Görüş Bildir
Haberler
Emniyet'ten 81 İle 'Nevruz' Genelgesi

Emniyet'ten 81 İle 'Nevruz' Genelgesi

ATKN
11.03.2016 - 13:02

Emniyet Genel Müdürlüğü, terör operasyonlarının ardından, terör örgütlerinin nevruz kutlamaları sırasında gerçekleştirebileceği muhtemel eylem ve saldırılara karşı alınacak tedbirleri içeren genelgeyi il emniyet müdürlüklerine gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü, yaklaşan nevruz kutlamaları öncesinde güvenlik tedbirlerini gözden geçirdi. 

81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen genelgede nevruzun ülke genelinde siyasi partiler ve STK'lar tarafından festival havasında kutlandığı hatırlatılarak, son dönemde gerçekleştirilen terör operasyonları sonrasında nevruz kutlamalarının terör örgütlerince provoke edilme ihtimalinin göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı. 

Genelgede bu kapsamda öncelikle terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı istihbari çalışmalara ağırlık verilmesi istendi.

'Terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişi ve yerlerle ilgili en üst seviyede tedbir alınacak'

'Terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişi ve yerlerle ilgili en üst seviyede tedbir alınacak'

Devlet büyükleri ve siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişi ve yerlerle ilgili en üst seviyede tedbir alınması gerektiği belirtilen genelgede, barışçıl etkinliklerin provoke edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla kanaat önderleri ve STK'larla koordinasyon sağlanmasının önemine değinildi.

'İstihbarat faaliyetlerine ağırlık verilecek'

'İstihbarat faaliyetlerine ağırlık verilecek'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantı ve miting alanlarıyla yürüyüş güzergahlarında yol uygulamaları da dahil olmak üzere gerekli güvenlik önlemlerinin alınması istenen genelgede, terör ve istihbarat şube müdürlüklerince istihbarat faaliyetlerine ağırlık verileceği, elde edilecek somut bilgilerin ivedilikle paylaşılacağı kaydedildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
6
6
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Nevruz gelmeden önce tüm öşekler uyuşturucu iğne ile bayıltılmalı.