Görüş Bildir
Haberler
Düğünlerde Damattan Yakışıklı Görünmek İsteyenler İçin Yaz Düğünü Stil Rehberi

etiket Düğünlerde Damattan Yakışıklı Görünmek İsteyenler İçin Yaz Düğünü Stil Rehberi

erleichda
25.05.2015 - 15:20 Son Güncelleme: 25.05.2015 - 18:34

1. Gömlek

1. Gömlek

Gömlek seçerken ilk dikkat edilmesi gereken vücuda uygunluğu çünkü malum hava sıcak, yeri geldiğinde o ceket çıkacak ve gecenin kalanı gömlekle geçirilecek. Dolayısıyla gömlek kesimini seçerken omuz genişliğine ve vücudun fitliğine göre tercih yapmalı. Ne çok dar ne de çok bol olmalı. 

Aman Dikkat: Oturunca özellikle göbek kısmında gömleğiniz yanlardan açılmasın ki küçük deliklerden frikik vermeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kravat

2. Kravat

Düğüne gittiğinizin farkında olun ve üşenmeyip bir kravat takın. Kravat denince akla hep memurlar gelse de moda dünyası bu algıyı değiştirmek için elinden geleni yapıyor ve her sene birbirinden şık, farklı kesim kravatı aksesuar olarak piyasaya sürüyor. Özellikle ince kravatlar son birkaç senedir çok moda ve bir o kadar da şık duruyor. Faklı olmak isteyenler için ise örme, merserize kravat seçeneği de mevcut.

Aman Dikkat: Ne yapın edin parlak ve geniş kravattan uzak durun.

3. Ceket

3. Ceket

Ceket alışverişin en zor kısmı. Bir de söz konusu olan düğün olunca ekstra özen göstermek gerekiyor. Ceket almanın 4 temel kuralı burada da geçerli, omuzlar oturacak, düğmeler iliklendiğinde ceket çekmeyecek, ceket kolu gömlekten normal manşetliyse 1-1.5, kol düğmeliyse 2-2.5 cm kısa olacak ve ceketin boyu pantolon fermuarını geçmeyecek. Yaz için en ideal kumaş ketendir, alternatif olarak ince pamuk ya da gofre de tercih edebilirsiniz. 

Aman Dikkat: Ne yapın edin parlak kumaşlardan uzak durun.

4. Pantolon

4. Pantolon

Takım alırsanız işiniz biraz daha kolay. Fakat ceket-pantolon kombini yapacağım ben diyorsanız, o zaman ilk dikkat etmeniz gereken şey ceketle uyumu olmalı. Dar kesim bir ceketin altına bol pantolon olmaz, keza tam tersi de. İkincisi de pantolonun boyu, ne çok uzun ne çok kısa, ayakkabınızın hemen üstünde bitecek şekilde olmalı. Kısa paça moda ama ilk kez deneyecekseniz, düğünde değil evde deneyin. Uzun paça ise çok korkunç, hiç denemeyin!

Aman Dikkat: Keten giyeceğim diyorsanız, çabuk kırıştığını unutmayın. Ütüsüz pantolonla asla dışarı çıkmayın.

5. Ayakkabı

5. Ayakkabı

Makosen her zaman şıktır, klasiktir. Birkaç senedir, makosen yerine spor ayakkabı giymek, daha casual daha genç diye moda olsa da unutmayın ayakkabı bu işin en önemli parçası, sadece düşman bakmıyor. O nedenle gelin şu spor ayakkabı işinden vazgeçin ve gidip kendinize güzel bir makosen alın. Mümkünse rahat olsun, bütün gece dans pistinde onunla salınacaksınız. 

Aman Dikkat: Uzun ya da küt burundan uzak duruyoruz, nerede görürsek koşarak kaçıyoruz.

6. Saat

6. Saat

Gelmiş geçmiş en iyi aksesuar. Her erkeğin dolabında en azından bir günlük bir de önemli günlerde takacağı bir saat olmalı. Mümkünse dijital yerine analog bir saat seçin. Hem daha klas durur hem de tarzınızı konuşturur. Rekabeti bir tık arttırmak için deri kayış seçebilirsiniz.

Aman Dikkat: Saatiniz ne çok büyük ne de çok küçük olmalı, bileğinize tam oturmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Güneş Gözlüğü

7. Güneş Gözlüğü

Yaz düğünü diyorsak bol bol güneş olacağını unutmamak lazım. Sonuçta resepsiyon akşam bile olsa, güneş geç batıyor ve size karizmaya karizma katan gözlüğünüzle ortalıkta salınmak için gerekli süreyi tanıyor. 

Aman Dikkat: Büyük çerçeveli ve sapları işlemeli gözlüklerden kaçının.

8. Cep (yaka) mendili

8. Cep (yaka) mendili

Detaylar önemlidir, hakkınızda çok fazla fikir verir. Her şey tamam deseniz de cep mendiliniz yoksa aslında hiçbir şey tamam değildir. Farklı katlama stillerinden birini seçin ve o mendili o cekete iliştirin.

Aman Dikkat: Cep mendiliniz kravatınızla ve ceketinizle uyumlu olmalı, aynı değil.

Farklı katlama stilleri için: http://www.realmenrealstyle.com/pocket-square-infographic/

9. Çorap

9. Çorap

Ayakkabıyı aldınız, şimdi sıra ona uygun çorap almaya geldi. Detaylar önemlidir dedik, çorap da bu detaylardan biri. Görünmez sanmak düşülebilecek en büyük yanılgı, dolayısıyla uyum önemli. Öncelikle kumaşı, ince pamuklu olsun ki hem inceliği yaz sıcağında bunaltmasın hem de koku yapmasın. Merserize bulursanız hele sakın kaçırmayın. Renge gelince, renkli çorap modası devam ediyor ama yine de takıma ve ayakkabıya uygun bir renk daha güvenli bir seçenek. 

Aman Dikkat: Renkli olacağım diye, fosforlu renkler ve kırmızı almayın. Klasik olmaya çalışırken kahverengi-siyah-lacivert karmaşasına sakin bulaşmayın.

10. Parfüm

10. Parfüm

Uzaktan fark edilmez belki ama yakından büyük fark yaratır. Koku duyusuna hitap etmek, göze hitap etmekten önemlidir çünkü insan insanı unutur ama koku hafızası asla unutmaz. Kötü kokan biriyle kimse yan yana olmak istemez. O yüzden ağır, kış parfümlerinden uzak durun, buram buram yaz kokan fresh parfümleri tercih edin. 

Aman Dikkat: Ter kokusuna parfüm çözüm değildir o nedenle deodorant sürmeyi unutmayın.

Sadece size özel detaylar

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fanila

11. Fanila

Fazlaca ve hızlıca terleyen biriyseniz, gömleğin altına fanila giymeyi tercih edebilirsiniz. Böylece belki bir ihtimal gömlekte oluşan o büyük ter halkalarından da kurtulursunuz.

Aman Dikkat: Gömleğin altından görünmesin, uzaktan bakınca “aa içine atlet giymiş” denmesin.

12. Kravat iğnesi

12. Kravat iğnesi

Kravatı seçtim, saatim, mendilim, gözlüğüm tamam ama aksesuarım eksik diyenlere oldukça şık ve klas bir tercih. Doğru kullanımı kravat düğümünden 5-6 cm aşağıdır. 

Aman Dikkat: Kravat iğnesi ne kravatın boyunu geçsin ne de çok kısa kalsın.

13. Kol düğmesi

13. Kol düğmesi

Kol düğmesi, takım elbise-gömlek olayında en kişiye özel detaydır. Ayrıca kişiliğiniz hakkında da küçük ipuçları taşır. Keyfinize göre seçin bir tane.

Aman Dikkat: Marjinal olacağım diye rezil olmayın, çok küçük ve çok büyüklerinden uzak durun.

14. Kemer

14. Kemer

En temel parça, mümkün olduğunca sade olanları seçin, pantolon kemerine tam oturmasına dikkat edin. 

Aman Dikkat: Büyük kemer tokası, şıklığın en büyük düşmanı.

15. Tabaka

15. Tabaka

Yanınızda tabaka taşımak özellikle sarma sigara içenleri sürekli ellerinde tütünle dolaşmaktan ve ceket iç cebi potluğundan kurtarır. Ayrıca sigara ikram ederken de bir klas hava katar.

Aman Dikkat: Havalı olacağım diye çok süslü, abartılı tabakalardan almayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Matara

16. Matara

Matara “Belli bir alkol zevkim var, öyle her şeyi içemiyorum” demek gibi olsa da hem birilerine ikram etmek hem de havalı görünmek için tercih edilebilir.

Aman Dikkat: İçine koyacağınız içki mühim, sırf cool olacağım diye içini 3. sınıf viskiyle doldurmayın.

17. Köstekli saat

17. Köstekli saat

Kol saati takmak için fazla cool olanların tercihi. 3 parçalı takım severlerin favorisi. Kullanımı zor olsa da çok şık göründüğüne hemfikiriz. 

Aman Dikkat: Saati cekete düzgün takın, düşürürseniz üzülürsünüz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
27
13
7
6
5
5