Görüş Bildir
Haberler
Gördüğünüzde Hayrete Düşeceğiniz En Sıra Dışı 15 Koleksiyon

Gördüğünüzde Hayrete Düşeceğiniz En Sıra Dışı 15 Koleksiyon

Ünsal Tunçer
09.06.2015 - 13:11 Son Güncelleme: 09.06.2015 - 15:08

Eşyalar, bazıları için bir yaşam amacı ve hobi. Koleksiyoner adı verilen bu insanların bir kısmı bunu bir yatırım olarak yaparken, diğerleri sadece bu işin eğlencesinde.Bu içerikteki bir diğerleri ise, bu koleksiyon işini biraz daha abartıp farklı boyutlara çıkaranlar.

Kaynak: http://www.mandatory.com/2015/04/06/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kusmuk torbası

1. Kusmuk torbası

Almanya'da yaşayan Niek Verrmeulen için bu kusmuk torbaları farklı bir çekiciliğe sahip. Hayatı boyunca yaptığı bütün seyahatlerde, dünyanın dört bir yanındaki havayollarından bu torbaları toplayan Vermeulen, şu ana kadar 6,016 farklı torba toplamış. 

Bir arkadaşı ile girdiği iddia sonucunda bu takıntıya sahip olan Vermeulen'ın torbaları arasında en değerlisi, Columbia uzay aracı için tasarlanan kusmuk torbası.

2. İnsan saçı

2. İnsan saçı

John Reznikoff, Guiness Rekorlar Kitabına girmiş bir insan saçı koleksiyoncusu. Özellikle bu tabiri kullandım, çünkü kendisi dünyada saç koleksiyonu yapan insanlardan sadece biri. Connecticut'da bir mağaza sahibi olan Reznikoff'un koleksiyonu arasında Abraham Lincoln, John F. Kennedy ve Elvis Presly gibi pek çok ünlü insanın saçı da bulunuyor.

3. Süt şişesi

3. Süt şişesi

Bazı koleksiyoncular, bu hobiye işlerinin de etkisiyle başlar. Paul Luke' da bunlardan biri. Küçük yaşta başladığı süt dağıtım işi sonucunda bu koleksiyonu yapmaya başlayan Luke, dünyanın sadece belli yerlerinde çok nadir olduğunu iddia ettiği şişeler de dahil toplamda 10.000'i aşkın şişeye sahip.

4. Prezervatif

4. Prezervatif

İtalyan Amatore Bolzon, sanıyorum ki bu konuda bir dünya lideri. Koleksiyonu arasında 2000'den fazla kondom'a sahip olan Bolzon, koleksiyonunu geliştirmek adına ailesi ve arkadaşlarından  da epey yardım almış.

5. Pokemon

5. Pokemon

Eğer sloganınız '' Gotta Catch 'em all (Hepsini yakalamalıyım) '' ise hayranlarınızın bunu bir yaşam amacı olarak görmesi sanıyorum epey normal. İngiliz Lisa Courtney'de hayatını Pokemon toplamaya adamış durumda. Evinin zemininde bile Pokemon desenleri olan kadın, toplamda 16.000'den fazla Pokemon eşyasına sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. ''Speed'' filminin VHS kopyaları

6. ''Speed'' filminin VHS kopyaları

Şimdi açık konuşalım. Bu gerçekten de biraz abartı değil mi? Ryan Beiltz isimli bir koleksiyoncu başrolünde Keanu Reeves'in oynadığı ''Speed'' filminin VHS kopyalarını saklıyor. Ek olarak bununla da yetinmeyen adam, kendi minibüsünü, filmdeki minibüs gibi dizayn etmiş.

7. Alüminyum teneke kapakları

7. Alüminyum teneke kapakları

Çocukluğundan beri bu kapaklar toplayan Todd Mannenbach'ın koleksiyonunda, 22.000.000 teneke kapak var. Ayrıca kapakların bir kısmı ile resimdeki, ''Alüminyum Katedrali'' adını verdiği yapıyı yapmış durumda.

8. Göbek deliği pamuğu

8. Göbek deliği pamuğu

1984 yılından bu yana koleksiyon yapan Graham Barker, Guinness Rekorlar Kitabında'da kendine yer bulmuş durumda.

9. Troll bebekler

9. Troll bebekler

Çocukluğuna özlem duyan insanların oyuncak koleksiyonu yapması çok olası bir şey. Ohio'lu Sherry Groom'da çocukluğunda başladığı troll bebek koleksiyonu ile bu gruba dahil. Dünyadaki diğer koleksiyonerlerden çok daha fazlasına, tam olarak 3.254 troll bebeğe sahip.

10. Uçak kaşıkları

10. Uçak kaşıkları

Seyahat etmek koleksiyoncular için büyük fırsat. Fakat Dieter Kapsch için seyahat olmazsa olmaz. Çünkü kendisi uçaklarda verilen kaşıkları topluyor. Arkadaşlarının ve ailesinin yardımları ile 1.760 farklı kaşığa sahip olan Kapsch, bazılarının 1920'lerden kalma olduğunu söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Arı kovanları

11. Arı kovanları

Terry Prouty, Oklahoma'da yaşan bir ''arı sever''. Çocukluğunda başlayan tutkusunu hala devam ettiriyor ve dünyanın dört bir tarafından aldığı 100'den fazla kovana sahip.

12. Şişme bebek

12. Şişme bebek

Genellikle böyle bir ''ilgi alanına'' sahip olan insanlar, bu durumu açıklamayı pek istemezler. Ama Bob ve Leslie Gibbons çifti için bu çok bir sorun gibi gözükmüyor. 2004 yılında ilk kez bir bebek satın alan Bob, daha sonra bu tür bebekleri toplamaya başlamış ve şu an koleksiyonunda 240 sayıda, birbirinden tamamen farklı ve olabildiğince gerçekçi şişme bebeğe sahip. Eşi ise bu durumdan şikayetçi değil. Çünkü dediğine göre eşi, bu bebekleri cinsel amaçla değil, sadece bir hobi olarak topluyor.

13. Ayak tırnağı

13. Ayak tırnağı

Buna bir giriş sözü bulamadım. O yüzden direkt hikayeye geçiyorum. Richard Gibson, 1978 yılında tırnaklarını keserken, nedense çöpe atmak yerine saklamaya karar vermiş ve 40 yıldır da saklıyormuş. Eşi ise eve misafir geldiğinde kavanozu sakladığını söylüyor. Buradan da teyzemin ellerinden öpüyorum.

14. '' Rahatsız etmeyin! '' işaretleri

14. '' Rahatsız etmeyin! '' işaretleri

İsviçreli Jean-Francois Vernetti 1985 yılından beri gittiği otellerden bu yazıları topluyor. 189 farklı ülkeden 11.111 tane kart toplayan Vernetti, böyle simetrik bir sayıda durmaya karar vermiş.

15. Palyaço oyuncakları

15. Palyaço oyuncakları

Ee bu ilginç içeriği de kabuslarınıza girecek bir koleksiyon ile kapatalım. Orturd Kastaun isimli Alman, palyaço figürleri ve oyuncakları ile dolu koleksiyonu ile Guiness Rekorlar kitabında yerini almış. Bu koleksiyona başlama hikayesi ise oldukça ilginç.

15 yıl önce alkol bağımlılığına yakalanan Kastaun, daha sonra rehabilitasyona girmeye karar vermiş ve tedavi sırasında gördüğü, bir palyaçonun hayatını tekrar düzenlemek adına viski şişesinden yukarı doğru tırmanmasını betimleyen bir resim onu epey etkilemiş. Alkol bağımlılığından kurtulduktan sonra da artık palyaçolara bağımlı olmaya başlamış ve bu koleksiyonu yaratmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
10
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Karaman

Göbek deliği pamuğu ve ayak tırnağı nedir ya ? Okurken bile midem bulandı.

danbi

Koalisyon diye okudum Allah Allah neymiş diye baktım meğerse koleksiyonmuş nasıl etkilendiysem artık. Troll bebek, palyaço, pokemon normal geldi bana

Ahunaz

benim kitap ayrıcı kolleksiyonum var:DDDDDDDDDDD