Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Dört Bir Yanından Hayaletli Olduğu İddia Edilen 15 Otel

etiket Dünyanın Dört Bir Yanından Hayaletli Olduğu İddia Edilen 15 Otel

Eray Kaşıkçı
07.11.2015 - 15:57 Son Güncelleme: 11.01.2022 - 15:37

Gidenin gittiğine pişman olduğu, gitmeyenin 'Aman bizden uzak olsun' dediği, 'Madem öyle niye hala açıksınız kardeşim, kaçsanıza oradan' dedirten otelleri derleyelim dedik; giriş ücretsiz, ama çıkabilir misiniz bilemiyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Langham Oteli (İngiltere)

1. The Langham Oteli (İngiltere)

İçlerinde İmparator 3. Napolyon'un da olduğu toplamda en az 7 hayalete ev sahipliği yaptığı edilen bu otel, Londra'da bulunuyor. Londra'ya gitmişken yapabileceğiniz en kötü seçimi yapmak isterseniz hemen bu otelde bir oda tutabilirsiniz.

2. Crescent Oteli (ABD)

2. Crescent Oteli (ABD)

Arkansas'ta bulunan bu otel ABD genelindeki en lanetli otellerden biri olarak kabul ediliyor. 1886'da yılında hizmete açılan otelde en az 8 farklı hayaletin kol gezdiği düşünülüyor.

3. Hever Oteli (İngiltere)

3. Hever Oteli (İngiltere)

Eskiden bir kale olarak kullanılırken günümüzde lüks bir otele çevrilmiş olan bu yapının Anne Boleyn'in hayaletini barındırdığı düşünülüyor. Kral 7. Henry'nin ikinci karısı olan Boleyn, çocukluğunu burada geçirmişti. Boleyn'in hayaletinin bir çok ziyaretçi tarafından görüldüğüne dair ifadeler var.

4. Hawthorne Oteli (ABD)

4. Hawthorne Oteli (ABD)

Massachusetts eyaletinde bulunan bu otelde de anahtarların kaybolmasından ışıkların açılıp kapanmasına kadar bir çok paranormal olay gözlemlenmiş. Özellikle 602 numaralı odanın lanetli olduğu düşünülüyor.

5. Coronado Oteli (ABD)

5. Coronado Oteli (ABD)

Kaliforniya'da bulunan ve 1888'de açıldığı zaman dünyanın en büyük oteli olma ünvanını kazanan bu otelde çalışanlardan tutun ziyaretçilere kadar herkes garip yüzler gördüklerini, uzun siyah elbiseli ve soluk benizli bir kadınla defalarca karşılaştıklarını ve garip sesler duyduklarını belirtmişler. 'O zaman daha neye duruyorsunuz orada kardeşim' diyor muyuz, pek tabii ki.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Shelbourne Oteli (İrlanda)

6. Shelbourne Oteli (İrlanda)

265 odaya sahip bu otelin de 1791'de kolera yüzünden ölen 8 yaşındaki bir kız çocuğunun hayaleti tarafından mesken tutulduğu iddia ediliyor.

7. Karosta Oteli (Litvanya)

7. Karosta Oteli (Litvanya)

Geçmişte Nazi ve Sovyet yönetimi altında binlerce mahkumun öldüğü bir cezaevi olan bu otelin günümüzdeki işleyişi de oldukça farklı: Gelen turistler mahkummuş gibi ağırlanıyor. Bir çok turist mekanda garip ayak sesleri, çığlıklar ve 'Gidin buradan' sesleri duyduklarını söylüyor.

8. Banff Springs Oteli (Kanada)

8. Banff Springs Oteli (Kanada)

Kanada'nın en lanetli yerlerinden biri olduğu düşünülen ve yeri itibariyle de 'E kardeşim oraya da otel yapılmaz ki, böyle dadanırlar işte' dedirten bu otel düğün elbisesini hala üstünden çıkarmamış bir genç kadının hayaletinin yanı sıra 873 numaralı odasıyla da ünlü. Oda, içerisinde bir ailenin katledilmesinin ardından duvarla örülüp kapatılmış. Öldürülen aileye ait olduğu düşünülen hayaletlerin ise odanın hemen dışarısındaki koridorda 'Biz daha ölmedik' nidalarıyla gezdiği görülmüş. Şakası bir yana, koridorda kendi halinizde yürürken koca bir ailenin hayaletleriyle karşılaşmak istemiyorsanız buradan uzak durun.

9. Ballygally Oteli (Kuzey İrlanda)

9. Ballygally Oteli (Kuzey İrlanda)

Neredeyse 400 yıl önce inşa edilen ve önceden kale olarak kullanılan otelin bir çok hayalete ev sahipliği yaptığı rivayetleri dolanıyor. Bu hayaletlerden en çok bilineni ise burada kaldığı dönemde kocası tarafından camdan aşağı atılarak öldürülen bir kadın, sürekli kapılara tıklatıp sonra ortadan kaybolduğu yönünde ifadeler var.

10. Dr. Holms Oteli (Norveç)

10. Dr. Holms Oteli (Norveç)

320 numaralı odasıyla ünlü otelin 1926'da kendini asmış genç bir kadının hayaletine ev sahipliği yaptığı iddia ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bela Vista Oteli (Portekiz)

11. Bela Vista Oteli (Portekiz)

Portimao kentindeki bu otel 108 numaralı odasıyla meşhur. Bu paranormal aktivitelerin raporlandığı odada otelin eski sahibinin kaldığı söyleniyor.

12. Burchianti Oteli (İtalya)

12. Burchianti Oteli (İtalya)

Aşıkların şehri Floransa'da gitmeniz gereken en son yer olan bu otelde kalanlar garip figürler gördüklerini, yüzlerinde buz gibi nefesler hissettiklerini ve tanımlayamadıkları insan sesleri duyduklarını iddia ediyorlar.

13. Akasaka Köşkü (Japonya)

13. Akasaka Köşkü (Japonya)

Tokyo'nun en korkutucu mekanlarından biri olarak gösterilen bu köşkte, özellikle 1 numaralı daire meşhur. Burada kalan kişilerin yataklarının ucunda birden belirip kaybolan garip figürler gördükleri, ışıkların açılıp kapandığı ve bazen geceleri uyurken boğulma hissiyle birden uyandıkları ifade edilmiş.

14. Heathman Oteli (ABD)

14. Heathman Oteli (ABD)

Portland'ın göbeğinde olan bu otelin de 703, 803 ve 1003 numaralı odaları hayaletleriyle ünlü. Bu odalarda oldukça soğuk bazı noktalar olduğu, aynalarda figürlerin belirip kaybolduğu gibi olaylar raporlanmış.

15. Russell Oteli (Avustralya)

15. Russell Oteli (Avustralya)

Sidney'in en ünlü otellerinden biri olan ve meşhur bir 8 numaralı odaya sahip olan bu otel de hayaletli olduğu yönünde iddialara maruz kalmış durumda. Hayaletin odada kalan ve otelden ayrılmayı reddederek uzun süre orada yaşayan bir denizciye ait olduğu söyleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
446
81
58
45
45
40
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?