Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan AYM ve İdam Tartışmalarıyla İlgili Açıklama: 'Meclis'in Kararını Onaylarım'

Erdoğan'dan AYM ve İdam Tartışmalarıyla İlgili Açıklama: 'Meclis'in Kararını Onaylarım'

Batuhan
01.10.2020 - 17:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam tartışmalarına ilişkin 'Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onama makamı olarak ben de bunu onaylarım' dedi. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesine ilişkin açıklamasıyla ilgili, 'Bu da yine parlamento çalışmasıdır. Parlamento bu konuda Anayasa Mahkemesi ile ilgili yeni bir yapılanma yaparsa, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılı açılış programına katıldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Meclis'ten idamla ilgili karar çıktığında bana gelmeyecek mi?"

"Meclis'ten idamla ilgili karar çıktığında bana gelmeyecek mi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam tartışmalarına ilişkin 'Meclis'ten idamla ilgili karar çıktığında bana gelmeyecek mi? Bana geldiğinde onaylarım. Meclis'in görevi. Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onama makamı olarak ben de bunu onaylarım' diye konuştu.

"Parlamento AYM ile ilgili yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım"

"Parlamento AYM ile ilgili yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım"

Cumhurbaşkanı ErdoğanMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesine ilişkin açıklamasıyla ilgili, 'Bu da yine parlamento çalışmasıdır. Parlamento bu konuda Anayasa Mahkemesi ile ilgili yeni bir yapılanma yaparsa, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım' ifadelerini kulllandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP milletvekillerinin genel kurula katılmamasına ilişkin 'Onun varlığı ile yokluğu arasında herhangi bir fark yok. Onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaktır' dedi.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
79
13
9
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Sanki adalet sisteminiz çok iyi de idamı getireceksiniz. Tacizcisi, tecavüzcüsü dışarıda fink atarken bunlar mualif ve özgür kesimi idam eder.

Sıradan Biri

En kötü senaryoda o yaa. Yıllarca vatana hizmet etmiş kahraman askerleri hiç yere idam ediceklerdi ki bu ülkenin tarihinda kara bi leke olarak kalacaktı. Ger... Devamını Gör

CanCan Gül

kalak %50 ye dar ağacı yolu görünür. :D yav bu memlekette zaten hukuka güven olmadığından yabancı yatırımcılar zarar ederek bile çekiliyor Türkiye'den. Adale... Devamını Gör

Halil Değerli

İşine gelmeyince Meclis... İşine gelince ŞAHSIM.... ...... Kızınca ey muhalefet... Sevince hey yandaşlarım.... ..... Kötü olunca dış mihraklar... İyi olunca ... Devamını Gör