Görüş Bildir
Haberler
E-Posta Pazarlaması İle İlgili 6 İpucu

E-Posta Pazarlaması İle İlgili 6 İpucu

dijidiji.com
13.05.2014 - 13:18 Son Güncelleme: 13.05.2014 - 13:29

E-Posta Pazarlaması İle İlgili 6 İpucu

E-posta pazarlaması da pazarlama stratejilerinden biri olarak öne çıkıyor. Uzun süredir yapılıyor olmasına rağmen, markaların kimi zaman bu pazarlama yönteminde gözden kaçırdıkları noktalar olabiliyor.

1. Otomatik E-posta Gönderimi

E-posta servis sağlayıcısının en önemli hizmetlerinden biri otomatik mesaj gönderimidir. Bu özellik perakendecilere özel durumlarda ya da daha önceden belirlenen kurallara göre e-posta gönderilmesini sağlar. Örneğin otomatik ‘Hoşgeldiniz’ mesajıyla, kullanıcılara kaydoldukları için onay mesajı gönderebilirsiniz. Kullanıcı e-postayı onayladıktan sonra gönderilecek ikinci bir e-posta ile alışveriş için yüzde 10′luk bir indirim çeki sunulabilir. Bu akışa farklı e-postalar eklenebildiği gibi sipariş onayı ve kargo gönderim bilgisi e-postaları da bu gönderim listesine eklenebilir.

2. HTML, Uyumlu Tasarım

Neredeyse tüm servis sağlayıcılar e-postaları düz metin ya da HTML olarak gönderir. En iyi servis sağlayıcılar HTML ve CSS kullanma olanağı sunarak, alıcının kullandığı cihaza uygun tasarımlar sağlar. Bunların en efektifi mobil cihazlara optimize edilmiş e-posta tasarımlarıdır.

3. Gelişmiş Liste Geliştirme

Servis sağlayıcıların sunduğu temel hizmetlerden biri de e-posta abonelerinin eklenmesi ve abonelikten çıkartılması. Sistem, geçersiz e-posta adreslerini listeden çıkartma gibi işlemleri kendiliğinden yapabiliyor olmalı. Bunların yanı sıra optimize etme ve abonelik değişiklikleri gibi işlemler de otomatik olmalı. Böylece abone listeniz her zaman güncel kalır.

Kaynak: http://www.dijidiji.com/e-posta-pazar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın