Görüş Bildir
Haberler
TV
Efsane Dizi "Game of Thrones" Hayranlarının Ortaya Attığı 7 Beyin Yakan Teori

Efsane Dizi "Game of Thrones" Hayranlarının Ortaya Attığı 7 Beyin Yakan Teori

idioteque
03.03.2015 - 00:29 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 17:20

--- Uyarı ! Diziyi izlememiş olanlar varsa, bu içerik aşırı derecede spoiler içerebilir.. ---

Şimdiye kadar, Game of Thrones hayranları birçok teori kurdu. Jon Snow'un gerçek ailesinin ' R + L = J ' olduğu gibi, ya da ilgiyle takip edilen karakter Tyrion'un gerçekten bir Lannister olmadığı yönündeki iddialar gibi. Bu teorilerin çoğu, dizinin hayranları tarafından kabul edilir hale geldi ama hala çoğu hayran forumlarında dönüp dolaşan yeni teoriler var. Evet, bazı teorileri çürütmesi belki çok kolay ama bu teorilerin ilginç ve güzel yanı, bir şekilde anlam ifade etmeleri.

İşte dizi hakkında ortaya atılan teorilerden 7 tanesi:

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2015/02...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Robb Stark yaşıyor.

İnanmamız beklenen:

Babasının ölümünden sonra intikam hırsına bürünmüş kuzey halkının kendisine genç kral lakabını verdiği Robb Stark başlattığı savaş sırasında İkizleri geçmek için Lord Walder Frey'in kızlarından biriyle evlenme şartını kabul etmiştir. Westerling kuşatmasında ağır yaranlanmış ve Westerling Leydisi tarafından tedavi edilip iyileşmiştir. Leydi Jeyne Westerling'e aşık olan Robb, onunla evlenip Lord Walder Frey'e olan sözünü bozmuştur.Lord Walder Frey buna çok sinirlenir ve onları İkizlerde bir düğüne çağırır, düğün sırasında Robb Stark'ı, annesini ve tüm ordusunu öldürür.

Teori:

Stark'ların hayvanlara dönüşüp, zihinlerini konrol edebilme gibi tuhaf bir yetenekleri var. Birçok hayran sitesinde ortayan atılan teoriye göre, Robb Stark, öldürülmeden önce kurduna girdi ve kurt da öldürülünce başka bir hayvana dönüştü. Bunun mümkün olabileceğini gösteren kanıtlar da var.. Mesela Orell, zorda kaldığı zamanlarda kartalları kontrol edebiliyordu.

2. Jon Snow'un gerçek anne babası, Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark değil.

2. Jon Snow'un gerçek anne babası, Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark değil.

İnanmamız beklenen:

'R + L = J' şeklinde açıklanan Jon Snow'un yılan hikayesine dönmüş aile durumu, Rhaegar Targaryen'le Lyanna Stark'ın Jon Snow'un gerçek ebeveynleri olduğunu savunuyor. Genel inanışa göre, Lyanna Stark ölmeden önce, Eddard Stark'tan Jon Snow'u daima korumasını istiyor. E tabii, Eddard Stark, dizinin en baba, en onurlu gösterilen karakterlerinden biri.. Fakat Eddard, karısı Catelyn'i aldatmış olabilir mi?

Teori:

Evet aldatmış olabilir. George R.R. Martin, yaptığı bir açıklamada, hikayede 'tamamıyla iyi' ya da 'tamamıyla kötü' bir karakter olmadığını söylemişti. Şimdi Eddard Stark hayranları, 'Ama Eddard hariiiç' diyecektir.. Fakat hayranların teorisine göre Eddard, Jon Snow'un gerçek babası. Bu durumda annesi de, ya Leydi Ashara Deyn ya da hemşire Wylla olabilir. Dizide biraz bahsedilmişti.

3. Jon Snow, Ak Yürüyenler'e (White Walkers) katılacak.

İnanmamız beklenen:

Jon Snow, halihazırda Duvar'da 'Gece Bekçileri' (Night's Watch) ile birlikte takılıyor. Yeni sezona dair yayınlanan görüntülerde Jon Snow, Ak Yürüyenler'e karşı olan savaşta Mance Rayder'ı kendi tarafına çekmeye çalışıyor gibi görünüyor. Yani kısacası, Ak Yürüyenler'e karşı olarak gösteriliyor.

Teori:

Teorilerde ise bu durum bambaşka. Kitap serisinin adı 'A Song of Ice and Fire'. Yani, Buz ve Ateşin Şarkısı. Khaleesi olarak da bildiğimiz Daenerys Targaryen ve ejderhaları bu ismin ateş kısmını oluşturuyorlarsa, buz kısmı kime kalıyor? Yukarıda da belirtmiştik. Serinin yazarı George R.R. Martin, hikayesinde iyi veya kötünün kusursuz bir örneğini göremeyeceğimizi belirtiyor. Serinin bir diğer kitabı olan Ejderhalarla Dans'taki bazı olayları da göz önünde bulundurursak, Jon Snow'un Targaryen'lerle olan savaşta Ak Yürüyenler'in tarafında olacağını düşünmek işten bile değil.

4. Jamie ve Cercei aslında Targaryen.

4. Jamie ve Cercei aslında Targaryen.

İnanmamız beklenen:

Jamie ve Cercei'yi, yıllardır ensest ilişkiye giren hatta babalarının ruhunun duymadığı, ikiz kardeşler olarak biliyoruz. Bu yasak ilişkiden, Demir Taht'ta oturmaması gereken 3 de çocuk doğduğunu biliyoruz. Hepsi bu kadar mı? Bakalım teori ne diyormuş..

Teori:

Kitapta Deli Kral Aerys'in, Tywin Lannister'ın karısı Joanna'yla düğün günü  kaçamaklar yaptığından bahsediliyor. Ayrıca kitapta geçen diğer ayrıntılar da bu teoriyi destekler halde. Mesela, halasının Jamie'ye söylediği bir cümle: 

Tywin'in oğlu olan Tyrion, sen değilsin. Bir keresinde bunu babanın suratına karşı söylediğimde, benimle altı ay konuşmamıştı. Ne aptal şu erkekler.. Bin yılda bir gelen cinsten..

Ayrıca, ensest ilişkinin Targaryenler'de de çok yaygın olduğunu düşünürsek, Jamie ile Cercei'nin Lannister değil de, Targaryen'lerden olduğunu düşünmek daha bir mantıklı oluyor. Eğer bu doğruysa, Cercei'nin çocukları tahtta hak iddia edebilirler ve Jamie sadece Kingslayer (kral katili) olmakla kalmaz, kinslayer (akraba katili) damgasını da yemiş olur.

5. Syrio Forel aslında Jaqen H'ghar olabilir.

5. Syrio Forel aslında Jaqen H'ghar olabilir.

İnanmamız beklenen:

Dizinin sevilen karakterlerinden birisi  Bravoos'un kılıç ustası   olan Syrio Forel, Arya Stark'a da kılıç kullanma, ah pardon, dans dersleri vermiştir. Ve her nedense, Eddard Stark'ın tutuklanma emri üzerine, Arya'yı Lannister askerlerinden kurtarmaya çalışırken, ekranda gösterilmeden öldürülmüştür. Herhalde öldürülmüş olmalı, çünkü en büyük rakiplerinden birisi olan Ser Meryn Trant dizinin diğer bölümlerinde gayet keyfi yerinde gözüküyordu.

Teori:

Syrio Forel aslında, Bravoos'taki Faceless Man denilen, yani görünümünü değiştirebilenlerden birisi. Yani böyle düşünürsek, Syrio'nun Arya için üç kişiyi öldüren Jaqen olması çok doğal geliyor kulağa. Bu videoda da bahsedildiği gibi, Syrio da, Jaqen de Bravoos'tan ve ikisi de Arya'ya yardım ediyor. Küçük bir detay belki ama; ikisi de Arya'ya boy (oğlan çocuğu) olarak sesleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eddard Stark da yaşıyor.

6. Eddard Stark da yaşıyor.

İnanmamız beklenen:

Eddard Stark, hainlikle suçlanır ve Joffrey de ne kadar adaletli bir kral olduğunu göstermek için Stark'ın kellesini alır.

Teori:

Ya o gün öldürülen, Eddard değil de başka birisiyse? Diğer teoride bahsettiğimiz gibi, Syrio görünümünü değiştirebiliyor. Ya küçük bir şekil değişikliğine gidip, Eddard Stark'ın yerine geçtiyse? Ayrıca bir de Stark ailesinin tuhaf kabiliyeti var. Hayvanları kontrol edebilme vs. Niye Eddard da yapamasın ki? 

Çeşitli hayran forumlarında, kitaptan bazı kanıtlar sunuluyor. Mesela, Sansa'nın babasının suratını tanıyamaması gibi. Ya da Catelyn'in Eddard'ın kemiklerinin beklediği gibi olmaması yorumları gibi. Eğer Joffrey gerçekten Eddard'ı öldürdüyse, aşağıdakini izlemek için bir sebebimiz oluyor en azından:

7. "Hodor" aslında tüm hikayeyi baştan düşünmemizi gerektirecek bir anlama sahip olabilir.

7. "Hodor" aslında tüm hikayeyi baştan düşünmemizi gerektirecek bir anlama sahip olabilir.

İnanmamız beklenen:

Hodor, Stark'ların himayesinde hizmet veren garip bir adamcağız. Bran'i oradan oraya taşıyıp, sadece 'Hodor' diyebiliyor. E bu da pek anlamlı bir şey ifade etmiyor.

Teori:

Sıkı durun, çünkü hodorlarınıza inanamayacaksınız! Hodor'un aslında gerçek ismi Walder. Kitaplarda yaşlı bakıcının da açıkladığı gibi, 'Hodor' sadece onun söyleyebildiği şey. Peki nedir bu 'Hodor' yahu?

Yazar George R.R. Martin, 'Hodor'un nasıl 'Hodor' olduğuna dair hiçbir bilgi vermiyor. Hayran forumları, Hodor'un isminin, Kuzey Mitolojisi'nde bir tanrı olan Hod'dan geldiğini iddia ediyorlar. Hatta karakterin karanlık, soğuk ve kışla bağlantısı olduğunu düşünüyorlar. Bir yandan, Melisandre'nin Kızıl Tanrısı'nın düşmanı olan Great Other için ajanlık yaptığı bile söyleniyor. Artık son raddeye gelmiş olanlar ise, Hodor kelimesinin ejderhaları kontrol edebilen bir kelime olduğunu iddia ediyor.

Senin için şöyle böyle diyorlar Hodor, sen ne diyorsun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
260
118
93
85
37
23
22