Görüş Bildir
Haberler
En İyi Sonucu Alabilmek İçin Spora Başlarken Bu Hataları Yapmamaya Dikkat Edin!

En İyi Sonucu Alabilmek İçin Spora Başlarken Bu Hataları Yapmamaya Dikkat Edin!

Uzun bir süre hareketsiz kaldıktan sonra spor salonuna geri dönmek önceki fitness seviyesine hızlıca geri dönmenizi zorlaştırabilir. Bu yolda sabırlı olup ilk günlerinizi sağlığınıza zarar vermeden geçirmeye dikkat edin.

1. İlk günden tüm enerjinizi harcamak.

1. İlk günden tüm enerjinizi harcamak.

Spora başladığınız ilk gün kendinizi fazla zorlayıp enerjinizi tüketirseniz tendinit riskini artırarak spor yapma istediğinizi baltalamak için kendinize bir bahane yaratabilirsiniz.

2. Kendini yanındakilerle karşılaştırmak.

2. Kendini yanındakilerle karşılaştırmak.

Spor salonları bazen özgüveninizin kırıldığı ya da arttığı yerler haline gelebilir. Yanınızdaki kişilere tamamen ayak uydurmak zorunda değilsiniz. Kendiniz ne kadarını yapabiliyorsanız o kadarına odaklanın.

3. Sporu çok kısa bir zamana sıkıştırmaya çalışmak.

3. Sporu çok kısa bir zamana sıkıştırmaya çalışmak.

Herkes gün içerisinde oldukça meşgul. Fakat hızlı yapılmış bir spor sağlıktan çok size zarar verebilir. Isınma hareketleri yapmadan ağır bir spora başlamayın.

4. Yeteri kadar su tüketmemek.

4. Yeteri kadar su tüketmemek.

Günlük önerilen su alımını tüketmek kilo kaybı hedeflerinize ulaşma şansınız artmakla kalmaz aynı zamanda spor salonunda günlük aktivitenizi çok daha kolay hale getirmenize yardımcı olur. Su hem enerji seviyenizi yükseltmeye hem de kasların esnek olmasına yardımcı olur.

5. Başaramadığını düşünmek.

Bazı hareketleri ilk günden mükemmel şekilde yapamayabilirsiniz. Bunun için kendinizi zorlamayın. Bu vücudunuza zarar verebilirken aynı zamanda spordan soğumanıza da neden olabilir.

6. Değişim ve gelişmeleri not almamak.

6. Değişim ve gelişmeleri not almamak.

Değişiklik zaman alır. Vücudunuzda görülebilen değişikliklerinizi fark etmek birkaç hafta sürebilir. İlerlemenizi izlemenize yardımcı olması için bir günlük tutun ve yediklerinizi, egzersiz rutininizi ve nasıl hissettiğinizi kaydedin.

7. Doğru beslenmemek.

7. Doğru beslenmemek.

Eğer doğru performansı izlemek istiyorsanız, beslenmenizi doğru bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Spor salonundan önce vücudunuza gereken enerjiyi ve desteği sağlayacak bir yemek yemeniz önemlidir. Bu nedenle, kilo kaybını sağlayabilmek ve enerjinizi gösterebilmek için sağlıksız atıştırmalıklardan uzak durun. Uzmana danışarak enerji veren besinlerle beslenmeye çalışın.

8. Uzmana danışmamak.

8. Uzmana danışmamak.

Yeni şeyler öğrenirken, en iyisini bilen birine sormak her zaman daha iyidir. Bir uzmandan yardım almamanız doğru hareketleri doğru şekilde yapmamanıza veya yanlış süreyle gerçekleştirmenize neden olabilir. Bu da bazı sorunlara neden olabilir.

9. Değişime inanmamak.

9. Değişime inanmamak.

İlerleme sabır gerektirir. Uzun bir süre hareketsiz kaldıktan sonra spor salonuna geri dönmek önceki fitness seviyesine hızlıca geri dönmenizi zorlaştırabilir. Vücudunuzun, son spor yaptığınız zamana kıyasla farklı olabileceğini kabul edin ve her şeye tekrar başlamak zorunda kalabileceğinizi kabul edin. Zamanla hedefinize ulaşacaksınız. Sabırlı olun.

10. Esnetme yapmamak.

Vücudunuzu gerdirmek kalori yakma konusunda yavaş ve verimsiz görünebilir ancak esnetme hareketleri vücudunuzu egzersiz için hazırlamaya yardımcı olur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
19
14
11
10
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

spor salonuna gidince bunları sizin yerinize düşünen harika bi hocanız oluyo zaten. adım adım ilerliyosunuz. hem eğleniyosunuz hem spor yapıyosunuz. bu yıl y... Devamını Gör

İsmail Taha Başer

Ve ayrıca sırf ağırlığı arttırmak için hareketten çalmaya başlamayın

insansiniz

evet 30'ların başına kadar biraz hareketin işe yaradığı doğru ama biraz daha yaş ilerledikçe o iş pek öyle olmuyor canım :/