Görüş Bildir
Haberler
Duygu Delen Davasında Sanık Mehmet Kaplan'ın Tutukluluğuna İtiraz Edilecek

Duygu Delen Davasında Sanık Mehmet Kaplan'ın Tutukluluğuna İtiraz Edilecek

Batuhan
20.11.2020 - 14:22

Gaziantep'te, Duygu Delen'in (17) şüpheli şekilde balkondan düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklanan erkek arkadaşı sanık Mehmet Kaplan'ın (20) avukatı Enes Akbulut, tutuklama kararının kaldırılması için üst mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duygu Delen Davasında Sanık Mehmet Kaplan'ın Tutukluluğuna İtiraz Edilecek

Gaziantep’te şüpheli şekilde balkondan düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen’in ölümüne ilişkin tutuklu bulunan Mehmet Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut, müvekkilinin tutuksuz yargılanması için başvuru hazırlığı yaptıklarını söyledi.

"Önceki ifadelerini doğrular nitelikte savunma yaptı"

"Önceki ifadelerini doğrular nitelikte savunma yaptı"

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle, 'çocuğun kasten öldürülmesi', 'nitelikli cinsel istismar', 'hakaret' ve 'konutta yağma' suçlarından yargılan Kaplan'ın avukatı Akbulut, müvekkilinin ilk duruşmada, önceki ifadelerini doğrular nitelikte savunma yaptığını belirtti.

Akbulut, 'Müvekkilim, daha önce verdiği ifadeleri doğrular nitelikte savunmasını yaparken, mahkeme başkanının tüm sorularına önceki ifadeleri ile uyumlu olacak şekilde anlamlı ve tutarlı yanıtlar vermiştir. İfadesinde, Duygu ile evlenmeyi planladıklarını, ölümü ile kendisinin de acı çektiğini, sevdiği insanın katili gibi düşünülmekten dolayı üzgün olduğunu dile getirmiştir' dedi.

"İp üzerinde kan izinin bulunmadığı krimanal raporla tespit edilmiştir"

"İp üzerinde kan izinin bulunmadığı krimanal raporla tespit edilmiştir"

Adli Tıp Kurumu ve bilirkişi raporlarında, elde edilen deliller ile cinayet tespiti yapılamadığını öne süren Akbulut, 'Mahkeme heyeti huzurunda yaptığımız savunmada olay yeri tespit tutanağı, kriminal raporlar ve Adli Tıp Kurumu'nun raporlarının müvekkilimin baştan beri verdiği ifadelere uygun olarak geldiğini, iddianameye dayanak yapılan Prof. Dr. Hakan Kar’ın raporunun ise gelen kriminal raporlar ile birlikte dayanaksız kaldığı ortaya çıkmıştır. Prof. Dr. Hakan Kar'ın raporunda Duygu Delen’in baygın vaziyette düştüğünün kabulü gerekeceğini, bunun da kendisine yapılan şiddetten dolayı olduğunu, çamaşır iplerinde ve odanın muhtelif yerlerinde Duygu Delen’e ait kan izlerinin çıkacağını belirtmiş olmasına rağmen, odanın hiçbir yerinde ve ip üzerinde kan izinin bulunmadığı krimanal raporla tespit edilmiştir' diye konuştu.

Mahkemenin, olay yerinde yeniden keşif kararı ve müvekkilinin tutukluluğunun devamına karar verdiğini anlatan Akbulut, 'Yasal düzenlemeler gereği yargılama sürecinin sanık lehine değişme yolundaki kuvvetlilik, ev hapsinin olanaklılığı, kaçma şüphesinin olmaması ve delillerin zaten toplanmış olması nedeniyle müvekkilimin tutuksuz yargılanması gerekmektedir. Bu durumun düzeltilmesi için gerekli başvurular bir üst mahkeme nezdinde tarafımızca yapılacaktır' şeklinde konuştu.

İlk duruşmada yaşananlar...

İlginizi çekebilecek içerikler...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın