Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk'ın Bir Tweetiyle Dünyanın En Bilinir Coin'leri Arasına Giren Floki'nin Hikayesini Anlatıyoruz

Elon Musk'ın Bir Tweetiyle Dünyanın En Bilinir Coin'leri Arasına Giren Floki'nin Hikayesini Anlatıyoruz

Onedio Content
29.08.2021 - 19:40 Son Güncelleme: 31.08.2021 - 20:13

Floki’nin hikayesi ünlü girişimci Elon Musk’ın tweet’i ile başladı. Kripto üzerinde saygınlığı ve sevgisi bulunan Elon Musk daha önce bu yıl Japonya’dan bir Shiba Inu ırkı köpek alacağını söylemişti. Bu tweet’i attıktan sonra direkt olarak SHIB coin’inden bahsetmese de SHIB coin’i 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde 15 milyar piyasa değerini geçti. 25 Haziran 2021’de attığı tweet’te Shiba Inu köpeğinin ismini Floki koyacağından bahsetti. Bu tweet ile birlikte FLOKI coin’inin peri masalı başlamış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

O tweet 👇🏻

O tweet 👇🏻

FLOKI Neden Bir Peri Masalı?

FLOKI Neden Bir Peri Masalı?

Elon Musk’ın tweet’i ile oluşturulan Floki coin’i şu anda bulunan ekip ve geliştiriciler tarafından oluşturulmamıştı. Eski geliştirici tarafından oluşturulan Floki 6 günde 15 milyon piyasa değerine ulaşarak yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Blockchain teknolojisi sayesinde kullanıcılar kâr ederken Floki kontratındaki hatalı kodlamaları fark ettiler. Bu hatalı kodlamalar yüzünden coin, hiperenflasyona uğradı. Durumu fark eden kripto dünyasının tanınan ve saygın kahramanları, yatırımcılarının parasını kurtarmak adına Floki’nin V2 versiyonunu oluşturdular. Bu versiyonda tamamen yeni ve kendilerini Floki’ye adamış ekip kuruldu. Yatırımcılar yeni Floki’ye token’lerini transfer ederek paralarının tamamını kurtarmış oldular. Eski olayları tekrarlatmamak adına Floki V2’nin kontratı Solidity tarafından onaylandı ve likiditesi 265 yıl kilitlendi. Ayrıca reklam için kullandıkları cüzdanda bir işlem yapılabilmesi için aynı anda 9 ekip üyesinin en az 5 üyenin onayı gerekiyor. Bu güveni kazanan yatırımcılar Floki V2’ye yatırım yapmaya devam etti.

Peri Masalı Devam Ediyor

Peri Masalı Devam Ediyor

Yeni ekibin oluşturduğu Floki güçlü topluluğuyla birlikte sağlam adımlarla yürümeye devam ediyor. Floki diğer “meme” coin’lerin aksine kullanım alanlarını ve token özelliklerini günden güne genişletip, geliştirmektedir. Hem Ethereum hem de BSC ağında olan ve iki ağ üzerinde köprü özelliği bulunan ilk ve tek meme coin olma özelliğini taşımaktadır. Böylelikle Floki, “meme” olma özelliğine ek olarak, kullanılabilir ürünler de geliştirdi. CryptoCart projesi ile yaptığı iş birliği sayesinde kullanıcılar Türkiye dahil olmak üzere 1700’ün üzerinde mağazada (Amazon, Apple, Netflix gibi) Floki tokenlerini kullanabilecek. Topluluğuna önem veren Floki, seçili kişilere ve düzenlenmiş etkinliklerde kazanan kişilere özel hediyeler ve NFT’ler dağıttı. Bu NFT’lerde henüz açıklanmamış gizli özellikler bulunuyor ve bu özellikler henüz duyurusu yapılmamış Floki’nin gizli projesi olan “Project X”de kullanılacak. Project X, piyasanın dinamiklerini tekrar oluşturacak, yapımına milyon dolarlar harcanan ve 2 Eylül’de tanıtımı yapılacak Floki’nin amiral gemisi projesi.

NFT’de Nedir?

NFT’de Nedir?

Yukarıda bahsettiğimiz üzere Floki 'meme” konseptinden çok daha fazlası. Bu konseptlerden bir tanesi ise NFT. Kısaca NFT, fotoğrafları, sesleri, videoları ve diğer dijital ögeleri temsil eden benzersiz, birbirlerinin yerine geçemeyen veri birimidir. Floki, belirli organizasyonlarda kazanan kişilere sınırlı sayıda üretilen Floki NFT’leri hediye ettiler. Ve bu NFT’lerin şu an taban fiyatı 9.000 TL! Eğer bu NFT’lerden birini kazandıysanız gerçekten çok şanslısınız çünkü proje değerlendikçe elinizdeki Floki NFT’ler de değerlenecek demektir. Bu piyasayla ilgilenenler ve ilgilenmeyenler bile

görmüştür ki geçtiğimiz günlerde Ether Rock isimli kaya görsellerine 10 milyon TL’den (yanlış duymadınız!) daha fazla değer biçildi ve insanlar çılgınlar gibi kaya görsellerine milyonlar harcadı ve harcamaya devam ediyor. Ether Rock kayalarının taban fiyatı şu an 16.000.000 TL. Durumu yakından takip eden Floki ekibi NFT piyasasında da söz sahibi olabilmek için Curate projesi ile iş birliği yaptı.

Bir İş Birliği Daha Mı?

Bir İş Birliği Daha Mı?

Aslında bir değil, birden fazla! Floki, kurulduğundan bu yana 4 hafta gibi kısa bir

süre içerisinde CryptoCart, Curate, BankSocial ve son olarak haberimizin devamında yazacağımız sürpriz bir projeyle iş birliği içerisindeler. NFT piyasası ilgimizi çektiğine göre Curate projesini kısaca tanıtabiliriz. Curate kısaca bir NFT projesidir. Diğer NFT platformlarından ayıran en önemli özelliklerinden bir tanesi geliştirdikleri “X-Chain” ağı sayesinde komisyonsuz işlem yapılabilmesidir. Curate iş birliği sayesinde Floki, yatırımcılarına özel NFT’ler dağıtmaya devam edecek, ayrıca yatırımcılar Curate içerisinde Floki token’lerini ödeme yöntemi olarak kullanabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürpriz İş Birliği: Elon Musk’ın Kardeşinin Projesi

Sürpriz İş Birliği: Elon Musk’ın Kardeşinin Projesi

Floki’nin Elon Musk’la olan bağlantısını (kendisinin köpeği) zaten açıklamıştık. Floki ekibi bununla kalmayıp, Musk ailesi ile bağlarını güçlendirmek için Kimbal

Musk’ın projesi olan Million Gardens Movement ile resmi partnerliğini duyurdu. Million Gardens Movement, yeşil dünyaya katkı sağlamak amacıyla Kimbal Musk tarafından kurulan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Bu sebeple Floki, Million Gardens Movement’ın liderleri Frank Giustra ve Elon Musk’ın kardeşi Kimbal Musk ile partner olan ilk ve tek coin projesi olma özelliğini kazandı.

Uluslararası Bir Proje

Uluslararası Bir Proje

Floki birden fazla millete ev sahipliği yapan bir topluluk. Eğer topluluğun içindeyseniz kendinizi ekip üyesi olarak sayabilirsiniz çünkü Floki ekibi topluluğuyla birlikte ilerleyen bir ekip. Bütün arka plan gelişmelerini olabildiğince şeffaf bir şekilde aktaran Floki ekibi topluluğun sesine ve geri dönüşlerine önem veriyor. Yakın zamanda maalesef ülkemizde çıkan orman yangınlarına Floki bu duruma karşı duyarlı olup Türk topluluğunun acısını paylaşarak Tema Vakfı’na 1923 adet fidan bağışladı.

Floki’nin iletişim adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
121
18
10
6
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın