Görüş Bildir
Haberler
Dünya'nın Kızılötesi Görünümü

Dünya'nın Kızılötesi Görünümü

ATKN
31.01.2015 - 19:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

NASA'ya ait meteoroloji uydularından elde edilen görüntüler, kızılötesi ışınlar altında Dünya'nın hızlandırılmış görüntüsünü elde etmek için kullanıldı. Videodaki her saniye Dünya'daki 21 saate eşit.

Dünya'yı iki farklı konumdan gözlemleyen GOES-13 ve GOES-15 uydularına ait görüntüler, gezegenimizin kızılötesi ışınlar altındaki görünümünü ortaya çıkarmak için kullanıldı. Victoria Üniversitesi öğrencisi James Tyrwhitt-Drake, 30 Kasım 2014 ile 26 Ocak 2015 tarihleri arasında çekilen görüntüleri hızlandırılmış video haline getirdi.

Kızılötesi ışınlar altında elde edilen görüntüler, Dünya'nın sürekli hareket halindeki bulutları ve su buharının karmaşasını gözler önüne seriyor. Dünya'nın yüzeyinde daha aydınlık görülen kısımlar, uzaya daha fazla kızılötesi ışının saçıldığı bölgeleri temsil ediyor.

Videoda her saniye, Dünya üzerinde geçen 21 saate denk geliyor.

Tyrwhitt-Drake'in YouTube'da yayımladığı video, saniyede 700 kare ve 3600x3000 çözünürlükte elde edilen görüntülerden hazırlanmış. Görüntüler filtreden geçirilerek akıcı bir görüntü elde etmek için düzenlenmiş.

Tyrwhitt-Drake, YouTube kanalında Dünya'nın uzaydan çekilen 4K videosunun yanı sıra Güneş'in 4K hızlandırılmış videosunu da sunuyor.

RT, Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/dun...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0