Görüş Bildir
Haberler
Elektrik Üretimi Yapmanız İçin Nedenler

Elektrik Üretimi Yapmanız İçin Nedenler

Abit Gülistan
14.05.2015 - 16:28 Son Güncelleme: 14.05.2015 - 16:31

Elektrik Üretimi Yapmanız İçin Nedenler

Güneş enerjisinden elektrik üretimi yaparak kendi öz tüketimi karşılayarak elektrik giderlerini sıfırlamak yada gelir getirmek için güneş enerjisinden elektrik üretimi diğer yatırım seçeneklerden bir çok bakımdan daha avantajlıdır. Gelin simdi sırası ile bunları tek tek inceleyerek güneş enerjisinin fizibilite ve avantajlı oluşunu birlikte görelim.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi için bir defalık yatırım yapmak yeterlidir. Diğer enerji üretimi ve işletmeler gibi sürekli ham madde tedarik etmek gerekmiyor. Üretimin devamı için güneşin dogması yeterlidir. Oysa işletmelerde ve diğer enerji kaynaklarına yatırım yaptığınızda ham madde tedarik etmek, mevsimsel değişimler, ürün ve piyasa durumu, kur farkları, insan faktörü, yönetim gibi bir çok iç ve diş risklerle karsı karsıyadır. Bu nedenle en güvenilir ve riski düşük yatırımdır.

Bir yatırımın yada işletmenin devamını sağlayan, insan kaynakları, üretim tesisin bakımı, yönetim giderleri, vergiler, kira ve yakıt giderleri, enerji giderleri olarak sabit giderler ve değişken giderler varken asla ayda ne kadar gelir getireceği ve karlılık durumunuz net olamaz. Güneş enerjisinden elektrik üretimi hareketli parçalardan oluşmadığı için bakım ve ariza yapması çok düşüktür. Bir panelde sorun olursa diğerleri üretime devam eder. onun için verim kaybı en az olur. Tesis kurulduktan sonra güvenlik, bakım, temizlik yapmak yeterli olup 1 mw için 2 insan yeterlidir. Bununda size maliyeti sadece üretimin % 3 kadar tutuyor. Bu rakamlar bir fabrikasının, yada mağazanın, işletmelerin 1 aylık kira bedelinden daha daha düşüktür. ve insan faktöründen kaynaklana iş kazaları yada verim düşüklüğü gibi durumlar söz konusu olamaz.

İster kendi enerji giderlerinizi karşılamak için güneş panellerinden elektrik üretimi yapsanız da fazla üretilen enerjiyi satarak gelir elde eder. bunun yanında isterseniz gelir elde etmek için yatırım yapar üretilen bütün enerjiyi devlete satarak kar elde edersiniz. İthalat, ihracat yada ticari amaçla ürün alımında tada stoktan dolayı oluşacak kur farkından etkilenmezsiniz. Ülkenin ve dünyanın ekonomi durumundan etkilenmeden her ay dolar bazında paranız hesabınıza aktarılır. Onun için en güvenilir ve riski olmayan yatırım.

Verimsiz oluşundan dolayı kullanılamayan araziler ve çatılarınızıda güneş enerjisinden elektrik üretimi için paneller koyarak kendi enerji ihtiyacını karşılamak yada satarak işletmenize ve sizin gelir kaynağınızı ek gelir oluşturmak işletmeler için maliyetleri düşürmek ve rekabet sağlamak için essiz fırsat sunarak enerji giderlerinden dolayı oluşan işletme giderlerinden kurtularak karlılığınızın artmasına destek olur. Tavuk çiftlikleri, endüstriyel ve hayvancılık seracılık gibi geniş çatılara sistem kurmak daha kolay ve maliyeti araziye göre daha düşüktür.

İşletmeler ve bireylerin zengin olmak için yapmaları gereken tek olay Kendilerinin ve işletmelerinin giderlerini başka yatırım kaynaklarından geliri ile karşılamaları durumunda zengin olmaya başlar. Bu anlamda güneş enerjisinden elektrik üretimi en iyi seçeneklerden biridir. Gelir garantili ve riskin olmamasından dolayı avantajlıdır. güneş her gün doğar sizde her ay düzenli olarak paranızı alırsınız ve başka yatırımları yada giderlerinizi finanse edersiniz. Aynı maliyetle gayrimenkulden konut gelirine göre 4 kat kazanç elde edersiniz güneş enerjisinden elektrik üretiminden.

Özelikle üretim yapan işletmeler, Kanatlı hayvan yetiştiricileri ve süt işletmeleri, gıda imalatı yapan firmalar ile sürekli ısıtma, soğutma yapan işletmeler ve üreticiler için elektrik kesintileri istenmeyen bir durum olup kesintinin olması hayvanların telef olması, ürünlerin bozulması, üretimin durması ve işçilerin boşta kalmasından dolayı büyük miktarda işletmeye zararı olur. oysa güneş enerjisinden üretim olduğununda bunlar söz konusu olmaz ve faturalardan kurtulmanın yanında üretimin devamlılığı da sağlanır. İşletmelerin mevcut çatılarına sistem kurmak daha karlı ve maliyeti daha düşüktür. Sulama imkanı olmadığı için tarımsal verimin düşük olduğu yerlerde güneş enerjisi ile sulama sistemi kurularak ürün alımı artırılır.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi için kurulan tesislerde paneller 25 yıldan fazla elektrik üretimi yaparak öz tüketim için kw bası zamsız 0,36 kuruş olan enerji faturasından kurtulursunuz. Toplam maliyet 25 yılda elektrik faturasının maliyetine göre oranlarsak kw maliyeti sadece 5 kuruşa gelir. Böylece işletmeler hiç bir faaliyet yapmazlarsa da faturadan kurtuldukları için yüksek oranda kar elde ederler. Bununla birlikte ticari amaç için sistem kurmalarında kendini 5 yılda amortisman eder.

Elektrik üretimi için sistemi bir kere kurmak yeterlidir. Ondan sonra sadece temizlik ve korumak yeterli olup teknik bilgi yada işletmecilik gibi bir çok detayla uğramadan size kendi işlerinizle ilgilenirlerken para kazanmaya devam edersiniz. gerekli kontroller sistem kuran firma tarafından yapılır size sadece hayatı dilediğiniz gibi yaşamak ve para harcamak kalır. üstelik düzenli yüksek gelir elde edersiniz.

Fişi güneşe takın demek daha iyi bir tanım olması lazım güneş enerjisinden elektrik üretimini tanımlamak gerekirse. güneş size fatura göndermez. yenilenebilir olması demek size her gün kendi kendini yenileyen ve her yenilenmede para kazandıran sistem aynı zamanda temiz ve çevreye yada doğaya hiç bir zararı olmadığı gibi ses yada rahatsızlık vermez. Onun için yenilene bilir enerji üretimi içinde en çok talep gören ve bu talep giderek artıyor.

Güneş enerjisi sonsuz bir enerji kaynağıdır. Her enerji kaynağı bir sınıra sahiptir. Ancak güneş enerjisi yaşam var olduğu sürece bitmeyecek yegane enerji kaynağıdır. Bu kaynağın sınırsız olması ve doğanın eşsiz bir parçası olarak hepimize ait olması kuşkusuz maliyetsiz bir kaynak olmasının temel sebebidir. Ancak her enerji kaynağı ihtiyaçlarımız doğrultusunda kullanılması için bazı araçlara ihtiyaç duymaktadır.

Sınırsız ve maliyetsiz enerji kaynağı olan güneşten faydalanabilmek için yalnızca güneş enerjisi panelleri için bir defaya mahsus yatırım yapmak yeterlidir. Öyleyse bu yatırımı yapmadığımız her gün bütçemize enerji giderleri olarak yansımaktadır. Bu yatırım yapıldıktan sonra ise her geçen gün bütçemize kazanç ve enerji tasarrufu olarak geri dönecektir.

Güneş enerjisinden üretim garantili olduğu için bankalar 10 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyorlar. Kredi kullansa dahi sistem kendini 5 yıl öderken kredili olarak 6,5 yılda öder bu durumda kredisini öder ve size de giderlerinizi karşılayacak kadar her ay kazanç getirir. Güneş enerjisinden elektrik üretimi yapmak isteyenlere bütün işlemleri bizim tarafımızdan yapılarak anahtar teslimi yapılır.

Enerji24 firması olarak 890 mw sistem kurulumu, Avrupa ürünleri ile üretici garantili en uygun bütçenize ve ihtiyacınıza göre sistemler inşa etmektedir. Firma olarak her kesimin yüksek kaliteli sistemlerle en fazla verim almalarıyla kendi enerji giderlerini yada yatırım amacı ile sistem kuranlara hizmet etmektir.

Kaynak: https://enerji24.wordpress.com/enerji...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0