Görüş Bildir
Haberler
Doğum Bildirimi Nasıl ve Nereye Yapılır?

Doğum Bildirimi Nasıl ve Nereye Yapılır?

Müge Kakşi
14.10.2021 - 09:28

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireye ait birer kimlik kartı bulunmaktadır. Bu kimlik kartı ve üzerinde yazan T.C. kimlik numarası ile vatandaşlar ömürlerinin sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sayılıp kişilerin varlığını tanımlayan bir belge olarak sayılmaktadır. Hayatımıza dair birçok bilgi kimlik kartımız sayesinde bulunabilir ve devlet sistemlerinde görünür olmaktadır. Bu yüzden herkes için önemli olan bu kimlik kartı hayata gözlerimizi açtığımız andan itibaren başvuru yapılarak oluşturulmaktadır. Birçok yeni anne baba olan vatandaş bebeklerinin kimliklerini nasıl alacağını ve kimlik işlemlerini merak ediyor. Kimlik çıkarabilmek için doğum bildirimi yapılması gerekiyor. Peki, doğum bildirimi nasıl yapılır? Doğum bildirimi nereye yapılır? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyaya gelinen andan itibaren ömrün sonuna kadar taşınacak kimlik belgesi tüm vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Kişilerin varlığını tanımlayan kimlik belgesi farklı çeşitlerde ve türlerde dünyanın tüm ülke vatandaşları için verilmektedir. Her ülkenin kendi vatandaşlarına verdiği bu kimliklerde kişilerin isim, soyisim ve doğum tarihi gibi bilgileri bulunmaktadır. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının üzerinde T.C kimlik numarası bulunan bir kimlik kartı mevcuttur. Ülkemizde her gün binlerce yeni doğum olmaktadır. Yeni anne baba olmanın heyecanını yaşayan vatandaşlar ise bebeklerinin kimliklerini çıkarttırmak için ne yapması gerektiğini internet üzerinden araştırıyor. Yeni doğanların kimliklerini çıkarabilmek için doğum bildirimi yapılması gerekiyor. Doğum bildiriminin nereye ve nasıl yapılacağına dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Doğum Bildirimi Nasıl ve Nereye Yapılır?

Doğum Bildirimi Nasıl ve Nereye Yapılır?

Ülkemizde her gün binlerce bebek doğmaktadır. Her bebeğe doğumundan itibaren varlığını tanımlayabilmesi için kimlik kartı çıkarılmaktadır. Kimlik kartının çıkarılabilmesi için ise öncelikle doğum bildirimi yapılması gerekiyor. 

Doğum bildirimi ise bebeğin doğumundan maksimum 30 gün içerisinde herhangi bir nüfus müdürlüğüne yapılır. 30 gün içerisinde yapılan doğum bildirimlerinde gelecek kimlik kartı için bir ücret alınmazken 30 günün geçmesi durumunda ise 30TL kimlik kartı ücreti alınmaktadır. Eğer süresi geçmiş bir doğum bildirimi yapacaksanız 30 TL olan kimlik ücretini nüfus müdürlüğüne gitmeden önce anlaşmalı bankalara yatırarak ödeme işleminize ait makbuzu da nüfus müdürlüğüne giderken yanınızda götürmeniz gerekmektedir. 

Doğum bildirimi yapabilmeniz için yanınızda doğum belgesi de getirmeniz gerekiyor. Doğum belgesini yani doğum raporunu ise bebeğinizin doğduğu hastaneden alabilirsiniz. Doğum raporunu aldıktan sonra bebeğin annesi yada babası kendi kimliği ile herhangi bir nüfus müdürlüğüne giderek kolaylıkla kimlik başvurusunda bulunabilir. Kimlik kartının başvurusu sonrasında doğum bildirimi yapılmış olup bebeğinizin kimliği Ankara'daki merkezde basılarak en kısa süre içerisinde adresinize yollanmaktadır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın