Görüş Bildir
Haberler
Doğum Yapan Eşini Hastanede Bıçaklayan Adama 18 Yıl 6 Ay Hapis: 'Olay Medyaya Yansıdığı İçin Bu Kadar Büyüdü'

Doğum Yapan Eşini Hastanede Bıçaklayan Adama 18 Yıl 6 Ay Hapis: 'Olay Medyaya Yansıdığı İçin Bu Kadar Büyüdü'

Batuhan
06.10.2020 - 21:27

Gaziantep’te yeni doğum yapan eşi Güldane Yırtıcı’ya hastane odasında bıçaklayarak ağır yaralayan Ahmet Yırtıcı’ya 18 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde, eşi kasten öldürmeye yönelik teşebbüs suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanan Yırtıcı, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet savcısının mütalaasında hakkında müebbet hapis cezası talep ettiği Yırtıcı’ya duruşmada son savunması istendi. Duruşmaya sanık Ahmet Yırtıcı SEGBİS yoluyla katılırken müşteki Güldane Yırtıcı ve avukatı Mehmet Cihan Mercimek’in yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği, Gaziantep Barosu ve Kadın Hakları Komisyonu temsilcileri de salonda hazır bulundu.

'Bu olay açıkça öldürmeye yönelik teşebbüstür'

'Bu olay açıkça öldürmeye yönelik teşebbüstür'

Güldane Yırtıcı’nın avukatı Mehmet Cihan Mercimek ise, “Bu olay açıkça öldürmeye yönelik teşebbüstür. Ancak sanık tasarlayarak öldürmeye yeltenmiştir. Sanığın o gün içindeki tavrı bunu göstermektedir. Müvekkilimin yanında annesi ve ablası olmasaydı bu olay farklı bir şekilde sonuçlanabilirdi. Sanığa en üst sınırdan ceza verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

'Olayı medya büyüttü'

'Olayı medya büyüttü'

Mütalaanın ardından savunma için söz alan sanık Ahmet Yırtıcı, öldürme niyeti taşımadığını söyledi. Kendisinin öldürmek isteseydi odada bulunan herkesi öldürebileceğini aktaran Yırtıcı, “Güldane bıçağın sapından dolayı yaralandı. Olay büyümesin diye bıçağı bırakıp kaçtım. Bu olay medyaya yansıdığı için bu kadar büyüdü” diyerek kendini savundu.

Savunma esnasında araya giren mahkeme başkanı kararı verirken hukuk ilkelerine göre vereceklerini belirterek, olayın medyada büyümesinin kararda hiçbir etki yaratmayacağını ve kendisinin sosyal medya dahi kullanmadığını ifade etti.

Ne yaşanmıştı?👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
28
10
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kyle-reese

Sosyal medya vs.olmasa kesip kesip dolaşacaksınız zaten dışarıda hepinizi salacaklar bilmiyormuyuz

Pickle Rick

Doğru söylüyor. Olay duyulmasa büyük ihtimalle tahliye edilirdi.

Metin Uzun

Doğum yapan kadina biçak çekecek kadar kendince erkek ama bicagin mahkemede kendini delecegini dusunemeyecek kadar ahmak.Tam bir gereksiz kazma...