Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Türk Askeri Libya'ya Peyderpey Gidiyor, Amaç Savaşmak ya da Savaştırmak Değil'

Erdoğan: 'Türk Askeri Libya'ya Peyderpey Gidiyor, Amaç Savaşmak ya da Savaştırmak Değil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında Türk askerlerinin Libya'ya 'peyderpey' gönderilmeye başlandığını, askerlerin Libya'da muharip güç olmayacağını, sahadaki askeri koordinasyonunsa Türk askerlerince sağlanacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan 'Askerimiz oraya lejyoner sıfatıyla gitmiyor. Askerimizin oradaki görevi koordinasyon, orada bir harekat merkezi, bir korgeneralimiz bulunacak. Şu anda peyderpey gidiyor zaten askerimiz. Yoğunlaşmaya biraz daha vakit var.' diye konuştu.

Libya'da muharip güç olarak 'farklı ekiplerin' bulunacağını belirten Erdoğan, bu ekiplerin içinde Türk askerinin bulunmayacağını, ancak 'işin koordinasyonunun' üst düzey Türk askeri yetkililerce yapılacağını belirtti.

"Amacımız savaşmak ya da savaştırmak değil"

"Amacımız savaşmak ya da savaştırmak değil"

Erdoğan, geçen hafta olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla kabul edilen tezkere kapsamında Libya'ya asker gönderilmesinin amacının 'meşru hükümetin ayakta kalmasını sağlamak ve kendi topraklarına sahip olması' olduğunu belirtti ve 'Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının amacı savaşmak ya da savaştırmak değil' dedi.

Libya'da Türkiye'nin desteklediği Fayez Es-Sarraj'ın Londra'da çekilen görüntüleri çok konuşuldu 👇

'Türkiye'nin Libya'ya gidişinin tarihsel arka planı olduğunu' söyleyen Erdoğan, Rusya ve Sudan'ın da ülkede askeri olduğunu belirterek 'Biz hükümet tarafından çağrılıyoruz, neden gitmeyelim?' dedi.

Erdoğan 'Libya adeta aç kurtların üzerine çullandığı bir ülke haline geldi, Başını Mısır ve Abu Dabi (Birleşik Arap Emirlikleri) çekiyor. İsrail'le de ciddi dayanışma halindeler' diye devam etti.

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesi

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesi
İçeriğin Devamı Aşağıda

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin geçen Cuma günü Irak'ta ABD hava saldırısıyla öldürülmesine ilişkin olarak Erdoğan' Biz her zaman dış müdahalelere karşı durduk. Bu saldırıyı da bu şekilde değerlendirdik' diye konuştu.

Saldırıdan kısa bir süre önce ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi yaptığını hatırlatan Erdoğan 'Bizim görüşmemizden 4-5 saat sonra oldu. Herhalde hazırlanmıştı, planlanmıştı. Biz de haberi bu noktada alınca şok olduk. Ben Sayın Trump'a özellikle İran'la gerilimin tırmandırılmaması telkininde bulundum.' diye konuştu.

Erdoğan 'Türkiye bölgenin sadece istikrar adası değil adeta bölgedeki istikrar temindir. Bu bilinç ile davranıyoruz ve diplomasiyi öne çıkarıyoruz. Bu bölgede istikrar bozulduğu anda İran, Irak, Türkiye... Hepimiz zarar görürüz.' diye devam etti.

Ahmet Hakan'ın 'soruları' sosyal medyada tepkilere neden oldu 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
22
13
5
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
walkingdeathe

Valla programda gündeme olayın askerlerin Libyaya gönderilmesi değil de Ahmet Hakan'ın yalakalıkları vurdu...

o zaman politikacılar gitsin barışı sağlasın. Askerin ne işi var