Görüş Bildir
Haberler
DSÖ: Çin'i Covid'in Kökeni Hakkında Veri Açıklamaya Zorlayamayız

DSÖ: Çin'i Covid'in Kökeni Hakkında Veri Açıklamaya Zorlayamayız

DSÖ yetkilisi Mike Ryan, 'Kimseyi zorlama yetkisine sahip değiliz' dedi. Öte yandan, ABD hükümetinin fonladığı bir merkezin raporunda Wuhan'daki laboratuvara işaret edildiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, Çin'i koronavirüsün kökeni hakkında 'daha fazla veri açıklamaya zorlayamayacaklarını' söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre; 'DSÖ, kimseyi zorlama yetkisine sahip değil' diyen Ryan, 'Bu kapsamda tüm üye devletlerin iş birliğini, katkısını ve desteğini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün kökeni hakkında tartışmalar devam ederken Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan habere göre, Mayıs 2020'de ABD Enerji Bakanlığı'nın fonladığı bir laboratuvar tarafından hazırlanan raporda, Covid-19'un Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden sızdığı yönündeki iddiaların 'makul olduğunun' yazıldığı kaydedildi.

Biden'ın talebi, Pekin yönetiminden tepki çekmişti

Biden'ın talebi, Pekin yönetiminden tepki çekmişti

WSJ, Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı'nın raporundaki verilerin koronavirüsüngenom dizilimi sonuçlarından elde edildiğini aktardı.

Geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan istihbarat servislerinden koronavirüsün kökeniyle ilgili yeni bir rapor hazırlamalarını ve bu raporu kendisine 90 gün içinde iletmelerini istemişti. Biden, virüsün kökeninin Çin'deki bir laboratuvar olduğu teorisinin de araştırılmasını talep etmişti.

Biden'ın bu talebi, Pekin yönetiminden tepki çekmiş, Çin'in ABD Büyükelçiliği köken araştırmasının 'siyasi hesaplarla yapılmaması' gerektiğini belirtmişti.

Öte yandan, Times gazetesine konuşan ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden üç çalışanın salgından önce hastanede tedavi gördüğü iddiası üzerine bu kişilerin 'tıbbi kayıtlarının yayınlanması' için Pekin yönetimine çağrıda bulunmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın