Görüş Bildir
Haberler
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün Koronavirüs Açıklaması: Pandemi Ne Zaman Bitecek? Normale Ne Zaman Dönülecek?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün Koronavirüs Açıklaması: Pandemi Ne Zaman Bitecek? Normale Ne Zaman Dönülecek?

GNS
27.12.2021 - 17:58

2019 Aralık ayında başlayan ve gittikçe büyüyerek etkisini sürdüren koronavirüs, global bir pandemi durumuna yol açtı. İki senedir tüm dünyanın birlikte mücadele ettiği virüsün gittikçe farklı varyantlar ile buluşması durumu içinden çıkılamaz bir hale sürüklemeye başladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) pandeminin ne zaman sona ereceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki koronavirüs ne zaman bitecek? Pandemi ne zaman sona erecek? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs pandemisiyle global çapta baş edilmeye çalıştığımız bu günlerde aşılama faaliyetleri son derece önem kazanmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge pandemi ile alakalı yaptığı konuşma esnasında bunun altını son derece vurguladı. Koronavirüsün ne zaman sona ereceği konusundaki öngörülerini açıklayan yetkili dikkat çekti. Peki pandemi ne zaman sona erecek? İşte detaylar...

Pandemi Ne Zaman Bitecek?

Pandemi Ne Zaman Bitecek?

Dünyada son olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan ve Türkiye'de de görülen Omicron varyantı konuşulurken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) salgının bitişi tarihiyle ilgili önemli bir açıklamalarda bulundu. Omicron'un yanı sıra delta varyantının da etkilerini sürdürmesi ile yeni bir tür olan 'Delmicron'dan bahsedilmeye başlanması panik ortamı oluşturdu. 'Koronavirüs pandemisi ne zaman bitecek?' sorusuna Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge “Salgın, dünya genelinde yüzde 70 aşılama oranına ulaştığımızda son bulacak' şeklinde yanıt verdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, pandeminin nasıl ve ne zaman biteceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Salgının ne zaman son bulacağını tahmin etmenin “imkansız” olduğunu ifade eden Kluge, “Gelecekte yeni ve daha tehlikeli mutasyonlar görüp görmeyeceğimizi söylemek imkansız. Salgın ne zaman son bulacak bilemiyorum ama nasıl son bulacağını söyleyebilirim. Salgın, dünya genelinde yüzde 70 aşılama oranına ulaştığımızda, koronavirüs enfekte olan kişilerin tedavisinde kullanılacak etkili ve güvenli ilaçlar geliştirdiğimizde son bulacak” ifadelerini kullandı.

Tek Başına Mücadeleyi Bıraktığımız An Son Bulacak

Tek Başına Mücadeleyi Bıraktığımız An Son Bulacak

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge konuşmasını “Salgınlara karşı tek başına hareket eden ulus-devlet anlayışını bıraktığımız zaman salgın son bulacak. Hepimiz, bilimle kuşandığımız ve yaptıklarımızın sorumluluğunu aldığımızda son bulacak” şeklinde sürdürdü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın