Görüş Bildir
Haberler
EBA'ya Erişmek İsteyen 8 Yaşındaki Çınar Mert Çatıdan Düşerek Hayatını Kaybetti

EBA'ya Erişmek İsteyen 8 Yaşındaki Çınar Mert Çatıdan Düşerek Hayatını Kaybetti

İstanbul Esenyurt'ta internet alt yapısında sorun olduğu için EBA'ya giremeyen 8 yaşındaki Çınar Mert'in babası komşudan hat çekmek için çatıya çıktı. Çınar Mert de babasının peşinden gitti ancak düşerek hayatını kaybetti.

Evrensel'de yer alan habere göre Çınar Mert, internet alt yapısında sorun olduğu için uzun süre EBA’ya giremedi. Alt yapı sorunu çözülene kadar babası komşusundan rica etti ve internet hattı çekmek için çatıya çıktı. Babasının peşinden çatıya çıkan Çınar, ayağının kaymasıyla 4’üncü kattan düşerek öldü. 

Her şeyden kısarak oğluna bilgisayar aldığını söyleyen Baba Önder Mert, “Oğlum o bilgisayarın kapağını bile açamadı. Olan çocuğumuza oldu. Oğlumu ne EBA geri getirebilir ne başka bir şey” dedi. 

Önder Mert, “İnterneti devletin vermeyişinden dolayı, bizim de kendi internetimiz olmayışından dolayı kısa süreliğine komşudan interneti çekmek için çatıya çıktım. Çünkü ‘Alt yapı sorunu olduğunu, internetin on gün sonra kurulacağını’ söylediler. Oğlum derslerden geri kaldığını söyledi. Çok ısrar etti. Komşu ile konuştum çatıya çıktım, o da arkamdan gelmiş tabii daha sekiz yaşında bir çocuk. Ben uğraşırken o da havalandırma boşluğuna düşüyor” ifadelerini kullandı.

"Cep telefonundan iki üç gün girdi ama interneti yetiştiremediğimiz için giremedi. İnternetimiz bitti"

"Cep telefonundan iki üç gün girdi ama interneti yetiştiremediğimiz için giremedi. İnternetimiz bitti"

Oğlunun 8 yaşında ve 3’üncü sınıf öğrencisi olduğunu anlatan iki çocuk babası Önder Mert devamında şunları söyledi: 

“EBA başımızı yedi. Günlerdir EBA ile uğraşıyorduk. Olmadı, çocuğumuzun hayatına mal oldu. Oğlum gitti. Eylül’ün 9’unda doğum gününü kutladık. Oğlum cep telefonundan iki üç gün girdi ama interneti yetiştiremediğimiz için giremedi. İnternetimiz bitti. Her şeyden kısarak bilgisayar almıştık. O gün gelmişti. Oğlum o bilgisayarın kapağını bile açamadı. Olan çocuğumuza oldu. Oğlumu ne EBA geri getirebilir ne başka bir şey. Başka canlar yanmasın. İnternet ücretsiz verilsin. Eğitim hani bedavaydı, herkese eşitti. Sözde bedavaydı.”

📌 Olay sosyal medyanın da gündeminde

📌 Olay sosyal medyanın da gündeminde
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Boyuna reklam yapan ve bi alt yapıyı doğru düzgün sağlayamayan internet şirketleri mi suçlu? Yoksa bir boku beceremeyen yarım yamalak sistemi yönetmeyen başt... Devamını Gör

Ufuk Nalan Yurtlu

özel okul sahibi MEB bakınına sorsak bu da iyi bişey dermi acaba? son 20 yılda ülke siyasetinde bulunmuş kim varsa o parti bu parti önemli değil vekili baka... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ne kadar kotu ve dusunmesi zor bisey cocugunun yada anne babanin gozu onunde olmek tarifi zor