Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Popüler Sosyal Ağları ve Sahipleri

Dünyanın En Popüler Sosyal Ağları ve Sahipleri

İlhan Güzel
07.12.2021 - 15:43

Şu anda, dünya çapında bir tür sosyal medyayı kullanan 4,5 milyardan fazla insan var - küresel nüfusun yaklaşık %57'si. Yine de, sosyal medyanın kitlesi yaygın ve çeşitli olsa da, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarının çoğunluğunu sadece bir avuç şirket kontrol ediyor. Eskiden Facebook olarak bilinen teknoloji devi Meta , en yaygın kullanılan beş platformdan dördüne sahip.

Kaynak: https://www.visualcapitalist.com/rank...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aylık aktif kullanıcılara göre en iyi sosyal platformlar

Aylık aktif kullanıcılara göre en iyi sosyal platformlar

Her platformun MAU'larını ölçmek için, en son şirket SEC başvuruları ve üç aylık kazanç raporları dahil olmak üzere çeşitli kaynakları inceledik.

Meta'nın kullanıcı tabanının çoğunluğu, en popüler platformu Facebook'tan geliyor - sosyal medya devi şu anda dünya çapında yaklaşık 2,9 milyar MAU'ya sahip.

Facebook kullanıcıları dünyanın neresinde bulunuyor? Platformun en büyük kullanıcı tabanı, neredeyse 350 milyonluk bir izleyici boyutuyla Hindistan'dan geliyor . İkinci en büyük kullanıcı tabanı 193.9 milyon kullanıcı ile Amerika Birleşik Devletleri, Endonezya ise 142.5 milyon kullanıcı ile üçüncü sırada yer alıyor.

Ancak Facebook, Meta'nın platform ağındaki tek sosyal dev değil. WhatsApp'ın yaklaşık 2 milyar MAU'su var, bu da onu Meta'nın ikinci en büyük platformu ve genel olarak üçüncü en büyük sosyal ağ haline getiriyor.

Facebook gibi, önemli sayıda WhatsApp kullanıcısı, yaklaşık 390 milyon kullanıcıyla Hindistan'da bulunuyor . Brezilya, 108 milyonluk bir izleyici kitlesi ile WhatsApp kullanıcılarının da büyük bir bölümüne sahiptir.

Milyar kullanıcı kulübü

Milyar kullanıcı kulübü

Meta şu anda dört platformunun tamamında toplam 7,5 milyar MAU ile sosyal ağ ortamına hakim durumda. 

Meta sonra Tencent üç platformlar-wechat, Qzone ve QQ ikinci en yüksek erişim sayesinde vardır. Üçünden WeChat şu anda en popüler olanıdır. Ortalama olarak, WeChat kullanıcıları günde yaklaşık 45 milyar mesaj gönderiyor .

Listede üçüncü, tek platformu YouTube sayesinde Alfabe. 2005 yılında kurulan bu video akışı platformunda şu anda her dakika yaklaşık 500 saatlik video içeriği paylaşan 50 milyondan fazla içerik oluşturucusu bulunuyor .

Alfabenin hemen arkasında , Douyin ve uluslararası muadili TikTok olmak üzere iki platformunda toplam 1,6 milyar MAU ile Bytedance yer alıyor. Uygulamalar birçok benzerliği paylaşırken , farklı kayıt, içerik politikaları ve düzenlemelerle tamamen ayrı varlıklar olarak işlev görürler .

Sosyal medya ağları genellikle ülke sınırlarını aşsa da, çevrimiçi alanın fiziksel dünyamızın kısıtlamalarından ve düzenlemelerinden tamamen kaçmadığını belirtmekte fayda var.

2009'dan beri Facebook, sansür kurallarına uymadığı için Çin'de yasaklandı . Facebook aynı zamanda İran ve Suriye'de de engellendi ve o zamandan beri ara sıra engellendi.

2020'de, Trump yönetimi TikTok'a karşı benzer bir yasağı yürürlüğe koymaya çalıştı, ancak emir federal bir yargıç tarafından engellendi ve sonunda bir yıl sonra Biden yönetimi tarafından iptal edildi.

Çeşitli yasaklara ve barikatlara rağmen, sosyal medya platformlarının dünyanın her yerindeki kullanıcıların hayatlarına (ve ekranlara) sızdığı açık. Ve dünya çapında internet erişimi artmaya devam ettikçe, sosyal medya kullanıcılarının sayısı da artacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın