Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan YÖK'e Çağrı: 'Şu Yardımcı Doçentlik Nedir?'

etiket Erdoğan'dan YÖK'e Çağrı: 'Şu Yardımcı Doçentlik Nedir?'

İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemdeki rektörlerimizden de bir ricam var. YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum. Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Bir gözden geçirilsin. Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuşmasında Mescid-i Aksa'da yaşanan gerilime ve Katar krizine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözü daha sonra yardımcı doçentlik bahsine getirdi.

Yardımcı doçentlik konusunda rektörlere ve YÖK'e çağrıda bulunan Erdoğan, 'Ülkemdeki rektörlerimizden de bir ricam var. YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum. Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Bir gözden geçirilsin. Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var? Ben araştırdığım yerlerde doğrusu böyle bir mekanizma pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum' dedi.

"En parlak beyinlerimiz kendi ülkelerinde gelecek göremediği için Batı'ya yöneliyor"

"En parlak beyinlerimiz kendi ülkelerinde gelecek göremediği için Batı'ya yöneliyor"

Türkiye'nin Yükseköğretim Sistemi, 184 üniversitesindeki 7,3 milyon öğrencisi, 75 bini doktoralı olmak üzere 150 bin akademisyeni ile güçlü bir yapıya sahip' diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

'YÖK'ün ülkemizin bu bilgi ve birikimini İslam ülkelerindeki yükseköğretim sistemleriyle paylaşması gerektiğini de düşünüyorum. Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında İslam ülkelerinden bir avuç kurum var. En zeki öğrencilerimiz, en parlak beyinlerimiz kendi ülkelerinde parlak bir gelecek göremedikleri için giderek artan bir oranda Batı'ya yöneliyorlar. Batı'ya çok ciddi para da aktarıyoruz bu nedenle. Eğitim aldıkları yerde kalıyorlar sonra da'

Erdoğan'ın açıklamalarına sosyal medyadan tepkiler...

Erdoğan'ın açıklamalarına sosyal medyadan tepkiler...
Erdoğan'ın açıklamalarına sosyal medyadan tepkiler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
659
418
145
62
61
55
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Üniversiteyi bitirdikten sonra akademik kariyer yapan insanların sıkça karşılaştığı bir rütbe yurt dışında Assistant Prof da deniyor. Üniversite bitirseydin ... Devamını Gör

PaZZ

tek türkiye'de varmış, yesinler yalanını sanki "Assistant Professor" diye bir şey hiç duymadik.

TheWay

aaaa yok öyle şeyler dünyada okulu bitiren direk profesör oluyor.

alper tunga

Böyle buyurdu ; orta derece imam hatip lisesi mezunu