Görüş Bildir
Haberler
En Etkili Kırışıklık Maskeleri...

En Etkili Kırışıklık Maskeleri...

Şebnem Sucu
12.11.2021 - 11:00

Her geçen yıl yüzdeki kırışıklıklar artarak devam eder. İnce çizgi ve kırışıklıklar özellikle 20’li ve 30’lu yaşlardan sonra gözle görülür belirginliğe ulaşır. Bu süreçte cilt elastikiyetini kaybetmeye ve kolojen kayıplarına maruz kalır. Kırışıklık tedavisinde profesyonel yardım alan çok sayıda kadın olmasına rağmen doğal yollarla da bu çizgilerden kurtulmak isteyenlerin sayısı fazladır. En etkili kırışıklık maskelerini içeriğimizde sizler için bir araya getirdik. İşte genç ve sıkı bir cilt için yapabileceğiniz maskeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaş ilerledikçe herkes kırışıklıklarından şikayet etmeye başlar. Başta kuru cilt olmak üzere sigara kullanmak, sağlıksız bir diyet, ilerleyen yaş ve çevrenin olumsuz etkileri gibi birçok faktör ciltte kırışıklıkların erkenden oluşmasına katkıda bulunur. Moral bozucu kırışıkları gidermenin hem ekonomik hem pratik yöntemi olan bitkisel çareler, cildinizi toparlamaya yardımcı olurken cildinizde fark ettiğiniz değişim kendinizi daha iyi ve mutlu hissetmenize olanak tanır. İşte en etkili kırışıklık maskeleri…

Kırışıklıkları Azaltan Elma Maskesi

1 adet elmayı rendeden geçirin. Daha sonra 1 yemek kaşığı süt kaymağı ile 2 yemek kaşığı suyu bir cezvede kaynatın. Rendelenen elmayı da kaynayan karışıma ekledikten sonra 1 dakika daha kaynatın. Bu karışımı kırışıkların bulunduğu bölgelere uygulayın, 1 saat bekleyin. Hafta 1 defa uygulamanızı tavsiye edebiliriz. 

Yaş Maya Maskesi

Yaş maya maskesi kırışıklıklar için uygulanabilecek en etkili maskelerin başında gelir. Maskeyi yapmak için 1 adet yaş mayayı yarım çay bardağı su ile karıştırarak krem kıvamı almasını sağlayın. Şikayet ettiğiniz bölgelere yoğun olarak uygulayın, yarım saat bekletin. Soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Haftada 1 defa uyguladığınızda kırışıklıklarınızı azaltmanın yanı sıra cilt renginizi de eşitleyebilirsiniz.

Muz Maskesi ( Hücre Yenileyici)

İçerdiği E vitamini ile cilt hücrelerinin beslnmesine ve korunmasına fayda sağlar. Bir adet olgun muzu pire haline getirdikten sonra temiz cildinize uygulayın. 

Haftanın 1 günü muz maskesini uyguladığınızda cilt hücrelerinde yenilenme sağlar, hasarları giderir ve kırışıklıkları onarabilirsiniz.

Limon ve Yoğurt Maskesi

Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu maskeyi cildinize dilediğiniz zaman uygulayabilirsiniz. 2 yemek kaşığı yoğurt ile bir miktar limon suyunu karıştırın göz çevresi hariç tüm yüzünüzü uygulayın. Yoğurdun nemlendirici etkisi, limonun ise sıkılaştırıcı ve arındırıcı etkisiyle cildinizdeki kırışıklarda ciddi azalmalar sağlayabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın