Görüş Bildir
Haberler
Endonezya Başkenti mi Değişiyor? Endonezya'nın Yeni Başkenti Neresi Olacak?

Endonezya Başkenti mi Değişiyor? Endonezya'nın Yeni Başkenti Neresi Olacak?

GNS
18.01.2022 - 18:55

Bir süre önce Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, başkentin taşınması konusunda fikrini öne sürmüştü. Endonezya meclis üyeleri tarafından değerlendirmeye alınan teklif konusunda olumlu düşünüldüğü kaydedildi. Cakarta'dan Borneo'ya taşınması istenen başkent konusunda uzun süreli bir çalışma ve ciddi bir bütçe gerektiği ifade edildi. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Endonezya meclisine sunulan başkenti taşıma fikrine olumlu yanıt geldi. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, başkentin Cakarta’dan Borneo’ya taşınması konusunda önerisini sunmuş ve meclisten gelecek cevabı beklemeye koyulmuştu. Konu hakkında yapılan açıklamada ciddi bir harcama yapılması gerektiği ifade edildi. İşte detaylar...

Endonezya'nın Başkenti Neresi Olacak?

Endonezya'nın Başkenti Neresi Olacak?

Meclis Sözcüsü Puan Maharani yaptığı açıklamada mecliste oylamanın yapıldığını ve başkentin Cakarta’dan Kalimantan’daki Borneo’ya taşınması yönünde karar alındığını ifade etti.

Reuters haber ajansının “son dakika” şeklinde yayınladığı haberin içeriğinde, yeni başkente nasıl fon aktarılacağı ve nasıl yönetileceği ile ilgili planların halen hazırlık aşamasında olduğu bildirildi.

Endonezya'nın Başkenti mi Değişiyor?

Endonezya'nın Başkenti mi Değişiyor?

Dünyanın en büyük adalarından biri olan Borneo’da kurulacak başkentin adının ise Nusantara olacağı ifade edildi. Yerle basın, Endonezya’nın yeni başkentin inşası için 2022 bütçesinden 35 milyon dolar ayırdığını da aktarırken, bütün projenin ise 35 milyar dolara mal olacağını bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın