Görüş Bildir
Haberler
En İyi Wordpress SEO Eklentileri

En İyi Wordpress SEO Eklentileri

Yunus Emre KARTAL
31.10.2014 - 17:46 Son Güncelleme: 31.10.2014 - 18:24

En İyi Wordpress Seo Eklentileri

En iyi WordPress SEO eklentileri artık günümüzde SEO’ nun “arama motoru optimizasyonu”nun değerinin iyice arttığı günlerde Panda 3.0 güncellemesi ile paravanların bitmesi, PR değerinin tamamen yerle bir olması ve doğal olmayan her işleme büyük cezaların geldiği günlerde doğallık ve bu SEO eklentileri daha da önemli bir hal aldı diyebiliriz.

WordPress SEO konusunda oldukça iyi bir durumda olan bir içerik yönetim sistemidir ve her geçen gün kullanım sayısı katlanarak artmaktadır. SEO aslında elle tutulur bir şey değildir, SEO konusunda bilgisi olmayan kişilerin ise en büyük yardımcısı WordPress kullananlar için bu eklentilerdir diyebiliriz. En iyi WordPress SEO eklentileri konusu Google güncellemelerinden en az etkilenen bir konu olduğu için eklentilerin yeterlilikle her ortamda sağlanır.

1. All in One SEO Pack Eklentisi

https://wordpress.org/plugins/all-in-one-seo-pack/

Kendi blogumda kullandığım eklentidir ve oldukça memnunum, takip ettiğim yabancı blogların %60′ ında esamesi bile okunmuyor bunu bende pek anlamış değilim. Ancak kesinlikle hiç kullanmayanların kesinlikle kullanmasını sıcak bakmıyor olsa bile bir süre denemesi gerektiğini düşünüyorum. Eklenti şuan itibari ile yani 21.10.2014 tarihi ile tam 20 milyon 381 bin küsür kez indirilmiştir ve bu indirme rakamı ile en çok indirilen WordPress SEO eklentisi unvanını elinde bulunduruyor. Ayrıca bu eklentinin ayarları ile ilgili bir çok Türkçe blog ve sitede veya forumlarda kaliteli Türkçe içerik bulabilirsiniz. Ayrıca bunun için özel bir konu hazırlayıp buraya da bağlantısını ekleyeceğim.

2. WordPress SEO by YOAST

https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

Yoast kendi başına bu “alemde” zaten bir marka olmayı başarabilmiş ve her yaptığı iş en kalitelerinden biri olmuştur. Komple bir SEO eklentisi dediğimizde yani ana SEO eklentisi dediğimizde ya YOAST ya da All in One SEO kullanabiliriz. Bu ikisinden başka ana kategoriyi göğüsleyecek bir eklenti olmadığını düşünüyorum. YOAST oldukça kaliteli bir eklentidir ve 13 milyon kez indirilmiştir.

3. SEO Friendly İmages Eklentisi

http://www.prelovac.com/vladimir/wordpress-plugins/seo-friendly-images/

Bu eklenti ile görsellerden hit alabilme ihtimaliniz artacaktır, çünkü SEO dostu resimler oluşturmanızı sağlamaktadır. SEO dostu görsel nasıl oluyor ? diyorsanız; Bu eklenti her görsele bir başlık ve alt etiketi ekleyerek görseli tanımlandırıyor ve görsel arama sonuçlarında daha önlerde çıkmasını sağlıyor. Eklentinin ayarları otomatik olarak yapılmıştır, ayarlar bölümüne dokunmayın hiç kalsın öyle. Hit almanın dışında, her resmin alt etiketinin olması SEO için bir artıdır.

Büyük sitelerde görmüşsünüzdür, örneğin; büyük haber sitelerinin hepsinde konu içerisinde kullanılan kelimelerde link olarak kelimenin etiket sayfası verilmiştir. İşte bu eklenti tam olarak bu işi görüyor. Bu eklenti ile bir konu içinde en çok geçen kelimelere o kelime sayfalarının etiket linklerini veriyor otomatik olarak bu da SEO açısından oldukça önemli bir olaydır. Etiket yazmanıza gerek kalmıyor, eklenti en çok kullanılan kelimeleri etiket olarak otomatik oluşturuyor, tabi ki isterseniz yine onları silip kendi istediğiniz eklentileri yazabilirsiniz.

; Source bölümünden eklentinin hangi bölümlerde geçerli olacağını seçebilirsiniz. Örneğin; Yazılar bölümünde geçerli olsun, Sayfa kısmında geçerli olmasın gibi ayarlarını yapabiliyorsunuz. Bu durumda oluşturduğunuz sayfalar için otomatik eklenti ayarı devreye girmiyor ve otomatik etiket linki vermiyor kelimelere, yani hangi bölümde etkin olmasını istiyorsanız oraları seçebiliyorsunuz. Ignore bölümünde ise; hangi kelimelerin kullanılmayacağını seçiyorsunuz, örneğin hakkımda kelimesinde geçtiği zaman link verilmesin, etiket oluşturulmasın gibisinden.

5. W3 Total Cache Eklentisi

http://wordpress.org/extend/plugins/w3-total-cache/

SEO, yalnızca yukarıdaki eklentiler ile gerçekleştirilecek şeyler değildir. SEO aynı zamanda performans demektir. En etkili önbellek eklentilerinden biridir. Bir çok önbellek işleminin hepsini aynı anda yapabilmektedir. CSS, JS ve HTML dosyalarını küçültür ve sitenizin hızlanmasını ve daha küçük boyutlu olması vesilesi ile daha hızlı yüklenmesini sağlamaktadır.

6. WP Smush.it Eklentisi

https://wordpress.org/plugins/wp-smushit/installation/

En gerekli eklentilerden biri olarak görüyorum ve bu iş için en iyi eklenti olduğundan şüpheniz olmasın. Yahoo servisini kullanarak bu eklenti sayesinde sitenizdeki tüm resimlerini boyutlarını küçültüp hem de kalitesinden ödün vermeden, daha hızlı bir siteniz olmasını ve resimlerin daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. Üstelik kullanımı da oldukça basittir, eklentiyi kurup aktif hale getirdikten sonra eklentinin smush.it butonuna tıklayarak tüm resimlerimizin boyutlarından tasarruf etmiş oluyoruz.

7. WordPress Benzer Yazılar Eklentisi ( YARPP)

Benzer yazıların kullanımı kesinlikle gereklidir, çünkü Google bize diyor ki; ziyaretçilerinize faydalı olun, onların aradıklarını kolay bir şekilde bulması için gayret gösterin. Bu eklenti sayesinde ziyaretçinin sitemizde okuduğu konunun altında benzer konular göstererek aradığını bulmasında ona yardım etmiş oluruz. WordPress benzer yazılar eklentisi adlı konumuza göz atarak YARPP eklentisi hakkında daha geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.

8. Google XML Sitemaps Eklentisi

Sitemap dediğimiz şey artık en son güncellemeler ile daha önemli bir hal almıştır. O yüzden en iyi ayarlar ile sitemize çok büyük katkılar sunabilir ve arama motorları gözünde daha otoriter bir site olabiliriz. Bu konu için yazılmış bir makalemiz var ve oldukça tutuldu diyebilirim. O yüzden buraya daha fazla bir şey yazmadan hemen sizi oraya yönlendiriyorum. WordPress sitemap ayarları konumuzla devam edebilirsiniz.

Son olarak; 1 ve 2 numaralı yani All in One SEO pack ve SEO by YOAST eklentisi bir arada kullanılamaz çakışır. Diğer eklentiler yardımcı eklentilerdir diyebiliriz ve beraber kullanımında hiç bir sorun yoktur. Yani 1 ve 2 numaralı en iyi wordpress seo eklentileri nden birini tercih etmelisiniz. Veya sıra ile deneyebilir ve daha sonra karar kılabilirsiniz, çoğu kullandığım eklentilerdir veya bilgi sahibi olduğum eklentilerdir, bu konu için uzun bir araştırma yapıp en iyi WordPress SEO eklentilerini toparlama çalıştım, umarım faydalı ve dolu bir konu olmuştur, yorumlarınızı bekliyorum.

Bu konumuzda ele aldığımız eklentiler dolaylı veya doğrudan bir sitenin SEO puanını yukarı çeken faktörleri sağlayan eklentilerdir. Ancak genel olarak en iyi eklentilere göz atmak isteyen kullanıcılarımız En İyi WordPress Eklentileri konusuna göz atabilirler.

http://www.yeknot.com/

Kaynak: http://www.yeknot.com/en-iyi-wordpres...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yapıyoO Dijital

yapıyoO Dijital olarak http://www.yapiyoo.com dahil tüm web projelerimizde Yoast SEO'yu kullanıyoruz. Sürekli güncelleme alan ve kendini yenileyen bir yapısı... Devamını Gör

OXXO.

Dünyanın en iyi SEO eklentisi.. http://codecanyon.net/item/premium-seo-pack-wordpress-plugin/6109437?ref=uxur

Hakan Ayaz

Genelde All in One SEO eklentisini tercih ediyorum. http://www.cagdaselektronik.tv.tr/