Görüş Bildir
Haberler
Ebeveynliğin Asla Planlandığı Gibi Gitmeyeceğini Kendi Yaşamından Örneklerle Anlatan Anne

etiket Ebeveynliğin Asla Planlandığı Gibi Gitmeyeceğini Kendi Yaşamından Örneklerle Anlatan Anne

Penny
17.11.2017 - 18:43

Anne olmaya karar veren her kadın mutlaka “Ben o annelerden olmayacağım.” demiştir. İki çocuk annesi Özlem Açar, bunu söyleyen bütün kadınlara bir gün hak vereceğiniz gerçeğini, kendi çocuklarıyla yaşadıklarından örneklerle anlatıyor. Ve bunları #tukurdugunuyalayanoz etiketiyle paylaşıyor! 😊

Kaynak: http://instagram.com/ozozlemacar
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Öğünlerimizi sofrada, keyifli bir sohbet ortamında yemeliyiz. Yemek kültürünün oluşması için bu çok önemli..."

"1 yıl önce: Her şey yerli yerinde olacak. İşim gücüm yok habire dağınıklık mı toplayacağım bir de yok artık. 😒 Ağaç yaş iken eğilir, düzene alışacak. Düzenli bir çocuk olacak. O kadar!"

"4 yıl önce: (Yeğenlerimin oyuncaklarına bakarak) Neden çocuklara oyuncak diye küçük ve çok parçalı döküntüler üretirler anlamıyorum. Hadi onlar üretti, ana babalar nasıl alır ya?"

"3 yıl önce: Ben bu anneleri anlamıyorum. El kadar çocuğa laf geçiremiyorlar. Vallahi nasıl yetiştirirsen öyle. Odasını toplamak onun sorumluluğu. Bunu bilecek. Bir oyuncakla işi bitince, ancak onu yerine kaldırıp koyarsa yenisini alabilir. Öyle tüm oda darmadağın kabul edemem ben."

"3 yıl önce: Ben çocuklarımı öyle bir yetiştireceğim ki, öyle koltuk tepelerinde gezen, düz duvara tırmanan çocuklardan olmayacaklar. Öyle bağırıp çağırarak alıştırmayacağım ha, hiç sesimi yükseltmeden yapacağım bunu."

İçeriğin Devamı Aşağıda

"3 yıl önce: Öyle her tarafı karıştıran çocuklardan hoşlanmıyorum. Bu konuda asla taviz vermeyeceğim. Karıştırmaması gereken yeri karıştırmamayı, dokunmaması gereken eşyalara dokunmamayı öğreteceğim."

" 2 yıl önce: Küçücük çocuklara konsept doğum günü partisi yapıyorlar. Ne gerek var? Hele şu Karlar Kraliçesi mi ne gıcık oluyorum. Bırak doğum gününe konsept yapmayı, Cemre'ye izletmem bile onu ben. 😒"

"2 yıl önce hamileyken: Çocuğuna saygı duyacaksın, midesine saygı duyacaksın. O da bir birey ne kadar yiyecegini, ne zaman doyduğunu kendisi bilir. Ben kaşık elinde çocuğunun peşinden koşan, televizyon karşısında yemek yediren annelerden olmayacağım."

"2 yıl önce: Ben abur cubur konusunda çok katıyım asla taviz vermeyeceğim konulardan biri. Yahu çocuk abur cuburu bilmiyor ki, tadını bilmiyor ki."

"2 yıl önce hamileyken: Çocuklu ailelere bakıyorum da evleri oyuncakla dolup taşıyor. Çocuk oynuyor mu? Hayır. Bir de dünyanın parası. Ben öyle kendimi şaşırmış gibi oyuncak falan alamam vallahi."

İçeriğin Devamı Aşağıda

"2 yıl önce hamileyken: Vallahi ben evimde, düzenimde hiç bir değişiklik yapamam. Ne bir biblomu kaldırırım, ne prizleri kapatırım. Ben mi çocuğa uyacağım, çocuk mu bana uyacak canım?"

"2 yıl önce hamileyken: Bir kere bebek anne karnında gürültünün içindeymiş. Doğduğu zaman anne babalar çok abartıyor, zorla sessizliğe alıştırıyorlar. Hatta kapıyı çalmayın diye kapıya not yazanlar bile varmış pppuhahahahah. 😈"

"2 yıl önce: Iyy evladıma asla çizgi film izletmeyeceğim asla! Yani iki yaşından sonra, kontrollü olarak, sadece çok iyi araştırdığım eğitici çizgi filmleri, o da birlikte izleriz, hakkında konuşarak falan. Kaliteli vakit de şaapmış oluruz hem."

"3 yıl önce: Bu anaların beyni falan yanıyor herhalde. Yoksa aklı başında, normal biri hiç bebek arabasıyla metrobüse biner mi?"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
773
294
102
62
19
17
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kutsal-kase

cocuklari sevmezdim zaten artik tiksinoyorum

Pasif Kullanıcı

cicikliri sivmizdim zitin irtik tiksiniyirim -.- çocukken sevilmedin mi? bu yorumunun başka cevabı yok.

meryemmce

Hepsi doğru.Bir tek hiçbir eşyamı kaldırmadım bişekilde alıştırdım.Üç kızım var.Boy boy.Dünyanın en güzel duygusu.Benim en sakin anımda dokuzbuçukta onları y... Devamını Gör

Doktor Athena

anne var annecik var :)

Çocuk bu elbette şımaracak yani bir yetişkin gibi tüm gün sessiz sessiz oturmasını beklemiyorum ama arkadaş siz bunun dozunu tutturamıyorsunuz sorun orada.Ş... Devamını Gör

inci küpesiz kız

başına gelmeden büyük konuşma bence kardeşim çocuk bu robot değil yani terbiye etmek istersin ama çevrende aman çocuğa öyle yapma böyle yapma diyen onu şımar... Devamını Gör