Görüş Bildir
Haberler
Erkek Vücudu Hakkında Duyar Duymaz Ağzınızı Açık Bırakacak 8 Şaşırtıcı Gerçek

Erkek Vücudu Hakkında Duyar Duymaz Ağzınızı Açık Bırakacak 8 Şaşırtıcı Gerçek

Rinascita
20.05.2017 - 00:02

Erkek vücudu hepimizi şaşırtacak ilginçlikler ile dolu. Bunların bazıları yalnızca kadınlar tarafından değil, aynı zamanda erkekler tarafından da bilinmiyor. 

Bright Side'dan sizler için derlediğimiz içeriğimizde, erkek vücudunun 8 sırrını ve bunların açıklamalarını bir araya getirdik.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yaşlanma

1. Yaşlanma

Erkeklerin yüzü genç görünümü kadınların yüzüne oranla daha uzun süre koruyabiliyor. Bu da erkek cildindeki kolajen yoğunluğunun kaybolmasının yaşa bağlı olarak daha yavaş gerçekleştiğini gösteriyor. Dolayısıyla kırışıklıklara ve sarkmalara karşı daha dayanıklı oluyorlar.

Fakat erkekler ciltlerine kadınlara oranla daha az baktığı için, bu doğal avantajlarını kaybedecek zararlı dış faktörlere karşı daha duyarlılar.

2. Emzirme yeteneği

2. Emzirme yeteneği

Evet, doğru okudunuz! Erkekler de süt üreten bezlere sahipler. Fakat süt üretimi erkek bedeninde bir anormali olduğunun işareti oluyor. 

Bu durum, vücut gereğinden fazla prolaktin ürettiğinde gerçekleşiyor. Prolaktin üretimi kalbi canlandırmak için yapılan tıbbi tedavinin, hipofiz bezesi veya hipotalamus ile ilgili problemlerin, morfin türevi ilaçların kullanımının veya yoğun açlığın sonucu olarak ortaya çıkabilir.

3. Kellik

3. Kellik

Öncelikle kelliğin özellikle anneden gelen X kromozomları ile geçen genetik bir eğilim olduğunu söyleyelim. Fakat elbette ki bütün olay bununla bitmiyor. En az bu kromozom konusu kadar önemli olan başka faktörler de bulunuyor.

Eğer bir erkeğin babası kel ise, bu durumda saçının dökülme ihtimali %60'a kadar çıkabiliyor. Erkek hormonlarının bu aktivitesi ayrıca, yeni saç üretimini de engellemek suretiyle saç kökünü etkiliyor. Stres ve kötü beslenme, ilerleyen yaşlardaki kellik riskini arttırıyor.

4. Premenstrual sendrom

4. Premenstrual sendrom

Bu en şaşırtıcı olanı olabilir. Fakat erkeklerin %26'sı premenstrual sendromu yaşıyorlar. 

Bu dönemler boyunca bir erkek daha hassas, sinirli ve aç hissedebiliyor. Bunun yanı sıra kramplar da bu süreçte erkeklere eşlik ediyorlar. Bu açıdan kadınlarla aynı semptomları deneyimliyorlar.

5. Kadın kökenleri

5. Kadın kökenleri

Dünyadaki bütün insanlar var oluşlarında kadındı. X ve Y kromozomları bireylerin cinsiyetini belirliyor. Eğer iki X kromozomu bir araya gelirse kadın; eğer bir X bir de Y bir araya gelirse erkek olarak belirleniyor cinsiyetlerimiz. 

İlk 5-6 hafta boyunca, Y kromozomu pasif halde bulunuyor. Fakat aktif hale geldiğinde cinsiyet kadın iken erkeğe dönüşüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kalın cilt

6. Kalın cilt

Testesteron hormonu erkek cildini daha kalın hale getirir. Kadın cildine oranla %25 daha kalındır. Fakat yaşam süreleri boyunca erkeklerin cildi giderek incelir. Kadınların cildi ise menopoz dönemine kadar aynı kalır.

7. Adem Elması

7. Adem Elması

Adem elmasının ne için olduğunu veya erkeklerde kadınlara oranla daha belirgin olduğunu düşündünüz mü? Kadınların boynunda yalnızca küçük bir çıkıntı bulunuyor, bu da tiroid kıkırdağından oluşuyor ve tek fonksiyonu ses tellerini korumak. 

Bu tiroid kıkırdağı aynı zamanda insanların daha yüksek ses tonundan da sorumlu oluyor. Bireyin gençlik yılları boyunca, halka şeklindeki kıkırdaklardaki değişimle ilişkili olan açı Adem elmasını oluşturuyor ve erkeklerde ergenlik döneminde 'ses değişimi' olarak adlandırdığımız durum meydana geliyor. Bu açı erkeklerden kadınlara oranla daha küçük ve dolayısıyla erkeklerin sesinin seviyesinin daha alçak olmasına, çıkıntının da daha büyük olmasına neden oluyor.

8. Renk algısı

8. Renk algısı

Erkekler kadınlara oranla daha az rengin farkına varabiliyorlar ve bunun da nedeni oldukça basit. Renk algısı retinal koni hücreleriyle belirleniyor. Renkler hakkındaki bilgi X kromozomunda bulunuyor ve kadınlar da iki adet X kromozomu olduğu için, erkeklere orana renk algıları çok daha gelişmiş oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
275
71
42
41
19
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tyler DURDENOGLU

Bunu demeseydiniz iyidi şimdi feministliği bilmeden feminist olan kızlarımız bu hafta ben emzirdim bidaki hafta sende derler...

Viyan Kaya

Komik değil.

Ne demek ilk 5 hafta erkeklerde kızdı? Alemde o kadar delikanlı, o kadar ağır abi var. Ulu orta edilecek laf mı bu? :)

Bi de pipisi olan kızlar var. Onlar kaçıncı haftanın mahsulü? :)

Pasif Kullanıcı

#1 Kadınlar çok fazla makyaj kulanıyor. bu yüzden ilerki yaşlarda daha yaşlı görünüyor.