Görüş Bildir
Haberler
E-Postaya Yeni Güvenlik Sistemi

E-Postaya Yeni Güvenlik Sistemi

Batuhan
17.03.2015 - 10:14

Yahoo, kullanıma sunduğu yeni e-posta güvenlik sistemiyle sabit bir şifreye gerek kalmadan ve daha güvenli kullanım imkanı sunuyor.

E-posta kullananların en büyük sorunlarından biri farklı şifreleri hatırlamada yaşanan sorunlar. Ayrıca zaman zaman siber saldırganlar e-posta şifrelerini ele geçirdiğinde geri almak da sorun olabiliyor. Şifre sorununa güvenli bir yöntemle bir çözüm getirmek isteyen Yahoo yeni güvenlik yöntemini kullanıma sundu.

ABD merkezli teknoloji firması Yahoo’nun kullanıma sunduğu yeni yöntem Türkiye’deki bankacılık işlemi yaparken kullanıcıya SMS gönderme mantığıyla benzerlik taşıyor. Sistemi kullanabilmek için önce Yahoo e-posta hizmetinin Güvenlik sekmesine girerek telefon numarasını kayıt etmek gerekiyor. Ardından cep telefonuna gelen SMS ile bu numara onaylanıyor.

Bir sonraki e-posta girişi yapıldığında ise kullanıcının cep telefonuna tek seferlik bir şifre gönderiliyor ve bu şifre ile giriş yapması isteniyor. Bu sayede her seferinde şifreyi hatırlamak gibi sorunlarla uğraşılmıyor. Yeni özelliği şimdilik sadece ABD’de yaşayanlar kullanabiliyor. Bu özelliğin farklı ülkelerde de hayata geçirilip geçirilmeyeceği bilinmiyor.

Kaynak: Yahoo ve Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/e-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0