Görüş Bildir
Haberler
El Bâb'da Bir Günde 16 Şehit...

El Bâb'da Bir Günde 16 Şehit...

ATKN
21.12.2016 - 12:01 Son Güncelleme: 22.12.2016 - 16:35

TSK'dan Fırat Kalkanı'na ilişkin dün yapılan iki açıklamaya göre 14 asker şehit olmuştu. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın bugün Meclis'te yaptığı açıklamaya göre şehit sayısı 16'ya yükseldi. Böylelikle harekâtta geride kalan 121 günde 37 şehit verildi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM Genel Kurulu'nda Fırat Kalkanı harekâtı ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Işık, El Bâb'da şehit olan askerlerin sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı.

Ne olmuştu?

TSK tarafından yapılan dün yapılan açıklamada El Bâb'da IŞİD'in bombalı araçlarla yaptığı 3 ayrı saldırıda 10 askerin şehit olduğu, 6'sı ağır 18 askerin yaralandığı belirtilmişti. 138 IŞİD militanının da öldürüldüğü ifade edilmişti. 

Sabah saatlerinde de 4 asker şehit olmuştu. 

Dünkü saldırılarda toplam 14 askerin şehit olduğu, 33 askerin de yaralandığı belirtilmişti.

TSK akşam saatlerinde şu açıklamayı yapmıştı:

TSK akşam saatlerinde şu açıklamayı yapmıştı:

'Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekâta devamla, Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır.

Hava harekâtları, bölgedeki topçu birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız ile El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'e ait aracın vurulma görüntüleri

TSK'nın açıklaması şöyle devam etmişti:

Şu ana kadar topçu birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız ile;

  • 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı,

  • 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı,

  • 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı ateş altına alınarak imha edilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir.

Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenilmiştir.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir.

Öğleden sonra 3 ayrı bölgede bombalı araçlarla yapılan intihar saldırıları sonucunda TSK unsurlarımızdan toplam 10 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, ilk tespitlere göre 6’sı ağır olmak üzere 18 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılara bölgedeki hastanelerde müdahale edilmektedir.

Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.'

Üst üste gelen acı haberlere sosyal medyada tepki gösterilmişti

Üst üste gelen acı haberlere sosyal medyada tepki gösterilmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Taner

Suriyeli burada bit gibi çoğalsın benim vatan evladım orada köpekler tarafından şehit edilsin. Hey gidi Türkiyem ne günlere kaldın sen.

Alkolik İmam

Herifler bizim sahillerimizde karı kız kessinler, kamplarda durmadan üresinler bizim gencecik fidanlarımız da oralarda şehit düşsün.

Ramazan ARIKAN

Neymiş 14 can verdik ama 138 terörist öldürmüşüz .Ulan ben askerimin tırnağını 1000 teröriste değişmem dediğiniz lafa bak ,Allah belasını versin böyle zihniy... Devamını Gör