Görüş Bildir
Haberler
Elizabeth, 'Demir Taht'a Oturmadı

Elizabeth, 'Demir Taht'a Oturmadı

Batuhan
25.06.2014 - 12:25 Son Güncelleme: 25.06.2014 - 12:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere kraliçesi 'Game of Thrones' dizinin setini ziyaret etti

İngiltere Kraliçesi, Kuzey İrlanda ziyareti sırasında ünlü dizi Game of Thrones'un bazı sahnelerinin çekildiği stüdyoları da gezdi. Kraliçe, dizinin meşhur öğesi Demir Taht'a oturmadı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Kuzey İrlanda'da Game of Thrones (Taht Oyunları) adlı popüler dizinin bazı sahnelerinin çekildiği Belfast stüdyolarını ziyaret etti. Ancak Kraliçe, dizinin hayranlarını hayal kırıklığına uğratarak Demir Taht’a oturmadı.

Game of Thrones dizisi oyuncularından bazılarıyla da tanışan Kraliçe, Demir Taht’a sadece bakmakla yetindi. Senaryoya göre, yenilen kralların kılıçlarından yapılan tahta Kraliçe’nin oturmayışına üzülen dizi hayranları, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi.

Eski cezaevini de gezdi

2- Elizabeth, müzeye dönüştürülen eski Crumlin Road hapishanesine ise cezaevinin eski tutukluları olan Kuzey İrlanda yönetiminin Başbakanı Peter Robinson ile İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu’nun (IRA) eski liderlerinden Başbakan Yardımcısı Martin McGuinness ile birlikte gitti.

Crumlin Road hapishanesi, Birleşik Krallık ve İrlanda arasında 1998 yılında imzalanan ‘Hayırlı Cuma’ anlaşmasıyla başlayan barış sürecinden önce ayrılıkçıların tutulduğu hapishane olarak da biliniyor. “Dünyanın bu tarz pozitif dönüşüm örneklerine çok ihtiyacı var” diyen Kraliçe, “Umuyorum ve inanıyorum ki Belfast bu sembollerden biri olmaya devam edecektir” dedi.

Kraliçe ile IRA'nın eski liderlerinden McGuinness, İngiltere Kraliçesinin tahttaki 60. yılı kutlamaları çerçevesinde 2012 yılında Kuzey İrlanda'ya yaptığı ziyaret sırasında ilk kez el sıkışmıştı.

Nisan ayındaysa McGuinness, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins'in Londra ziyaretine eşlik etmiş ve Kraliçe'nin resmi konutu Windsor Kalesi'nde verdiği akşam yemeğine katılmıştı.

Kaynak: Reuters ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/eli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0