Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan "Benim İçin Artık Yok" Dediği Miçotakis ile Görüştü

Erdoğan "Benim İçin Artık Yok" Dediği Miçotakis ile Görüştü

Emre Ordu
12.07.2023 - 18:24 Son Güncelleme: 12.07.2023 - 18:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz yıl 'Artık benim için Miçotakis diye birisi yok' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, NATO Liderler Zirvesi’nin düzenlendiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bir araya geldi.

Heyetlerin de katıldığı görüşmede, Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

"Çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata varıldı"

"Çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata varıldı"

Erdoğan ile Miçotakis arasında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin bir bildiri yayımlandı.'

İletişim Başkanlığı'nın aktardığı bildiriye göre; taraflar, ikili ilişkileri, önümüzdeki dönemde olumlu ivme üzerine inşa etme ve iki ülke arasında çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata vardı. Bildiride şunlar kaydedildi:

'İki lider, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısının sonbaharda Selanik'te düzenlenmesi konusunda anlaşmışlar, iki Dışişleri Bakanını süreçlere rehberlik etmek ve ilerleme hakkında rapor vermekle görevlendirmişlerdir. İki lider, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyileşmesini sağlayacak güven ortamının ve koşulların oluşturulması amacıyla her düzeyde daha sık temaslarda bulunulması niyetlerini vurgulamışlardır.'

Zirvede ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile bir araya geldi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 'Görüşmede; İki ülke ilişkilerindeki olumlu gündemin devam etmesi ve diyalog kanallarının açık tutulmasının önemi vurgulanmış, Güven Artırıcı Önlemler Toplantılarının yeniden başlaması konusundaki mutabakat teyit edilmiştir' denildi.

“Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" demişti 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan ve Miçotakis en son geçtiğimiz yılın mart ayında İstanbul’da bir araya gelmişti. Bu görüşmenin ardından iki ülke arasında tansiyon yükselmişti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in mayıs ayında ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan sert yanıt vermişti. Erdoğan 'Kendileriyle yaptığımız görüşmede aramıza üçüncü ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Buna rağmen geçen hafta bir Amerika seyahati yaptı, Kongre’de Türkiye aleyhinde konuşmalar yaptı. Şimdi biz bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla da kabul etmiyorum çünkü biz sözünde duracak onurlu siyasetçilerle yola gideriz' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
4
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ipimle kuşağım

yetişemiyorum sayın reis bi ara açılıyoduk sonra rabia, papazı da vermiyorduk, esad mı esed mi unuttum, oslo da görüşüldü bişey oldu, bitsin bu gurbetlikti h... Devamını Gör

Elif Akbln

Alışığız tükürdüklerimizi yalamaya 😂 😂

kunti

Demiycem Demiycem diyorum ama "pööh dünya lideriymiş"

marley

hemen şimdi. bi dünya lideri ismi söylermisiniz