Görüş Bildir
Haberler
Dubai'de Alkol Yasağı Gevşetildi: Ramazan'da Gündüzleri İçki Satışı Serbest

Dubai'de Alkol Yasağı Gevşetildi: Ramazan'da Gündüzleri İçki Satışı Serbest

Dubai'de alınan yeni bir kararla Ramazan ayında gündüzleri alkol satış yasağı kaldırıldı. Alınan karar öncesinde Ramazan ayında sadece geceleri alkol satışı yapılabiliyordu. Yetkililer alınan kararın turizm gelirlerini artırmaya yönelik olduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyaca ünlü gökdelenleri ve yapay adalarıyla turistlerin gözde mekanlarından olan Dubai Emirliği, Ramazan ayında turistlere yönelik tartışma yaratacak bir karar aldı.

Önceleri Ramazan ayında sadece geceleri alkol satışının yapılabildiği Dubai'de alınan yeni kararla bu yasak gevşetildi ve talep olması durumunda artık gündüzleri de alkollü içeceklerin satışı yapılabilecek.

Hedef daha fazla turist

Hedef daha fazla turist

Dubai Turizm ve Ticari Pazarlama Ofisi; bar ve otel yöneticilerine durumu açıklayan bir bildiri gönderdi. Bildiride otellerin ramazan ayı boyunca saat sınırlaması olmadan alkol satışı yapabilecekleri açıklandı.

Dubai Turizm ve Ticari Pazarlama Ofisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Süregelen bir biçimde seçkin ziyaretçilerin deneyimleri uygulamamızın hedefinde olmakla birlikte Dubai’nin birinci sınıf bir turizm bölgesi olmasıyla da ilgili olarak müşteri istekleri doğrultusunda alkol sınırlaması yeniden düzenlenmiştir” denildi.

"Turistlerden ramazana saygılı olmalarını bekliyoruz"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Departman aynı zamanda turistlerin ramazan ayı boyunca kurallara saygılı davranmasını da istedi. ‘Kültürel hassasiyetler’den bahseden ve ramazan boyunca 1 milyon civarında turistin şehre geldiğini açıklayan turizm ofisi, bütün turistlerden ramazana ve kurallara karşı saygılı olmalarını beklediklerini belirtti.

Dubai’nin yabancı turistlerce tercih edilme nedenlerinin en önemlisi, diğer Arap ülkelerinin aksine alkol tüketiminin ve satışının yasak olmaması. Dubai’nin alkolden kazancı ise nispeten yüksek vergi oranlarından kaynaklanıyor. Ülkede alkollü içkiden alınan vergi yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişiyor.

Yüksek alkol tüketim oranlarına karşın hükümetin kısıtlayıcı tedbirleri sürüyor

Yüksek alkol tüketim oranlarına karşın hükümetin kısıtlayıcı tedbirleri sürüyor

2014’te yapılan bir araştırmaya göre Birleşik Arap Emirlikleri’nde 67,2 milyon litre bira ve 20 milyon litre distile (alkol oranı yüksek) içki tüketildi. 2019’da ise bu sayının, 91,2 milyon litre bira ve 27 milyon litre distile içkiye yükselmesi bekleniyor.

Dubai her ne kadar içki tüketimini serbest bırakmış olsa da bu konudaki kurallar hala çok sert. Bir kişinin evinde alkollü içki üretmesi için dahi kendisine hükümet tarafından ruhsat verilmiş olması gerekiyor. Öte yandan kamuya açık alanlarda alkol almak ve ulu orta sarhoş olmak suç sayılıyor.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
88
45
39
9
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ertugrul

şaka filan bizim salak sağcılardan daha laik olmaya başladı adamlar :))

Sirzech Lucifer

Para imanı satın alır

KOVALA NEJDET

Arabın dini imanı para mk -.- dsdsd