Görüş Bildir
Haberler
Duygun Yarsuvat İfade Verdi

Duygun Yarsuvat İfade Verdi

Enver K.
20.03.2015 - 13:27

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, iddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, 'Futbolda şike' soruşturmasındaki 'kumpas' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, 'Futbolda şike' soruşturmasında 'kendisine ve kulübe kumpas yapıldığı' iddialarına ilişkin suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, ifadelerin alınmasına devam ediliyor.

Bu kapsamda, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, soruşturmayı yürüten savcılığa ''bilgi sahibi'' sıfatıyla ifade verdi. Yarsuvat, ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Yarsuvat'a savcılıkta, 'Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı'' şeklindeki sözlerinin kaynağının sorulduğu öğrenildi. Yarsuvat da cevaben, söz konusu iddiaların bir çok kez başkaları tarafından dile getirildiğini ve bu iddiayı da kendisi özel bir sohbette spor yazarı Atilla Gökçe'ye anlattığını, bunun da basına yansıdığını'' söylediği belirtildi.

Soruşturmanın geçmişi

Aziz Yıldırım'ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, 17 ve 25 Aralık tarihlerinde yaşanan ve 'hükümete darbe teşebbüsü' olarak nitelendirilen olayların ardından, içlerinde adliye (hakim ve savcılar) ile adli kolluk teşkilatı (polisler) mensuplarının olduğu illegal bir yapılanmanın devlet içindeki varlığının tespit edildiği kaydedilmişti.

Bu illegal yapıya üye olanların, kanunlarla kendilerine verilmiş görev ve yetkilerini (sözde hukuka uygunluk şemsiyesi altında) kullanırken, esasen kendi iradeleri ile hareket etmedikleri aktarılan dilekçede, bu illegal yapının üyelerinin, örgüt yapılanması altında, örgüt kurucularının ve örgüt yöneticilerinin kendilerine verdikleri illegal vazifeleri, yasalarla kendilerine verilmiş görev ve yetki alanları için hukuka uygunluk kisvesi altında yerine getirdikleri anlatılmıştı.

İlk bakışta kanuni vazifelerini hukuka uygun yaptıklarını ifade eden ve bu şekilde bir dış görüntü oluşturan bu örgüt üyelerinin aslında vazifelerini ve tabii oldukları kanunları illegal faaliyetlerinin icrası için bir araç olarak kullandıkları savunulan dilekçede, şu ifadelere yer verilmişti:

'Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin bilgisi dışında ve gerekse Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve TBMM iradesine yönelik bu illegal yapının amaç, kullanılan araç, oluşturulan hiyerarşik bağ ve eylemleriyle anayasal birçok siyasi, idari ve sosyal yapıda faaliyet gösterdikleri izahtan varestedir. Bu illegal yapı; yakın tarihlerde pek çok stratejik ve kritik kurum ve idari mekanizmaları ele geçirme yönünde 'kumpas' şeklinde adlandırılan eylem ve yöntemlere başvurmuştur. Söz konusu bu illegal yapının bir başka ve önemli hedefi de taşıdığı ekonomik ve sosyal önem sebebi ile futbol kulüpleri ve yönetimleri olmuştur. İllegal yapı, 17 ve 25 Aralık kalkışması öncesinde, 7 Şubat'ta MİT'e, 3 Temmuz da ise Fenerbahçe Kulübü'ne karşı benzer 'kumpas' eylemleri içinde bulunmuştur. Bunlar dışında da aynı illegal yapının kamuoyu tarafından bilinen pek çok ceza yargılaması dosyasında da benzer eylemleri ifa ettikleri ortaya çıkmıştır.'

'Futbolda şike' soruşturmasında yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklere ayrıntılı yer verilen dilekçede, söz konusu soruşturmada görev alan polis, savcı ve hakim ile diğer kamu görevlileri hakkında 'silahlı örgüt kurmak, yönetmek', 'görevi kötüye kullanma', 'haberleşmenin gizliliğini ihlal', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'kişisel verilerin kaydedilmesi' ve 'tehdit' suçlarından dava açılması ve bu kişilerin cezalandırılması talep edilmişti.

Yıldırım'ın verdiği suç duyurusu dilekçesinin ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, Aziz Yıldırım müşteki sıfatıyla ifade vererek, ''kumpas'' kurduğu iddia edilen kamu görevlilerinden şikayetçi olmuştu.

Ayrıca Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, ''‘Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı'' şeklindeki sözleri de soruşturmaya dahil edilmişti.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0