Görüş Bildir
Haberler
Elektrik Yardımı Kimlere Yapılacak? Elektrik Yardımı Şartları Neler? Kimler Elektrik Yardımı Desteği Alabilir?

Elektrik Yardımı Kimlere Yapılacak? Elektrik Yardımı Şartları Neler? Kimler Elektrik Yardımı Desteği Alabilir?

CansinA
20.02.2022 - 13:41

Elektrik yardımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulundu. Başvuru için gerekli koşulların neler olduğunu merak eden vatandaşlar ise Erdoğan'ın açıklamalarının ardından konu hakkındaki detaylar için araştırmalara başladı. Başvuruda bulunan kişilerden gerekli kıstaslara sahip kişilere yapılacak yardımın koşulları nelerdir? Kimler başvuruda bulunabilir? Başvurular nereden ve ne zaman yapılacak? Elektrik yardımı nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elektrik yardımı açıklamasının ardından halk yardımın ne zaman ve kimlere yapılacağını öğrenmek için detayları araştırmaya başladı. Peki elektrik yardımı kaç kişiye yapılacak? Yardım nasıl yapılacak? Kimler bu yardımdan yararlanabilir? İşte detaylar...

Elektrik Desteği Başvurusu Kimlere Yapılıyor?

Elektrik Desteği Başvurusu Kimlere Yapılıyor?

Elektrik faturalarına yapılan yüksek zamlar sonrasında vatandaşlar çareyi elektrik desteği başvurusunda arıyor. Elektrik desteği evde bakım yardımı alanların yanı sıra kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da veriliyor. Elektrik desteği 103 lira ile 206 lira arasında değişiyor.

Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da yararlanabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elektrik desteği programının kapsamını kronik hastalığı sebebiyle cihaz kullanan, maddi imkanı yetersiz vatandaşlarımızın elektriğe erişiminde sıkıntı yaşamalarının önüne geçecek şekilde genişletiyoruz. ” dedi.

Elektrik Desteği Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır?

Elektrik Desteği Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz yıl 137 lira olarak belirlenen elektrik fatura yardımı bu sene için 206 lira olarak ödeniyor. Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği Elektrik desteği başvurusu için vatandaşların PTT şubelerine gitmesi gerekiyor.

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Evde yaşayan kişi sayısı Yardım Tutarı (TL)

1-2 kişi: 103 Lira

3 kişi: 137,33 Lira

4 kişi: 171,67 Lira

5 kişi: 206 Lira

İlgili Haberler;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın