Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Hamburg'da Demirtaş Hakkındaki Soruyu Yanıtladı: 'Söylediğiniz Kişi Bir Teröristtir'

etiket Erdoğan Hamburg'da Demirtaş Hakkındaki Soruyu Yanıtladı: 'Söylediğiniz Kişi Bir Teröristtir'

Ulaş
08.07.2017 - 22:20 Son Güncelleme: 09.07.2017 - 10:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamburg'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan bir gazetecinin 'Demirtaş ve diğer milletvekilleri ne zaman cezaevinden çıkacak?' sorusuna 'Teröristleri cezaevlerinden bırakma yetkisi bizim değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Söylediğiniz kişi bir teröristtir.' şeklinde yanıt verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan G20 sonrasında yabancı gazetelerin son dönemde ülke gündeminde geniş yer bulan konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazeteci Deniz Yücel'in tutukluluğuna ilişkin soruya 'Basın mensupları da suç işler' yanıtı.

Gazeteci Deniz Yücel'in tutukluluğuna ilişkin soruya 'Basın mensupları da suç işler' yanıtı.

Bir basın mensubunun, 140 günü aşkın süredir hapiste olan Yücel hakkındaki sorusunu yanıtlayan Erdoğan, 'Basın mensupları herhalde sınırsız özgürlüğe sahip değildir. Basın mensupları da suç işler. Suç işlediği zaman da yargı gerekli değerlendirmeleri yapar' dedi.

Soruyu yönelten gazeteciye 1999 yılında cezaevine girdiğini hatırlatan Erdoğan, 'Fikir özgürlüğünü iyi bilirim. Belediye başkanıyken şiir okuduğum için hapse girdiğimi herhalde bilmiyorsunuz. Fikir, düşünce özgürlüğü konusunda hassasım. Bütün yasalarımız buna göre düzenlenmiştir. Bu basın mensubu diye tanıdıklarınız teröre yardım yataklık yapan kişilerdir' diye konuştu.

Erdoğan, Demirtaş ve diğer tutuklu vekiller ile ilgili sorulan soruya 'Bahsettiğiniz kişi teröristtir' şeklinde yanıt verdi.

Başka bir gazetecinin 'Demirtaş ve diğer milletvekilleri ne zaman cezaevinden çıkacak?' sorusuna Erdoğan 'Teröristleri cezaevlerinden bırakma yetkisi bizim değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Söylediğiniz kişi bir teröristtir. Öyle bir terörist ki bütün benim Kürt kardeşlerimi sokağa döküp ondan sonra 53 Kürt kardeşimi yine Kürtlere öldürten bir teröristtir. Bu sadece suçlarından bir tanesidir' şeklinde yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada kimi Erdoğan'ın açıklamasını savundu kimi eleştirdi. #DemirtaşBizleriz etiketi Twitter'da gündem oldu.

Sosyal medyada kimi Erdoğan'ın açıklamasını savundu kimi eleştirdi. #DemirtaşBizleriz etiketi Twitter'da gündem oldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1551
506
325
299
84
37
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

APO terörist , FETÖ terörist , DEMİRTAŞ terörist.E gelmişini geçmişini sevdiğim bunlarla şu paket bu paket o açılım bu bilmem ney diye diye masalarda oturan ... Devamını Gör

Leonhardt

Denmirtaş'a terörist demeyen de teröristtir.

PaZZ

Peki ya orospu cocugu desem kendisine ? O zaman terörist olurmuyum ?

gökhan gök

Yani erdoğanın bir içeriğine alkış emojisi vereceğimi hiç düşünmüyordum ama bu habere alkış emojisi verdim. Gerçekten erdoğanı tebrik ederim demirtaş teröris... Devamını Gör