Görüş Bildir
Haberler
Elektrikli Arabalar İçin Kablosuz Şarj Gerçekleşmeye Biraz Daha Yaklaşıyor

Elektrikli Arabalar İçin Kablosuz Şarj Gerçekleşmeye Biraz Daha Yaklaşıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kablosuz şarj elektrikli araçlar için büyük bir marifet, ama maalesef ki şuanda bu teknoloji mevcut değil. Bu piyasadaki öncülerden biri olan Qualcomm Halo sistemlerini Formula E yarış arabalarına ve diğer test araçlarına yerleştirdi. Yine de bu teknolojinin daha geniş alanlara taşınması gerekli. Bu amaçla Qualcomm İsveç menşeili elektrikli araba parçaları üreticisi Brusa’yla yeni bir anlaşma imzaladı. Böylece Brusa Halo şarj alanlarını geliştirip, üretip diğer şirketlere pazarlayacak.

Brusa’nın CEO’su Josef Brusa bir basın toplantısında “Kablosuz şarj kazanacak, yeni ve sürdürülebilir bir teknoloji yaratacak olan kablosuz şarjı hayata geçirmeye kararlıyız.” dedi

Bu Qualcomm’un bu alandaki ilk işi değil, ama yine de bu teknolojinin daha geniş çapta yayılması için diğer bir adım. Qualcomm, Wi-Fi bağlantılarının olduğu kadar yaygın olan kablosuz şarj alanlarının olduğu bir gelecek hayal ediyor. Bu şüphesiz ki büyük bir hayal ama günümüz dünyasında bunun gibi şeyler gerçeğe günden güne daha da yaklaşıyor.

Kaynak: http://www.theverge.com/2015/7/29/906...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın