Görüş Bildir
Haberler
Ekim Ayında 34 Kadın Katledildi: 10 Ayda 275 Kadın Cinayeti Yaşandı

Ekim Ayında 34 Kadın Katledildi: 10 Ayda 275 Kadın Cinayeti Yaşandı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun ekim ayı verilerine göre, 34 kadın katledildi, 2022'nin ilk 10 ayında ise katledilen kadın sayısı 275'e çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadın cinayetlerinde yüzde 88 artış gerçekleşti

Kadın cinayetlerinde yüzde 88 artış gerçekleşti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ekim ayı verilerini paylaştı. Verilere göre geçen ay 34 kadın, erkekler tarafından katledildi. 34 kadın cinayetinin 26'sı şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Yılın ilk 10 ayında ise erkekler tarafından katledilen kadın sayısı 275'e ulaştı. 2021 Ekim’e göre bu senenin aynı ayında kadın cinayetlerinde yüzde 88 artış gerçekleşti.

Platformun verilerine göre, katledilen 34 kadından 2’si ekonomik bahanelerle, 11’i boşanmayı istemek, barışmayı, evlenmeyi ya da ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istediği için katledildi. 

KCDP’nin açıkladığı Ekim ayı verileri şöyle: “Ekim ayında öldürülen 34 kadının 18’i evli olduğu erkek, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 2’si birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si akrabası, 2’si babası, 1’i kardeşi, 6’sı tanıdığı kişiler tarafından, 1’i tanımadığı biri tarafından öldürüldü. Bu ay kadınların yüzde 53’ü evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. Kadınların 20’si evinde, 7’si sokakta, 2’si işyerinde, 1’i arazide, 1’i otelde, 1’i eğlence mekanında, 1’i yol üzerinde otomobilinin önü kesilerek öldürülmüştür. 1 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 59’u evlerinde öldürüldü.Bu ay öldürülen kadınların 20’si ateşli silahlarla, 9’u kesici aletlerle, 1’i boğularak, 1’i darp edilerek, 1’i yüksekten düşerek, 1’i zehirlenerek, 1’i ise çekiçle öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 59’u ateşli silahla öldürüldü.”

'Bu ay öldürülen kadınların yüzde 59’u ateşli silahla öldürüldü'

'Bu ay öldürülen kadınların yüzde 59’u ateşli silahla öldürüldü'

Platform, yaptığı açıklamada tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için mücadeleye devam edileceğine dikkat çekerek, şunları ifade etti: “Türkiye’de kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi 12 yıldır devam ediyor. Platform olarak, ihtiyacı tespit ettiğimiz 2010 yılından itibaren kadın cinayeti verilerini kamuoyuna açıklıyoruz. İçişleri Bakanlığı ise kaç kadının, neden, nasıl, kim tarafından öldürüldüğünü açıklamak yerine, kadın cinayeti verilerinin yanlış hazırlandığını söyleyerek, gerçekleri çarpıtıyor. Kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümleri gerçekliğini açıklamakla birlikte, kadın cinayetlerini durdurmak için somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi de devletin görevidir. Bu görevin yerine getirilmesi için de ilgili tüm bakanlıkların, tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ceykar...

ulkenin iç güvenliğinden kim sorumluydu ??