Görüş Bildir
Haberler
Emin Ellerde Hayata Tutundu: Olta İğnesi Yutan Caretta Carettaya Özel Ameliyat

Emin Ellerde Hayata Tutundu: Olta İğnesi Yutan Caretta Carettaya Özel Ameliyat

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yuttuğu olta iğnesi ve misina yüzünden ölmek üzere olan caretta caretta, veterinerlerce midesine gönderilen kamera eşliğinde yapılan bir ameliyatla kurtuldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bodrum'da AKUT üyeleri tarafından misinaya dolanıp yaralanmış halde bulunan caretta caretta,  Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER)'e getirildi. 

Merkezde röntgeni çekilen ve ilk müdahalesi yapılan kaplumbağanın, ucunda olta iğnesi bulunan misina yuttuğu tespit edildi. Endoskopi kamerası bulunan Denizli'deki bir hayvan hastanesine götürülen kaplumbağa, veteriner hekimlerce ameliyat edildi.

10 santimetrelik olta iğnesi ve misina çıkarıldı

10 santimetrelik olta iğnesi ve misina çıkarıldı

Operasyonda hayvanın midesinden yaklaşık 10 santimetrelik olta iğnesi ile misinanın bir kısmı çıkarıldı. Hayvanın sindirim sisteminde kalan yaklaşık 2 metre uzunluğundaki misinanın ise doğal yollarla çıkışının sağlanması için caretta caretta yeniden DEKAMER'e getirilerek bakıma alındı.

"Bugüne kadar 195 deniz kaplumbağası yaralı halde getirildi"

"Bugüne kadar 195 deniz kaplumbağası yaralı halde getirildi"

DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska yaptığı açıklamada, merkeze bugüne kadar çeşitli bölgelerden 195 deniz kaplumbağasının yaralı getirildiğini söyledi.

Yaralanmaların daha çok insanlardan kaynaklandığına işaret eden Kaska, 'Özellikle, sürat tekneleri tarafından ağır şekilde yaralanan hayvanları kurtaramadık. Caretta carettaların hepsinde maalesef pervane yarası ve misina dolanması gibi yaralanmalar mevcut. Vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
46
28
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hanif Mişbakim

Artık ülkede bilinçlenmek lazım bilinçsiz balıkçılık nelere mal oluyor bir tırıvırı denilen küçük ağ onlarca canlıyı yok ediyor. Lütfen artık bunun için sosy... Devamını Gör

Hanif Mişbakim

Ya ülke böyle döner ekmek dağıtılan yerlere döndü. Pervasız. düzensiz. bizsiz. aşksız sevdasız.

Hipergrafi

Hiç kıyamıyorum şu tospalara buruş buruş yüzleri, pırıl pırıl parlayan huzünlü bakan kara gözleriyle yaşlı ninelere benziyorlar. Bi merhamet hissi yaratıyola... Devamını Gör