Görüş Bildir
Haberler
Ali Babacan: 'Erdoğan'ın Soros'la En Az İki-Üç Defa Yüz Yüze Görüşmüşlüğü Var'

Ali Babacan: 'Erdoğan'ın Soros'la En Az İki-Üç Defa Yüz Yüze Görüşmüşlüğü Var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala için kullandığı 'Soros artığı' ifadesinin yankıları sürüyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın Soros'la yaptığı görüşmeye dair 'En az bir tanesinde ben de vardım, bayağı yüz yüze konuştu, Türkiye'ye yatırım için davet etti, Türkiye'ye daha çok finansman getirmesiyle ilgili' dedi.

Babacan, 'Ama o gün öyle bugün böyle, bir tutarlılık aramayın. Bundan sonra iktidarın tutumunda ve Sayın Erdoğan'ın tutumunda bir tutarlılık aramayın' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de gazeteci Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı.

ABD'li milyarder yatırımcı ve fon yöneticisi George Soros'la Erdoğan'ın yüz yüze görüşmeler yaptığını, en az bir görüşmede kendisinin de bulunduğu söyleyen Babacan, şunları anlattı:

"En az bir tanesinde ben de vardım"

"En az bir tanesinde ben de vardım"

'Sayın Erdoğan'ın Soros'la en az iki-üç defa yüz yüze görüşmüşlüğü var. En az bir tanesinde ben de vardım hatırladığım kadarıyla, bayağı yüz yüze konuştu, Türkiye'ye yatırım için davet etti, Türkiye'ye daha çok finansman getirmesiyle ilgili... Tema bu tabi. Soros'la ne konuşulacak, Türkiye'ye yatırım yapın, Türkiye'de daha çok iş yapın türü görüşmeler bunlar.

Yatırımcı ve iş insanı olarak, o dönemde pek çok uluslararası yatırımcıyla yapılan görüşmeler gibi Soros'la da görüşmeler oldu. Ama o gün öyle bugün böyle, bir tutarlılık aramayın. Bundan sonra iktidarın tutumunda ve Sayın Erdoğan'ın tutumunda bir tutarlılık aramayın. O gün işine böyle geliyordu, bugün için de böyle geliyor. Nasıl olsa hesap soran falan da yok.'

Babacan'ın açıklamaları 📹

Erdoğan, Kavala için 'Soros artığı' demişti

Erdoğan, Kavala için 'Soros artığı' demişti

21 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika seyahati dönüşü uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtlarken 'Bakın şimdi AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye'yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar. 10 tane büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz.' demişti.

Bunun ardından yazılı bir açıklama yapan Osman Kavala da artık duruşmalara katılmayacağını duyurmuştu 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
trolbiçer

ideolojik saplantılı ve önyargılı olan arkadaşlar bir Babacan'ın söylediklerini ve yaptıklarını, oluşturduğu kadroyu enine boyuna bir araştırsınlar, görüşler... Devamını Gör

EASTKING

Cumhuriyet düşmanı mavi AKP. Gidin 2002 akp kadrosuna bakın benzer yapı.