Görüş Bildir
Haberler
Efsane Dizi Bizimkiler'in Oyuncuları Şimdi Ne Yapıyor

Efsane Dizi Bizimkiler'in Oyuncuları Şimdi Ne Yapıyor

Dexter Morgan
15.04.2014 - 22:38 Son Güncelleme: 15.04.2014 - 22:44

90'ların efsanevi dizisi Bizimkiler ve oyuncularının ne alemde olduğunu merak ediyor musunuz?

Bizimkiler, Türk televizyon tarihinin 1989-2002 yılları arasında 13 yıl boyunca kesintisiz yayınlanan tek yerli dizisidir. 

Biz 80'lerin sonu 90'ların başında çocuk olanlar bu diziyi çok iyi biliriz. Özellikle pazar akşamlarını çekilir hale getiren en nadir programdı Bizimkiler, hemen arkasından Parliament Cinema Club'unun mükemmel filmleri gelirdi annelerin ütü yapma zamanıydı tam o sırada aile saadeti güzel bir çay partisi yanına kurabiye, poğaça gibi el işleri ile taçlandırılırdı. Dizide herkes kendinden bir şey bulurdu. Tüm karakterler rolüne cuk otururdu ve bu samimiyet bizi 13 yıl ekrana bağlayacak kadar güçlüydü. 

İşte o efsane dizinin çoğunun aramızdan ayrıldığı efsane oyuncuları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdal Özyağcılar - Şükrü 1

Erdal Özyağcılar - Şükrü 1

Dizinin 1989'da ki ilk bölümünden 1997'de ki sezonuna kadar Şükrü'yü Erdal Özyağcılar canlandırdı. Aynı dizi de Tak Tak Sedat'ın karısını canlandıran Güzin Özyağcılar ile evli. 1997'den sonra Şehnaz Tango ve Yabancı Damat gibi dizilerle yıldızı daha çok parladı ve halen TV Dizi ve Tİyatro oyuncusu olarak çalışıyor. (Şahsi fikrim Şükrü'yü en iyi canlandıran aktör olmasıdır)

Savaş Dinçel - Şükrü 2

Savaş Dinçel - Şükrü 2

Savaş Dinçel, 2. nesil Şükrü olarak 97 sezonunda çıktı karşımıza. Başta alışamadık ama sonra mükemmel oyunculuk performansı ile sevdik onu. Dizinin 2002'de ki son bölümünden sonra Ekmek Teknesi dizisinde oynayarak kariyerine devam etti. Dinçel'i 20 Aralık 2007'de kaybettik.

Ayşe Kökçü - Nazan

Ayşe Kökçü - Nazan

Bizimkiler'den sonra Yazlıkçılar dizisinde de kısa bir süre rol aldı şimdi ise İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyunculuğa devam ediyor aynı zamanda Kardeş Payı adlı dizide yine bir anne karakterini canlandırıyor.

Bensu Orhunöz - Bilge

Bensu Orhunöz - Bilge

1965 doğumlu Bensu Orhunöz dizi de 13 yıl boyunca başarılı bir şekilde Bilge rolünü üstlendi. Şu sıralar İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olarak görev alıyor.

Atılay Uluışık - Ali

Atılay Uluışık - Ali

1977 doğumlu olan Atılay Uluışık diziye başladığında 11 yaşında bir çocuktu. Diziyi bitirdiğinde üniversite mezunu bir gençti. Dizi bittikten sonra başka hiç bir TV dizisi projesinde yer almadı. Matematik Mühendisi olan Uluışık Almanya'ya giderek burada iş kurdu ve evlendi. 1 çocuğu olan Uluışık yıllar sonra Doksanlar adlı dizide bir öğretmeni canladırmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tayfun Çorağan - Aydın

Tayfun Çorağan - Aydın

Çeşitli dizi ve filmlerde rol almaya devam ediyor. “Bizimkiler”de Davut Usta’nın karısı Ulrike’yi oynayan Güzin Çorağan’la evli.

Özge Özberk - Zeynep

Özge Özberk - Zeynep

1976 doğumlu Özge Özberk, diziden sonra önü açıldı ve sırasıyla Cem Yılmaz’ın “G.O.R.A.” filmindeki Ceku rolüyle yıldızı parladı. “Yol Arkadaşım” dizisinde oynadı ayrıca Çemberimde Gül Oya dizisiyle aranan dönem dizisi karakteri oldu. Uzun süre Bir Demet Tiyatro'da rol aldı. En son Pis Yedili ve Napcaz Şimdi isimli dizilerde rol aldı.

Güzin Özipek - Leyla

Güzin Özipek - Leyla

Dizinin odaklandığı ailenin büyükannesini başarılı bir şekilde yıllarca canlandıran Güzin Özipek zaten hali hazırda tecrübeli bir sinema sanatçısı. Güzin Özipek 13 Ağustos 2000’de lenf bezi tümörü nedeniyle yaşamını kaybetti.

Orhan Çağman - Hüsnü

Orhan Çağman - Hüsnü

Ailenin emekli ceza hakimi dedesi. Şükrü ile Şevket'in kavgasını ayırabilecek tek kişi. Ayrıca eski toprak rakı muhabbeti insanı. Ali ile tavla oynamaları eşinin gelinleri ile olan dedikodularına dur diyen amca. 1925 Isparta doğumlu Çağman, 18 Eylül 1997 tarihinde vefat edip Karacaahmet mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yaman Okay - Nazım

Yaman Okay - Nazım

Nazan'ın ağabeyi, Ali ve Bilge'nin dayısı Şükrü ve ailesinin pek hazzetmediği kayınbirader rolünü başarılı bir şekilde ilk sezonlarda canlandırdı. Şükrü’nün paralarını batıran kayınbiraderi rolündeki Yaman Okay, 1993’te henüz 42 yaşındayken pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Senarist rahmetli Meral Okay'ın eşiydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cihat Tamer - Şevket 1

Cihat Tamer - Şevket 1

Rolü önce Cihat Tamer oynadı, ondan Engin Şenkan devraldı. Cihat Tamer en son geçen sezon TRT 1’de “Çılgın Kanal”, Tövbeler Tövbesi, 20 Dakika ve Yalan Dünya dizilerinde rol aldı.

Engin Şenkan - Şevket 2

Engin Şenkan - Şevket 2

İkinci versiyon asabi ağabey Şevket olarak dizinin 2. sezonunda karşımıza çıkan Engin Şenkan rolü o kadar güzel oynadı ki hemen ısındık. Şenkan Bizimkiler'den sonra sırasıyla Yazlıkçılar ve Eltiler'de oynadıktan sonra yakın zamanda Baba Ocağı ve Hatırla Sevgili dizilerinde rol aldı.

Müjgan Ağralı - Mine

Müjgan Ağralı - Mine

Şevket'in sosyetik karısı Mine'yi başından sonuna kadar her sezon ayrı kilo verme çabaları ile canlandırdı. 2006’da Atv’de yayınlanan “Bebeğim” dizinden bu yana ekranlarda görünmüyor.

Akın Tunç ve Eray Köseoğlu - Cem

Akın Tunç ve Eray Köseoğlu - Cem

Dizinin başlangıcında Cem’i Akın Tunç oynuyordu, sonra Eray Köseoğlu devam etti. Akın Tunç son olarak 1994’te “Sevgi Kuşları” adında bir filmde oynadı, şimdilerde Bulgaristan’da kafe işletmeciliği ve ithalat-ihracat işleri yapıyor. Eray Köseoğlu’nu ise 1996 tarihli “Gurbetçiler” dizisinde gördük.

Başak Köklükaya - Özge

Başak Köklükaya - Özge

Sakin tavrı ve mükemmel fiziği ile diziyi izleyen her evlenme çağındaki genç Türk erkeğinin ideal ve modern eş adayı modeli olarak hafızalara kazındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ercan Yazgan - Cafer

Ercan Yazgan - Cafer

Bu apartmanın kahrını çeken tek adam. Birbirinden cins apartman sakinleri ve onların bitmek tükenmek bilmeyen istekleri. Bu adam dizinin en çok laf taşıyan kimi zaman ortalığı karıştıran karakteridir aynı zamanda. Bu adamda ki güç ben de olsa takviyesiz uzaya uçarım. Uzun süre verem tedavisi gören Ercan Yazgan şu sıralar sağlıklı.

Mine Teber - Gülsüm

Mine Teber - Gülsüm

Kocasının ve Türkan hanımın Gül demesine bakmayın asıl ismi Gülsüm kendisinin. Başta apartmanın cefakar kapıcısının cefakar karısı rolünde haftada 2 kez merdiven silerdi ve çocuklarını okula götürüp getirirdi. Sonraları apartmanda açılan muayenehanenin çalışanı oldu. Mine Teber başarılı karakter oyunculuğundan sonra bir kaç dizide daha rol alıp en son karşımıza 2009 yapımı Geniş Aile ile çıktı.

Sinem ve Simge Taşkan - Banu ve Yeşim

Sinem ve Simge Taşkan - Banu ve Yeşim

Cafer ve Gülsüm'ün kızlarını canlandıran Sinem ve Simge Taşkan kardeşler oyunculuğa devam etmiyorlar. Dizinin çekildiği apartmanın bulunduğu sokakta yaşıyorlar. Babaları komşu apartmanın kapıcılığını yapıyor.

Mehmet Akan - Sabri Bey

Mehmet Akan - Sabri Bey

Apartmanın şahsına münhasır kişiliği olan belki de dizinin en başarılı performansını canlandıran Mehmet Akan, Bizimkiler'in yayınlanan ilk bölümünden son bölümüne kadar dizi ekibiyle birlikteydi. Ardından sırasıyla, Yıldızların Altında, Büyük Umutlar, Bir İstanbul Masalı ve Aşk Oyunu dizilerinde rol aldı. Büyük usta Dostlar Tiyatrosu'nda Oyun Sonu adlı oyunun provalarındayken, midesindeki bir kütlenin alınması amacıyla ameliyat olmak üzere hastaneye yatmıştır. Ameliyattan sonra kanama geçirerek 66 yaşında hayatını kaybetmiştir. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

Meral Çetinkaya - Ayla Hanım

Meral Çetinkaya - Ayla Hanım

Bayan hıçkırık ve Tontoş'un annesi olarak Sabri beyin ilgisini nasıl çekti bilinmez fakat Meral Çetinkaya'nın oyunculuk performansı da tartışılmayacak derecede iyiydi. 1945 yılında doğan başarılı sinema oyuncusu diziden sonra bir çok başka yerli yapımda yer aldı. En son Kadın İşi: Banka Soygunu adlı sinema filminde oynamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Latife Saruhan - Suna Hanım

Latife Saruhan - Suna Hanım

Sabri beyin Alzheimer hastası kayınvalidesini başarılı bir şekilde canlandıran oyuncu 1918 İstanbul doğumlu bir TV oyuncusudur. Latife Saruhan'ın yıldızı Bizimkiler dizisinden önce Perihan Abla'da parlamıştır. Uzun süredir Alzheimer hastalığı ile gerçek hayatta da boğuşan Latife Saruhan evinin merdivenlerinden düşerek ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü hastanede 2001 yılında hayata gözlerini yummuştur.

Güler Ökten - Dr. Türkan

Güler Ökten - Dr. Türkan

Dahiliyeci doktor Türkan karakterini başarılı bir şekilde canlandırmış olan Güler Ökten diziden sonra yıllarca başka yerli yapımlar ile kamera karşısına geçmiştir. Dr. Türkan'ın naif karakterine karşılık Yaprak Dökümün'de ki karakteri ile saçımızı başımızı yoldurtan bir kayınvalide oldu. Ayrıca Güler Ökten yönetmen Zeki Ökten ile evliydi ve Yıldız Kenter'in ilk mezunlarındandır.

Erdinç Dinçer - Ergun

Erdinç Dinçer - Ergun

Meraklı ve dedikoducu muhasebeci rolünü Erdinç Dinçer'den başkası bu kadar iyi oynayamazdı sanırım. Erdinç Dinçer diziden sonra bir kaç yapımda ufak roller aldı. Bazı filmlerde kurgucu olarakta görev yapan Dinçer, siroz nedeniyle 24 Ocak 2010 günü yaşamını yitirdi.

Hikmet Karagöz - Abbas

Hikmet Karagöz - Abbas

Dizide hüküm giymiş bir eski suçluyken şirketin çaycısı olarak işe alınan ve kendi standart replikleri ile Ergun'un korkulu rüyası olmuş sadık karakteri başarıyla canlandırdı babam afedersin. Hikmet Karagöz bizimkilerden sonra çok fazla yapımda ufak roller edindi. Ayrıca 1986'dan bu yana ağırlıklı suluboya olmak üzere resim yapıyor. Profesyonel olarak resim yapıyor ve sergiler açıyor.

Buket Dereoğlu - Demet

Buket Dereoğlu - Demet

Dizinin sadık ve başarılı şirket sekreteri. Belki de dizinin en güzel kadınlarından biri. Kanarya Bülent ile nişanlanıp ardından evlenmişti. Düzgün bir çalışan rolünü başarıyla canlandırdı. Diziden sonra bir çok yapımda ufak rollerde oynadı. Oyuncu Özgür Özgülgün ile olan evliliğinden bir çocuğu var şimdi ayrılar. Ayrıca Ercan Yazgan’ın üvey kızıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan Bugay - Bülent

Erdoğan Bugay - Bülent

Suskun ve sakin muhasebeci Bülent, fenerbahçeli olması nedeniyle Ergun tarafından Kanarya diye anılıyordu. Sekreter Demet ile mutlu bir evlilik yaptılar. Dizinin yapımcısı ve senaristi Umur Bugay'ın kardeşidir.

Güngör Erbayık - Nimet

Güngör Erbayık - Nimet

Tahtakafa Raşit'in cazgır karısı rolünde mükemmel bir performans sergiledi. Kızı Özge kendisine gram çekmemiş olma özelliği ile takdir topladı sağolsun. Güngör Erbayık dizinin bitiminden sonra çok fazla TV'de görülmemiştir. 30 Mart 2012 tarihinde 72 yaşında kalp krizi sonucu İstanbul'da vefat eden oyuncu Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Erdoğan Tuncel - Raşit (Tahtakafa)

Erdoğan Tuncel - Raşit (Tahtakafa)

Nam-ı diğer Tahtakafa adıyla tanınan ve ismini Bizimkiler dizisinde duyuran Erdoğan Tuncel. 1935 İstanbul doğumlu. Bizimkiler'den sonra bir çok dizi ve sinema projesinde yer aldı. Son dönemlerinde bir süre zatürre tedavisi gören Tuncel, İstanbul'da yaşamını yitirdi; cenazesi Soğanlık Mezarlığı'nda aile kabristanına defnedildi.

Uğurtan Sayıner - Cemil

Uğurtan Sayıner - Cemil

Alkolik Cemil karakterini yıllarca başarılı bir şekilde canlandırdıktan sonra küçük topluluklar ve tiyatrolarda çalıştı. Uğurtan Sayıner, İzmit depremi mağdurlarından aynı zamanda. Şu an bir otel odasında zor şartlar altında yaşadığı biliniyor.

Sabriye Kara - Sevim

Sabriye Kara - Sevim

Alkolik kocasının binbir saşmalığıyla uğraşan, her daim yüzünde 'ulan zaten işim başımdan aşkın' ifadesi olan Sevim karakterini başarılı bir şekilde canlandırdı. Diziden sonra bazı ufak rollerde TV'de göründü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aykut Oray - Yavuz

Aykut Oray - Yavuz

Katil Yavuz karakteri ve 'Vatandaşa Cart Curt Yok' sloganı ile gönüllere taht kuran kaba bir kabzımalı çok başarılı bir şekilde oynadı. Ayrıca dizinin katil yavuz karakterinin başını çektiği sosyal mesajlar ayrıca ilgi çekiciydi. Aykut Oray diziden sonra bir çok yapımda görüldü. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılan sinema oyuncusu 11 Ağustos 2009 tarihinde kaldığı otelde geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. 13 Ağustos 2009 tarihinde Çengelköy Mezarlığında toprağa verildi.

Selda Özbek - Şengül

Selda Özbek - Şengül

Katil'in eseri olarakta bilinen pavyon şarkıcısı Şengül, Katilin dalgası rolünde 'Kız sen de bi dur hoca' replikleri ile basit bir kadını yıllarca başarılı bir şekilde oynadı. Diziden sonra bir çok başarılı TV dizisi projesinde gördük kendisini. 1972 İzmir doğumlu ve aslen Makina Ressamıdır.

Salih Kalyon - Sedat

Salih Kalyon - Sedat

Serpil'in sahtekar kocası Tak Tak Sedat karakterini çok başarılı bir şekilde canlandırdı. Katil'i dolandırması, kızını ve karısını uyutması sonucu izleyenlere saç yoldurttu. Salih Kalyon, Tiyatro, sinema ve TV’de pek çok başarılı rol oynadı; en tanınmışı şüphesiz “Komedi Dükkanı”ydı. 2008’de “Üvey Aile” dizisinde de seyrettik. Halen Komedi Dükkanı'nda görülmektedir.

Güzin Özyağcılar - Serpil

Güzin Özyağcılar - Serpil

Dizinin çilekeş ve kocası kadar sahtekar ve iki yüzlü bankacı Serpil'i. Aynı dizinin Şükrü'sü Erdal Özyağcılar ile evli ve Zeynep Özyağcılar'ın da annesidir. Dizilerden çok sinema kariyeri daha geniştir. Bizimkiler dizisi ile tanınmış diziden sonra bir çok sinema projesinde yer almıştır.

Bilge Parlak - Aslı

Bilge Parlak - Aslı

Dizinin devamlı etleri yolunan kızı. Tak Tak Sedat ve Serpil'in kızı olupta ÖSS'den iyi bir sonuç beklemek mümkün değildi kendisi için. Ayrıca Londra'larda okuyacaktı hani bu kız. Sessiz sakin ve bir o kadar saf ev kızı rolünü başarılı bir şekilde oynadı Bilge Parlak. Diziden sonra Kaygısızlar'da Hostes isimli yine hemen hemen aynı karakterde bir rol canlandırdı daha sonra çok fazla ekranlarda görülmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selçuk Uluergüven - Davut

Selçuk Uluergüven - Davut

Neiiiinnn Davuut deyince dizi de akla gelen tek karakterdi Davut usta. Almanya'da gurbetçiyken ülkesine kesin dönüş yapmış bir ailenin direği rolünü çok güzel oynamıştı. Hallltt altı kere sekiz? gibi tuhaf soruları olurdu yarım akıllı oğlu ve beyinsiz yeğenine. Diziden sonra bir kaç ufak projede yer aldı. Uluergüven'in oğlu da kendi gibi oyuncu olma yolunu seçmişti. 83 doğumlu Eren Uluergüven mesleğini icra ederken, 21 yaşında bir sahne kazası sonucu vefat etmiştir. Oğlunun ölümünden 10 sene sonra Selçuk Uluergüven'de geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını yitirmiştir.

Güzin Çorağan - Ulrike

Güzin Çorağan - Ulrike

Türk işçisi Davut ile evlenip Türkiye'ye kesin dönüş yapmış Alman'dan bozma Türk ev kadınını başarılı bir şekilde oynayan ve gerçek hayatta dizinin Aydın'ı ile (Tayfun Çorağan) evli olan Güzin Çorağan diziden sonra çok sık TV'de görülmedi.

Ali Uyandıran - Halis

Ali Uyandıran - Halis

Gurbetçi ailenin meme düşkünü çocuğu olarak nam salan Halis'i Ali Uyandıran muhteşem canlandırmıştı. Diziden sonra Ali Uyandıran başka bir çok projede görüldü. En son TRT'de yayınlanan 6 Mantı adlı dizide izleyiciler ile buluştu.

Oktay Sözbir - Halil

Oktay Sözbir - Halil

Halil Pazarlama olarak, 'kırarım boynuzunu iblis!' söylemleri ile akıllarımıza kazınan Oktay Sözbir'in İstanbul Şehir Tiyatro'larında başlayan serüveni Bizimkiler'den sonra oynadığı 3 dizinin ardından 2006 yılında vefat edince son buldu.

Sıdıka Şenkan - Sultan

Sıdıka Şenkan - Sultan

Halil'in sultaaaanımm diyerek istediği her şeyi o pintiliğine rağmen yerine getirdiği ikinci karısı ve gıcık kadın rolünü çok iyi canlandırdı. Aynı zamanda Şevket rolünde ki Engin Şenkan'ın da karısıdır. Diziden sonra çok görülmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakan Haksun - Nedim

Hakan Haksun - Nedim

Halil'in ilk karısından olma Nedim (küçük kardeş) sessiz sakin ve ne denirse yapan bir karakterdir. Hakan Haksun: Dizinin senaryo ekibinde yer almıştı. Şimdi de senaryo yazmaya devam ediyor. “Her Şey Çok Güzel Olacak”, “Balalayka”, “Kolay Para” filmlerinin ve “Genco” dizisinin senaryolarında da ekipte yer almıştır.

Sadık Türken - Asım

Sadık Türken - Asım

Halil'in ilk karısından olma büyük oğlu Asım rolünü başarıyla canlandırıp Bizimkiler dizisinden sonra şansı hiç yaver gitmemiştir. 2010 yılında beyin kanamasından hayatını yitiren Sadık Türken 1967 Samsun doğumluydu.

Savaş Yurttaş - Hüseyin

Savaş Yurttaş - Hüseyin

Yengeç lakaplı Halil'in kayınbiraderi rolünde olan Savaş Yurttaş'ta diziden sonra şansı gülmeyenlerden. Savaş, 2002 yılında kanserden hayata gözlerini yumdu.

Rutkay Aziz - Cenap

Rutkay Aziz - Cenap

Apartmanın entelektüel, karizmatik ve abuk olaylara maruz kalan şair sakini Cenap'ı yıllarca başarılı bir şekilde canlandırdı. Diziden önce de sonra da bir çok tiyatro, dizi-film çalışmalarında yer alan Rutkay Aziz'in kendisi gibi oyuncu olan kızı Doğa Rutkay da aynı zamanda hem tiyatro hem dizi oyunculuğu yapmaktadır.

Cezmi Baskın - Sıtkı

Cezmi Baskın - Sıtkı

Şair Cenap'ın müzmin bekar ev arkadaşı ressam Sıtkı'yı nam-ı diğer İbrikçi'yi canlandıran Cezmi Baskın bir çok başarılı sinema filmi (“Beynelmilel”) ve TV dizisinde rol aldı. Son dizisi “Akasya Durağı”ydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maşuk

Maşuk

Dizinin apartman girişinde ikamet eden Jako cinsi papağanı ve olur olmadık şeyleri söyleyebilen hayvan. Akıbeti bilinmiyor!

Prens

Prens

Katil'in dövüşçü horozu her daim ya onun ya da eserinin kucağında olan bu yaratık olur olmadık zamanlarda kapıdan uçmasıyla meşhurdu. Akıbetinin suyuna pilav pişirildiği yönünde duyumlar var.

Tontoş

Tontoş

Sabri beyin 'çekil sen de ayağımın altından pis musibet' cümlesini hemen hemen her allahın günü kurmasına sebep hayvan. Akıbeti bilinmiyor!

Abadi

Abadi

Ulrike/Ulviye ve Halis'in göz bebeği terrier cinsi köpek Abadi. Aile reisi Davut bey tarafından çok sevilmese de apartmanın neşelerinden. Akıbeti bilinmiyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
692
176
118
53
47
31
19