Görüş Bildir
Haberler
"Doktorlar İçin Instagram" Olarak Bilinen Figure 1 Uygulamasından 15 İlginç Fotoğraf

etiket "Doktorlar İçin Instagram" Olarak Bilinen Figure 1 Uygulamasından 15 İlginç Fotoğraf

Dolores Haze
03.01.2016 - 19:10

'Doktorlar için Instagram' olarak adlandırılan yeni bir uygulama sayesinde acil serviste saatlerce beklemek yerine, dakikalar içinde uzman doktorların görüşlerini alabilmeniz mümkün.

Figure 1 isimli uygulama, doktorların zorlu vaka fotoğraflarını bu platformda paylaşarak birbirleriyle bilgi ve tavsiye alışverişinde bulunmalarını sağlıyor. Uygulamanın yaratıcısı Dr. Josh Landy, 'Fotoğraflar, binlerce yıldır tıp öğreniminde kullanılıyor.' diyor.

Herkes bu uygulamayı indirebilse de yalnızca sağlık profesyonelleri fotoğraf paylaşıp yorum yapabiliyor. Landy, 'Hastalar, başka profesyonellerle fotoğraflarını paylaşıp paylaşamayacağımı sorduğumda oldukça anlayışlı davranıyorlar.' diyor.

'Paging' adı verilen yeni bir özellikle, Figure 1 uzman doktorları ağdan tespit edip onlara bildirim gönderiyor. Böylelikle vakalar ortalama 30 dakikada çözülüyor.

Landy, 'Büyük hedef, medikal bilgiyi demokratikleştirmek.' diyor. 'İnternet sinyali olan her yerde bu bilgiye ulaşmanın mümkün olmasını istiyorum.'

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/entry/i...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mor İdrar Torbası Sendromu

1. Mor İdrar Torbası Sendromu

Mor İdrar Torbası Sendromu, Proteus, Klebsiella ve Providensia gibi gram-negatif bakteri türlerinin, indoksil sülfatı mavi renkli bir molekül olan indigoya dönüştürmesiyle ortaya çıkıyor.

2. Polisitemia Vera

2. Polisitemia Vera

Bu hasta, acil servise tırnakları karardığı için gelmiş. Hemoglobin oranının 22 g/dL olduğu tespit edilen hasta, cildinin duştan sonra kaşınmaya başladığını söylemiş. Bu belirtiler, kronik miyeloproliferatif hastalıklardan biri olan Polisitemia vera'ya işaret ediyor. Bu hastalık, kemik iliği fazla sayıda kan hücresi ürettiği zaman ortaya çıkıyor.

3. Alzheimer

3. Alzheimer

Hastanın el yazısı, Alzheimer'ın ilerleyişini gösteriyor.

4. Raynaud fenomeni

4. Raynaud fenomeni

Raynaud fenomeni, uzuvlarda oluşan bir kan dolaşım rahatsızlığı.

5. Yapay Kalp

5. Yapay Kalp

Bu yapay kalp, son evredeki kalp yetmezliği semptomlarını ve bağışıklığı baskılayıcı ilaçlara duyulan ihtiyacı hafifleten tam işlevsel bir protez. Geçmişte, yapay kalpler konsol büyüklüğündeki makinelerden güç alarak çalıştığından, hastanın hareketi kısıtlanıyordu; bu protez ise taşınabilir bir güç kaynağı ile çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pankreas İltihabı

6. Pankreas İltihabı

Fotoğrafta görüldüğü gibi kanda yüksek düzeyde lipid bulunması, pankreas iltihabına yol açabilir.

7. Doğumsal kalp hastalığı

7. Doğumsal kalp hastalığı

Doğumsal kalp hastalığı olan 13 aylık bir bebeğe yapılan kalp nakli sırasında çekilen görüntü.

8. Pnömoperitoneum

8. Pnömoperitoneum

Pnömoperitoneum, karın zarı boşluğunda hava bulunması durumuna verilen isim. Tespit edilmesi zor olan bu durum, acil cerrahi müdahale gerektiriyor.

9. Ex-vivo Akciğer Perfüzyonu

9. Ex-vivo Akciğer Perfüzyonu

Bu fotoğraf, nakilden önce organ kalitesini artırmak için akciğerlere uygulanan bir terapi olan 'Ex-vivo perfüzyonu'nu gösteriyor. Geçmişte akciğerleri muhafaza etmek için kullanılan ventilasyon ve perfüzyon makineleri, doku ödemi oluşması ve pulmoner damar direncinin artması sebebiyle başarısız olmuştu. Bu yeni yöntem ise, pulmoner ödem oluşumunu engelliyor.

10. 3 Boyutlu Kafatası Modeli

10. 3 Boyutlu Kafatası Modeli

Bu 3 boyutlu model, bir hastanın çatlamış kafatasının bilgisayarlı tomografisinden elde edilmiş. Model, ameliyatı önceden planlamak ve böylelikle amleiyat sırasında zaman kazanmak için kullanılmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Elma Çekirdeği Lezyonu

11. Elma Çekirdeği Lezyonu

Karın ağrısı ve artan kabızlık yaşayan yaşlı bir kadın hasta. Yapılan baryum çalışması bir elma çekirdeği lezyonunu ortaya çıkarmış. Bu lezyon genellikle kolonik darlığa sebep olan kolorektal karsinomla ilişkilendiriliyor.

12. Alt-Ana Toplardamar Yapımı

12. Alt-Ana Toplardamar Yapımı

Bu fotoğrafta, hastanın kendi damarları kullanarak yapılan bir alt ana-toplardamarı görüyoruz. Bu nakil, böbrek toplar damarının üstünde yer alan alt ana-toplardamar bölgesini onarmak için yapılıyor.

13. Menenjiom

13. Menenjiom

Kafatası dışındaki menenjiomlar, genellikle yanlış teşhis konulan tümörler. Bu tümörler, görmede değişiklikler, felç ve spontan kanamalara neden olabiliyor.

14. Tiroglossal duktus kisti

14. Tiroglossal duktus kisti

Tiroglossal duktus kisti. Bu kistler genellikle çocuklukta oluşuyor ve küçük ve semptomsuz oldukları için tedavi edilmiyorlar.

15. Mesane Taşı

15. Mesane Taşı

Resimde görülen numune bir tür nadir mesane taşı. Bu tür taşlar daha çok idrar torbasında oluşuyor; ancak az da olsa üst idrar yolunda da meydana gelebiliyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2838
898
464
219
155
67
2