Görüş Bildir
Haberler
Erkek Yaz Modasına Dair; Ortamlarda Rezil Olmanızı Engelleyecek 15 Kritik Detay

Erkek Yaz Modasına Dair; Ortamlarda Rezil Olmanızı Engelleyecek 15 Kritik Detay

Rıdvan Melek
02.06.2015 - 17:35 Son Güncelleme: 02.06.2015 - 23:52

Yazın ne giyelim ne giymeyelim konusunda hemcinslerimin kafası epey karışık. Bu konuda sizleri aydınlatmayı kendime bir görev bildim ve sizlere faydalı olacağına gönülden inandığım bu eşsiz eseri yazdım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Devasa baskılı/Esprili tshirtlerden uzak durun

1. Devasa baskılı/Esprili tshirtlerden uzak durun

Üzerinde devasa harflerle 'COLLAGE 1861 MÜNİH' yahut komik olmayan komik tshirtlerden uzak durun. Bu tshirtler sizi yaşınızdan küçük göstereceği gibi, ipe sapa gelmez bir hırt, yahut ciddiyetten ve espri yeteneğinden yoksun bir insan olduğunuz fikrini verecektir.

2. Kişisel temizliğinize önem verin

2. Kişisel temizliğinize önem verin

Bu zaten normalde de yapmanız gereken bir şey. Ancak daha az terleyeyim diyorsanız koltuk altı temizliği şart. Sahile havuza gittiğimde mahçup olmayayım diyorsanız; ayak tırnaklarınız katır tırnağı kıvamına gelmeden kesin. Bu küçük ve basit önlemler hem ayak kokusundan, hem ter kokusundan sizi kurtaracak; hem de medeniyetten uzak bir insan görüntüsü vermenizin önüne geçecektir.

3. Gömlek içine baskılı tshirt giymeyin

3. Gömlek içine baskılı tshirt giymeyin

İlla giyecekseniz yine giymeyin. Yok ben giymeden rahat edemem diyorsanız kesinlikle düz, baskısız, basic tshirt giyin. Bakın minik kardeşimize ne kadar yakışmış ama siz çocuk değilsiniz; askerliğini tecil ettirmiş insanlarsınız ayıp yani.

4. Keten gömlek ve hacı adaylığı eşiği

4. Keten gömlek ve hacı adaylığı eşiği

Keten gömlek yaz aylarında hem ferah tutması hem de görünüşü sebebiyle çoğu erkek tarafından sevilir. Ancak cool olayım derken bir anda hacı adayı gibi görünmeniz işten değil. Öncelikle beyaz renk keten gömlek alırken meme ucunuzun belli olmamasına dikkat edin. Ben hayatımda daha erkek meme ucunu moda açısından olumlu bir 'öğe' olarak gören kadın birey görmedim. Buna ek olarak keten gömleğin üzerinizde çok bol durmaması gerekli. Normal bedeniniz neyse o ölçüde alın. Fazladan büyük aldığınız her keten gömlek size sünnetlik olarak geri dönecektir. Keten gömleklerin bir diğer özelliği de, pantolonun dışında gayet iyi durmasıdır. Eğer ben gömleğini pantolonun içine sokmayan bir bad boyum diyorsanız keten gömlek size göre.

5. Büyük desenli motifli gömlekler yalnızca filmlerde güzeldir

5. Büyük desenli motifli gömlekler yalnızca filmlerde güzeldir

Büyük desenli, kocaman motifli, dev çiçekli gömleklerden kaçının. Bu gömleklerin henüz yatıyla Akdeniz'e açılan zengin işadamlarından başka kimseye yakıştığını görmedim. Gerçi onlar da yakıştığından değil; 'ya ne giysek gidiyor zaten kötü giyinmişsin diyenin üstünden gömleğini satın alırım' diye düşündüklerinden giyiyorlar. Siz giymeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Önemli davetlerde şıklığınızdan taviz vermeyin

6. Önemli davetlerde şıklığınızdan taviz vermeyin

Davet deyince sanki Ziyagil köşküne gidecekmişsin gibi hissettin ama bildiğin düğünden bahsediyorum. Düğünlere giderken 'hem spor giyineyim rahat edeyim, hem de damadın olay çıkaracak yakın arkadaşı gibi durmayayım' diyorsanız tercihiniz chino pantolon üzerine keten ama uzun kollu gömlek olsun. Lacivert pantolona beyaz gömlek (atlet giyilmeyecek), kiremit rengi üzerine ecevit mavisi (<3) gömlek her zaman şık durur.

7. Dolabınızda mutlaka bir keten ceket olsun

7. Dolabınızda mutlaka bir keten ceket olsun

Milli irade ceketinin türlü iplikli versiyonları moda dünyamızı kasıp kavura dursun; siz düz, desensiz keten ceketten şaşmayın. Bu ceketler, serin olabilecek yaz akşamlarında hanımızdan hırka (çünkü kadınlar hep tedariklidir) istememenizi, hem gittiğiniz mekanda şal isteyip lord yancısı gibi gezmenizi engelleyecek; hem de sizi şık gösterecektir. Mavi tonlarında bir keten ceket, kot pantolonlarla da her türlü uyacağından önerim bu tonda ceketlerden 1 tane edinmenizdir.

8. Mayo seçiminde hoyrat olmayın

8. Mayo seçiminde hoyrat olmayın

Kumsallarımızın kanayan yarası alevli mayo, vücut mayosu ve artık sadece 60 yaş üstü eskiden body yapan amcalar tarafından giyilen slip mayodan uzak durun. Ünlü markaların pahalı mayoları, sezondan hemen önce indirime girer. Buraları kovalayarak 'en az 3' mayo edinin ve sezon içinde bunları döndüre döndüre giyin. Mayo alımında kilit nokta şudur, bembeyaz mayolardan uzak durun. Denizden çıkınca don gibi durmasının yanı sıra sürekli 'yav içim görünüyor mu acaba' diye endişe duymanıza da sebep olur. Mayoda bir diğer önemli husus mayonun boyudur. Uzun boylu dostlarıma dizlerinin hemen altında; kısa boylu dostlarıma ise dizlerinin hemen üstünde mayolar alarak boylarını daha uzun gösterebileceklerini belirtmek isterim.

9. Sandalet, Terlik, Yazlık ayakkabı vs...

9. Sandalet, Terlik, Yazlık ayakkabı vs...

Sandaletin içine çorap giyilmez. Artık milletçe bunu öğrendiğimize inanıyorum. Sandalet ve terliklerde bir süredir deri detaylı ürünler revaçta. Yine de eşek yüküyle para bayılıp, denize girince çaldırırım korkusu yaşamak istemiyorsanız plastik modelleri tercih edebilirsiniz. Ama o plastikler kumsal yürüyüşlerinde hep ayaktan çıkacak. Bak sonra demedi demeyin. Ayakkabıda da süet ayakkabıları tercih etmenizi tavsiye ederim. Peki şortun altına ayakkabı giydiğimizde ne tür çoraplar tercih etmeliyiz. Bilek çorap. Evet yanlış duymadınız bilek çorap. Onu da sürekli yukarı çekiştirmeyeceksiniz.

10. Şapka

10. Şapka

Şapka mühim bir yaz aksesuarıdır. Kel ve koca kafalı dostlarıma Meksikalı uyuşturucu kaçakçısı modeli şapkaları öneriyorum. Küçük kafalı dostlarımız ise normal şapkaları tercih edebilir. Tam tersini yaparsanız, cool görüneyim derken emmi olursunuz haberiniz olmaz. Lütfen dikkat.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şort iyidir hoştur, ancak uzman olmayan ellerde tehlikeli bir silaha dönüşebilir

11. Şort iyidir hoştur, ancak uzman olmayan ellerde tehlikeli bir silaha dönüşebilir

Şort aslında başlı başına bir dosyada incelenmesi gereken bir mevzu. Bir kere o 18 cepli Discovery Channel muhabiri şortlarından uzak durun. Safariye mi gidiyorsun canım kardeşim 4 cepli şort neyine yetmiyor?  Şortta da mayoda olduğu gibi uzun boylular dizin hemen altında biten şortlar giymeli, kısa boylular dizin hemen üzerinde biten şortlar giymeli. Çok kısa şortlardan uzak durun. Neden diye sorma. Uzak dur. Yine şortta kareli, geometrik desenli modellerden koşarak uzaklaşın. Düz renk şortlar iyidir.

12. "İyi bir pantolonu, üstü açık bir arabaya değişmem" Robert Bosch

12. "İyi bir pantolonu, üstü açık bir arabaya değişmem" Robert Bosch

Pantolonda ince keten, yahut ince chino pantolonlara yönelin. Bu demek değil ki hacı adayı gibi beyaz keten pantolon giyip kumsallarda takılın. özellikle gömlekle aynı renkte pantolon giymekten kaçının. Sürekli zıtlık olsun. Gömlek maviyse mesela sen kiremit rengi giy.vGömlek beyazsa lacivert giy. Gömlek kırmızıysa mor pantolon giy mesela.Ha giy moru da giy allah seni kahretmesin. Pantolonda bir diğer dikkat edeceğiniz nokta, pantolonun bel boyudur. Ne çatalınız görünecek kısa düşük, ne de dershanede belletmen görüntüsü verecek kadar yüksek belli pantolonları tercih edin.

13. Kolye, Bileklik, Bilimum süs eşyası...

13. Kolye, Bileklik, Bilimum süs eşyası...

Kumsalda rent a carcı gibi görünmek istiyorsanız kesinlikle gümüş bilekliklerden şaşmayın. Evet hatta cevşen de takın boynunuza. Makosen ayakkabı da giyip, inin denize. Bakın böyle olmaz. Özellikle aksesuar noktasında, evet burada bazı sıkıntılar var ve bizim bunu değiştirmemiz gerekli. Kolye, bileklik falan çok gerekli şeyler değil. Bileğiniz inceyse, efendi model deri bileklikler var onlardan arada bir takabilirsiniz. Bi mahsuru yok. Ama altın, gümüş, adamantiyum kolye ve bileklikten kesinlikle uzak durun.

14. "Her yıl sahte güneş gözlüğü kullanan 12135 kişi gözlerini sürekli kırpıştırmaktadır"

14. "Her yıl sahte güneş gözlüğü kullanan 12135 kişi gözlerini sürekli kırpıştırmaktadır"

Güneş gözlüğü, öyle arkadaşınızda yahut televizyonda görüp de alıp kullanacağınız bir şey değildir. Yüz tipinize göre bir gözlük bulmanız lazım. Sen koca kafana gider damla modelinin en ufağını alırsan hacı nine gibi durursun. Yahut küçük kafana gider kocaman kaynakçı modeli gözlük alırsan da kasklı Daft Punk üyesi gibi olursun bilmem anlatabildim mi?

15. Plaj havlusunda renk seçimi mühimdir

15. Plaj havlusunda renk seçimi mühimdir

Plaj havlusunda usturuplu motifleri seçmeniz gerekli. Ancak motiften daha önemli 2 şey var. Biri renk. İkincisi havlunun türü. Renk olarak yalnızca çok açık renklerden kaçınmanızı, özellikle beyaz havluları tercih etmemenizi öneririm. Denizden çıkıp kurulandıkça o güneş yanığından kabaran deriler falan havluya bulaşacak, gittikçe sararacak o havlu. İğrenç yani. Havlunun iplik türüne gelirsek, teknolojik gelişmeler plaj havlusu sektörünün de yüzünü güldürdü. Çabuk kuruyan mikrofiber havluları tercih etmeniz; 'vay havlu kurumadı, ben de belime sarmıştım bağırsakları üşütmüşüm' gibi sorunlar yaşamanızın önüne geçecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
45
23
11
8
7
4