Görüş Bildir
Haberler
Kuru Ciltler İçin Peeling Tarifleri…

Kuru Ciltler İçin Peeling Tarifleri…

Şebnem Sucu
11.11.2021 - 13:00

Çoğu zaman cilt sorunları ile mücadelede pahalı cilt bakım ürünlerini kullanmak cazip gelse de, evde nemlendirici özelliği bulunan ürünlerle de kuru cildin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak mümkündür. Konu peeling gibi cildinizi ekstra kurutacak bakım yöntemi de olsa, doğru ürünlerle cildinizi yormadan peeling yapabilirsiniz. Kuru ciltler için özel peeling tariflerini sizler için yazımızda bir araya getirdik. İşte kuru ciltler için en iyi peeling tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuru ve hassas ciltler diğer cilt tiplerine kıyasla neme fazladan ihtiyaç duyar. Dolayısıyla eğer kuru cilde sahipseniz peeling yaparken nemlendirici bileşenlerden faydalanmanız gerekir. Aksi takdirde cildiniz fazlasıyla kurur, pul pul dökülmeler ya da kızarıklıklarla baş etmek durumunda kalabilirsiniz. İşte kuru ciltler için peeling tarifleri…

Kuru Ciltlere Özel Peeling Tarifleri

Kuru Ciltlere Özel Peeling Tarifleri

1. Esmer Şeker Peelingi

Esmer şeker, pek çok yüz peelinginin ana maddesidir. Esmer şeker cildinizi ölü derilerden uzaklaştırmanıza yardımcı olur.

- Bir tatlı kaşığı esmer şeker ve 1,5 çay kaşığı Hindistan cevizi yağını karıştırın. Hazırladığınız karışımla yüzünüzü nazikçe ovun. Ilık su ile durulayın ve cildinize nemlendirici uygulayın. Bu pratik ovma işlemi ile cildinizdeki ölü derileri kolaylıkla kaldırabilirsiniz.

2. Türk Kahvesi Peelingi

Türk kahvesi hem iyi bir doğal peeling maddesi hem de nemlendiricidir. 

- 1 çorba kaşığı Türk kahvesini biraz soda ile açın. Macun kıvamını alana kadar karıştırın. Yüzünüze ve dekoltenize bu karışımı ovarak uygulayın. Son olarak yıkayın. 

3.Yoğurt ve Mısır Unu Peelingi

1 yemek kaşığı mısır unu ile aynı oranda yoğurdu iyice karıştırın. Cildinize nazikçe uygulayın ve 10 dakika yüzünüzde bekletin.

4.Süt ve İrmik Peelingi

Kuru cildinizdeki biriken ve yerleşen ölü derileri kaldırmak ve bu sayede cildinizin nefes almasını sağlamak için süt ve irmik peelingini deneyebilirsiniz.

- 1 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı irmiği homojen kıvam alana kadar karıştırın. Eğer karışım sulu olursa biraz daha irmik ekleyebilirsiniz. Macun kıvamına gelen maskeyi yumuşak hareketler cildinize uygulayın. Yaklaşık 10 dakikanın ardından cildinizi yıkayabilirsiniz. Cildiniz hafif nemli iken kuru cildinize için uygun bir nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın