 saat süren bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmenin ardından ateşkes kararı alınmıştı.

Detaylar için 👇

Gence'den fotoğraflar 📷

Gence'den fotoğraflar 📷
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

1915'ten beri savaş hukukuna dair hiç mi bir şey öğrenemez bir toplum? 100 yıl önce köy basıp bebeklere kadar katlediyorlardı bugün de savaş alanının tamamen... Devamını Gör

Bozkurt

Savaş zamanında ateşkesi fırsat bilip saldırmak kadar aşağılık bir eylem yoktur, ki ulusların ahlâken hangi konumda olduklarını belli eden bir durumdur.

Söyledim gitti

Ermenistan bu savaşta açıkca ezilen taraf iken ateşkes avantajına gelen bir durum. Neden sivil bölgeleri bombalayıp bu avantajından vaz geçiyor? Tahminim, ka... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Masada iki taraf da mutlu olamayacak. Azerbaycan tamamen Karabağ'ı özgürleştiremeyecek, mevcut ilerlemesiyle yetinmek zorunda kalacak. Ermenistan hükümeti de... Devamını Gör