Görüş Bildir
Haberler
Dövizin Kalbinin Attığı Yerde Dolar Kuru İki Tl

Dövizin Kalbinin Attığı Yerde Dolar Kuru İki Tl

medya365
17.02.2014 - 18:59 Son Güncelleme: 17.02.2014 - 19:49

Dövizin Kalbinin Attığı Yerde Dolar Kuru İki Tl

17 Aralık operasyonundan sonra üremler artmış dolar kuru yükselmişti. Bir çok kişi henüz önce yaptığı ticari anlaşmaları nedeni ile ansızın yüksek düzeylere çıkan dolar kuru yüzünden zarar etmişti. Döviz üzerinden kira ödeyen ALIŞVERIŞ MERKEZI ve iş jhnaları yöneticileri de kiracılarının mağdur olmaması için kur sabitleme yoluna gittiler.

Dolar kurunun hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından dolarla kira ödediği için zor duruma düşen Kapalıçarşı esnafı için çare bulundu. Kapalıçarşı'da ödenecek kira bedelleri için dolar kuru Ocak 2014-Aralık 2014 dönemi boyunca 2 liradan sabitlendi.

Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Fırat, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, esnafın kurlardaki hızlı artış nedeniyle zor duruma düştüğünü ve konu konusunda bir yol aradıklarını söylemişti. Hatta kurlardaki şok artış nedeniyle bir çok esnafın kira ödemelerinde zor duruma düştüğü ve fiyatları karşılayamayacak hale geldiği belirtiliyordu.

Kapalıçarşı esnafı için beklenen müjdeyi ise yeniden dernek başkanı Hasan Fırat verdi. Fırat'ın hurriyet.com.tr'ye verdiği bilgiye göre çarşı esnafının ödeyeceği kira için dolar kuru Ocak 2014-Aralık 2014 dönemi boyunca 2 liradan sabitlendi. Fırat, sene nihayetinde döviz yükseldikçe stresi artan Kapalıçarşı esnafının da bu anlaşma ile beraber biraz rahatladığını söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı da olan Panora ALIŞVERIŞ MERKEZI Yönetim Heyeti Azasi Salih Bezci, değerlenen dolar ve euronun harcama, imalat ve yatırım hükümlerini ertelediğine dikkat çekti ve dövizin aşırı değerlenmesi meselesi aşılıncaya kadar ortaklarıyla beraber sahip olduğu Panora ALIŞVERIŞ MERKEZI'de euronun 2.40 TL'ye sabitlendiğini açıkladı.

Yazılı bir izah yapan Bezci, Panora ALIŞVERIŞ MERKEZI'deki işletmeciler ile aynı geminin yolcuları olduklarını belirterek; 'Bu gemide beraber yol alıyoruz ve işletmecilerimize destek olmak adına Panora ALIŞVERIŞ MERKEZI yönetimi olarak euro kurunu 2.40 TL'ye sabitlemeye karar verdik' dedi.

Etiketler Ankara Ticaret Odası Panora ALIŞVERIŞ MERKEZI

Kaynak: http://www.medya365.com/ekonomi/doviz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın