Görüş Bildir
Haberler
Eğitimde Yeni Dönem: Okulları 'Profesyonel Yöneticiler' Yönetecek!

etiket Eğitimde Yeni Dönem: Okulları 'Profesyonel Yöneticiler' Yönetecek!

Emre Ordu
09.08.2018 - 02:04 Son Güncelleme: 09.08.2018 - 09:13

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, “Eğitimde Kalite Endeksi” adıyla başlatacağı yeni uygulamayla okullar artık öğretmenler tarafından değil “profesyonel yöneticiler” tarafından yönetilecek. Buna göre, okulların başına gelecek kişiler kamu yönetimi, işletme veya iktisat bölümleri mezunları arasından seçilebilecek.

Yeni Şafak'tan Ahmet Fatih Erturan'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı 'Eğitimde Kalite Endeksi'' programı kuracak. Bu programla, eğitimin kademeleri, okullar arasındaki eğitim farkları, insan kaynağının verimli kullanımı, öğretmen yeterliliği, okul ihtiyaçları, teknolojik altyapı kurulumu, eğitim materyalleri ve okulun çeşidine göre eksiklerin giderilmesi gibi politikalar belirlenecek.

İdarecilikte öğretmenlik şartı kalkacak

İdarecilikte öğretmenlik şartı kalkacak

Aynı zamanda, artık okullarda müdür ve müdür yardımcılığı gibi idari görevlere sadece öğretmenler arasından değil kamu yönetimi, iktisat, işletme gibi bölüm mezunlarından da atanma yapılmasının önü açılacak.

Öğretmen yönetici olursa kadrodan çıkarılacak

Öğretmen yönetici olursa kadrodan çıkarılacak

Belirtilen kadrolara yönetici olmak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği eğitim merkezlerinde eğitim alacak ve eğitimler sonunda bu kişilere sınav yapılacak. Sınavda başarılı olan adaylara profesyonel okul yöneticiliği belgesi verilecek. Bu kadroda yönetici olmak isteyen öğretmenler de eğitime dahil edilebilecek. Ancak öğretmen yönetici olduğu takdirde öğretmenlik kadrosundan çıkarılacak.

Öğretmenlerin istenilmeyen bölgelerde çalıştırılması için formül aranıyor

Öğretmenlerin istenilmeyen bölgelerde çalıştırılması için formül aranıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ayrıca 'Büyük Veri' adını verdiği sistemle öğretmenlerin çalışma planlarını yeniden düzenleyecek. Böylece öğretmenlerin tercih edilmeyen bölgelerde veya okullarda çalıştırılması için formül aranacak. Bakanlığın bununla ilgili olarak yakın zamanda mevzuat yayınlaması bekleniyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
502
301
123
43
29
22
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dusunen_odun

ülkeyi komple şirkete çevirin artık ülke olmayalım şirket olalım

dusunen_odun

bide hisseleri satışa çıkartıp halk olarak bize %5 hisse versinler

fexobey

Çok saçma bir uygulama olur. Tam da sürekli bahsedilen liyakat eksikliğine neden olacak. Eğitimci olmayan ve dolayısıyla öğretmenin derdinden anlamayan insan... Devamını Gör

YSURMEN

bir işi bozmak istesem ne yapardım.. heralde o işten anlamayani o işin başına getirirdim. burasi bilmemne şirketi degil.. öğretmenlerin yapı taşları olduğu k... Devamını Gör