Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk, Mars'ın Ekonomisinin Kripto Parayla İşleyeceğini Söyledi

Elon Musk, Mars'ın Ekonomisinin Kripto Parayla İşleyeceğini Söyledi

Mars'ta bir koloni kurmak için çalışmalar yapan SpaceX CEO'su Elon Musk, gelecekte Mars'taki herhangi bir ekonominin kripto para birimlerine dayanabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'nin aktardığına göre,çevrimiçi ödeme devi PayPal'ın kurucularından biri olan teknoloji milyarderi, 2024'te Mars'a ilk insanları göndermeyi umuyor ve nihayetinde 'en kısa zamanda Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir' kurmayı amaçlıyor.

Twitter dizisine Mars hakkındaki sorulara cevap verdi

Twitter dizisine Mars hakkındaki sorulara cevap verdi

Mars'a insan götürmenin dışında orada yaşayacak insanların hukuk ve ekonomi gibi alanlarda da nasıl sistemler kullacakları hakkında araştırmalar yapan Musk, Yapay zeka araştırmacısı Lex Fridman'ın başlattığı bir Twitter dizisinde sorulara cevap verdi. 

Musk, Mars ekonomisinin kripto üzerinden işleyeceğini söyledi ve bunun yeni kripto para birimi dogecoin veya marjinal kripto para birimi Marscoin'le gerçekleştirilebileceğini öne sürdü.

'Mars'ı özgür bir gezegen olarak tanıyacak'

'Mars'ı özgür bir gezegen olarak tanıyacak'

SpaceX kısa süre önce uzayda uluslararası hukuku tanımayacağını belirterek tartışmalara yol açmıştı. 

SpaceX'in Starlink internet projesinin Hizmet Şartları'na göre Kızıl Gezegen'de gelecekteki herhangi bir yerleşim 'Mars'ı özgür bir gezegen olarak tanıyacak' ve aynı zamanda 'Dünya merkezli hiçbir hükümetin Mars'taki faaliyetler üzerinde yetkisi veya egemenliği' olmayacak.

Şartlarda, 'Anlaşmazlıklar o zamanki Mars yerleşimi sırasında iyi niyetle belirlenmiş özerklik ilkeleri çerçevesinde çözülecektir' ifadeleri yer alıyor.

Doğrudan demokrasi

Doğrudan demokrasi

Bu ilkelerin ne olabileceği henüz belli değil fakat Musk daha önce Mars yönetiminin doğrudan demokrasiyi temel almasını tercih ettiğini ima etmişti.

2016'da yaptığı bir röportajda 'İnsanlar meseleler üzerinde doğrudan oy kullanacak. Yolsuzluk ihtimali doğrudan demokraside temsili demokrasiye nazaran önemli ölçüde azalıyor' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
7
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

Elon musk ne kadar modern zamanın tosuncuğu gibi gelse de bana bilimle ilgili olan çalışmalarını takdir ediyorum lakin uzay ve mars vs bunlara bu kadar para ... Devamını Gör

Adam Eva

Öncelikle kendi dünyamıza sahip çıkarsak eğer son kullanma tarihi varsa bunu kesinlike uzatabiliriz.Ağaçlandırılmalar yapılsa deniz ve toprak kirletilmese,sa... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Marsa yobazları ve arap bedevilerini almayın yeterli, demokrasi vs hiç uğraşmanıza gerek kalmaz o derece