Görüş Bildir
Haberler
Emine Bulut Davasında Karar Verildi: Sanık Fedai Varan'a Müebbet Hapis Cezası

etiket Emine Bulut Davasında Karar Verildi: Sanık Fedai Varan'a Müebbet Hapis Cezası

Batuhan
21.10.2019 - 12:42

Kırıkkale'de 4 yıl önce boşandığı eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren sanık Fedai Varan, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanık Fedai Varan, Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Sanık Fedai Varan, Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya Emine Bulut'un ailesi, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 81 ilden baro temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve kadın dernekleri temsilcileri katıldı.

Sanık avukatı, duruşmanın kovuşturmanın genişletilmesini talep etti.

Sanık avukatı, duruşmanın kovuşturmanın genişletilmesini talep etti.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada ilk sözü alan sanık Fedai Varan'ın avukatı Ersoy Aytaç, 5 maddelik talebinin olduğunu ve taleplerin kabul edilmesi halinde sanık Fedai Varan'ın savunma yapacağını söyledi.

Sanık avukatı Ersoy Aytaç, kovuşturmanın genişletilmesine dair 5 talepleri olduğunu söyleyerek, 'Birincisi kadın örgütlerinin davaya dahil edilmesidir. İkincisi dosya içeriğinin eksiksiz olarak tüm dijital verilerle birlikte sivil toplum kuruluşları ile paylaşılması. Üçüncüsü sanığın sorgusundan sonra ilk celse dinlenen tanıkların tekrar dinlenmesi. Dördüncü talebimiz F.B.V'ye uzman eşliğinde sorularımızı yöneltmek istiyoruz' dedi.

4 polis hakkında soruşturma

4 polis hakkında soruşturma

Söz konusu polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da belirten Aytaç, 'Polis merkezinde tutulan tutanakta Emine Bulut'un 11 yaşlarında bir kız çocuğu ile emniyete geldiği, Emine Bulut'un kızı 3 aylıkken eşinden boşandığı, eşi ile tartıştığı, kendisine küfürlü mesajlar gönderdiğini söylediği yer alıyor. 

Emine Bulut'un, mesajları kızının yanında polislere göstermeyeceğini söylemesi üzerine genç kadının gruplar amiri ile teşhis odasına geçerek burada mesajları gösterdiği, tahmini 10-15 dakika sonra camdan bakarak onu takipte olan boşandığı eşinin gitmiş olduğunu düşünerek polis merkezinden ayrıldığı belirtiliyor. Tutanak saati 15.00. Muhtemelen bu tutanak Emine Bulut karakoldan ayrıldıktan sonra tutulmuştur. Ancak ne zaman tutulduğu hiçbir zaman ispat edilemeyecek. Cinayetten sonra dahi tutulmuş olabilir' dedi. Öte yandan, 4 polis hakkında idari soruşturma başlatıldığı da öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme Başkanı'nın son sözünü sorduğu sanık Fedai Varan "Adil yargılanmıyorum. Susma hakkımı kullanıyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı'nın son sözünü sorduğu sanık Fedai Varan "Adil yargılanmıyorum. Susma hakkımı kullanıyorum" dedi.

Sanık avukatının savunmasının ardından söz alan Fedai Varan da adil yargılanmadığını ileri sürerek, taleplerinin kabul edilmesi durumunda savunma yapacağını söyledi. Hâkim, sanık Varan'ın avukatı Ersoy Aytaç'ın 5 maddelik talebini reddetti.

'Canavarca hislerle öldürme' değil 'kasten adam öldürme' kapsamında ceza aldı

'Canavarca hislerle öldürme' değil 'kasten adam öldürme' kapsamında ceza aldı

Mahkeme heyeti, sanık Fedai Varan'ın eylemini 'kasten adam öldürme' kapsamında değerlendirip, TCK'nın 81'inci maddesi gereği ömür boyu hapis cezasına hükmederken indirim taleplerini reddetti.

Karar sonrası salonda arbede yaşandı

Karar sonrası salonda arbede yaşandı

Emine Bulut'un yakınları, karara tepki göstererek salonda sanığın üzerine yürüdü ve arbede yaşandı. Araya giren güvenlik görevlileri sanığı salondan çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Kırıkkale'de, 18 Ağustos'ta eski eşi Fedai Varan tarafından bir lokantada 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklanan Emine Bulut, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. 

Kaçan Fedai Varan, Bahşılı ilçesi girişinde polis ekiplerince gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.

Daha sonra olay anına ilişkin görüntülerin, sosyal medyada yayımlanması infial yaratmış, siyasetçiler, sanatçılar ve kadın sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri olaya tepki göstermiş, 81 ilde, basın açıklamaları ve protestolar gerçekleştirilmişti.

Sanık Fedai Varan hakkında, 'canavarca hisle tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, aynı gün Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Davanın ilk duruşması 9 Ekim'de görülmüştü.

Emine Bulut'un öldürülmeden önce eşi tarafından darp edilmesine ilişkin güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüler ortaya çıkmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
42
8
8
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merve Yıldız

adil yargılanma derken neyi kastediyor acaba çok merak ediyorum kamusal alanda kendi çocuğunun annesini üstelik dört sene önce boşandığın kişiyi boğazlıyorsu... Devamını Gör

Damla Taşkın

Adil yargılanmıyormuş orospu çocuğuna bak. Senin adil yargılanmanı biz yapsak daha doğru olurdu dua et adalet yaptı piç kurusu. 24 yıl içinde inşallah can çe... Devamını Gör

Söyledim gitti

Mahkemenin aklındaki "canavarca hislerle öldürme" nasıl bir eylem acaba? Kızının yanında annesinin boğazını kesiyor... Bu normal bir his miymiş?