Görüş Bildir
Haberler
Erkin Koray Kimdir? Rock Müziğin Efsane İsminin Biyografisi

Erkin Koray Kimdir? Rock Müziğin Efsane İsminin Biyografisi

Türk rock müziğinin efsanesi Erkin Koray, uzun süredir yaşadığı Kanada’nın Toronto şehrindeki kaldırıldığı hastenede hayatını kaybetti. Usta ismin akciğerleriyle ilgili sağlık problemleri yaşadığı biliniyordu. Peki, Erkin Koray kimdir, kaç yaşındaydı?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Erkin Koray kimdir?

Erkin Koray kimdir?

Erkin Koray, Türk rock müziğinin öncülerinden ve önemli isimlerinden biridir. 24 Haziran 1941 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Türkiye'de 'Türk Rock'ın Babası' olarak anılan Erkin Koray, hem müziği hem de sahne performansıyla tanınmış bir sanatçıdır.

Erkin Koray kaç yaşındaydı?

Erkin Koray kaç yaşındaydı?

Özgün çalışmaları, doğu ve batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkileyen ünlü sanatçı 82 yaşında hayatını kaybetti. Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzının en önemli eserlerini vermiştir.

Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi geniş kitlelerin beğenisini kazanan Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur gibi psychedelic rocka uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok önemli çalışmaya imza atmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın