Görüş Bildir
Haberler
Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Telefonun Araç Anahtarın! Kirala, Kullan, Bırak Araçlar

etiket Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Telefonun Araç Anahtarın! Kirala, Kullan, Bırak Araçlar

Ercan Altuğ Yılmaz
14.06.2022 - 23:08 Son Güncelleme: 14.06.2022 - 23:09

Görevler oyunların vazgeçilmez bir parçasıdır. Verilen görevleri tamamlayarak yeni seviyelere yükselmek, ödüller kazanmak oyun için motivasyon kaynaklarından biridir. Bunları gerçek hayatta gerçek görevleri tamamlayarak yapmak; kullanıcıları uygulamalara alıştıran, aktif olmasını sağlayan oyunlaştırma tekniklerindendir.

Biliyoruz ki yoğun metropollerde en büyük sorunlardan biri trafik ve park yerleri... Araç satın almak veya uzun süreli kiralama sözleşmeleri yapmakta oldukça zor seçenekler arasına girdi, bu sorunlara çözüm olarak uygulamalar artık araçların anahtarı! Kirala, kullan ve bırak gibi popülerleşen araç kiralama uygulamaları ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uygulamalarda hem eğlenerek hem de görev tamamlayarak yolculuk nasıl yapılır?

Uygulamalarda hem eğlenerek hem de görev tamamlayarak yolculuk nasıl yapılır?

Araç kiralama uygulamaları oyunlaştırma tekniklerini uygulayarak kullanıcılarını uygulama içerisinde aktif hale getirdi; Moov, Tiktak, Yoyo, Zipcar gibi popüler olan uygulamalar belli görevler vererek hem görevi tamamlamamızı hem de kupon almamızı sağlıyor. Evimizin dibinde veya 10 dakika yürüme mesafesinde artık birçok aracı bulabiliyoruz. Taksi yoğunlukları, toplu taşıma problemleri için kısa süreli çözümler olabiliyor. Daha uzun kiralamalar için indirimler uygulayarak kullanımı cazip hale getiriyorlar. Aktif bir kullanıcı olduğunuzda bahar kuponları yaz kuponları gibi indirim seven kullanıcıların sadık müşteri olmasını sağlıyorlar.

Uygulama ara yüzleri ikonlar, semboller ve mottolarla birleştiğinde oyundaymışsınız havasını soluyabilirsiniz.

Uygulama ara yüzleri ikonlar, semboller ve mottolarla birleştiğinde oyundaymışsınız havasını soluyabilirsiniz.

Fırsat araçlarını seçerek aracı yıkatabilir, yakıt doldurabilir veya şarj edebilirsiniz. Oyunlaştırma teknikleri sorumluluk yükleyerek görev bilincimizi de yükseltir. Bu uygulamalar problemlerini araç arızası, iç temizliği, dış görüntülerini paylaşmamızı isteyerek etkileşimimizi arttırarak çözmüştür.          

Oyunlaştırma temelinde oyunsu tasarımlarla problem çözmektir. Vakit kaybettiren sıkıcı uygulamalar yerine eğlendiren, vakit kazandıran, sorumluluk yükleyen uygulamalar; hem basit hem de tekrarlanabilir görevler ve kullanıcıyı hedefe ulaştıran oyunlaştırma iş modelleriyle istedikleri sonuca ulaşabilir.  

İyi iş çıkardınız! Hedefe ulaşıyorsunuz…

Bu yazı Gamfed Türkiye Gönüllülerinden Hadiye Özdemir ‘in katkılarıyla yazılmıştır.

Twitter

Instagram

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın