Görüş Bildir
Haberler
Doğu Ekspresi ile Rüya Gibi Bir Kars Turu Hakkında Bilmeniz Gerekenleri Detaylıca Anlattık!

Doğu Ekspresi ile Rüya Gibi Bir Kars Turu Hakkında Bilmeniz Gerekenleri Detaylıca Anlattık!

Doğu ekspresine atlayıp yataklı vagonda kitap okuyarak, müzik dinleyerek, seyrine doyum olmaz manzaralar eşliğinde Kars’a seyahat etmek, özellikle kışın yapılan en popüler tatil planları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Öyle ki, bilet bulmak bazen imkansız. 

Dünyanın en güzel tren yolu rotaları arasında gösterilen Doğu Ekspresi, Ankara tren garından, her gün saat 17.55’te hareket ediyor. Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’dan geçip yaklaşık 24 saat sonra Kars’a ulaşıyor 

Doğu Ekspresi ile unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamak için TCDD Taşımacılık AŞ’nin web sayfası üzerinden online bilet satışını takip etmeniz gerek. Özellikle gidiş yönü çok talep edildiği için, biletler satışa sunulduğu gibi tükeniyor. Birkaç kez bilgisayar başında hazır beklemek gerekebilir. Önünde sonunda bilet bulacağınıza eminiz. Azmin elinden ne kurtulmuş ki! Gelin bu rüya gibi yolculuk için bilmeniz gereken tüm detaylara birlikte bakalım!

Not: Bu bir tanıtım içeriğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yataklı mı, Örtülü Kuşetli mi, Pulman mı?

Yataklı mı, Örtülü Kuşetli mi, Pulman mı?

Tren yolculuğu tecrübeniz yoksa ya da ilk defa bu kadar uzun bir tren yolculuğuna çıkacaksanız en güzeli yataklı vagonda keyif çatmak. Manzaranın ve tren yolculuğunun tadı, hele mevsim kışsa, kesinlikle yataklıda çıkar ama her zaman yataklı vagon bulunmuyor. Yataklı 2 kişilik, örtülü kuşetli 4 kişilik yolcu kapasitesine sahip. 

Yazın ve bahar aylarında artan yoğun talebi karşılayabilmek için örtülü kuşetli ve pulman ile yolcu taşıma kapasitesi maksimum seviyeye çıkarılıyor. Yataklıda seyahat etmek için acentelerin düzenlediği turlardan satın almak gerek. TCDD’nin sayfasında da göreceğiniz gibi acenteler, fotoğrafçılık kulüpleri gibi oluşumlar için yataklı vagon eklenebiliyor.

Doğu Ekspresi Pulman

Doğu Ekspresi Pulman

Pulman, koltuklu vagonlara verilen isimdir. Her iki tarafta yan yana iki koltuk bulunur. Tren koltukları genellikle otobüs ve uçak koltuklarına göre daha geniş daha rahattır olsa da Ankara’dan Kars’a kadar pulmanda yolculuk yapmak yorucu olabilir. 

Ankara’dan hareket eden Doğu Ekspresi 53 istasyonda durup yolcu alır. Pulman daha çok bölge içi ulaşımda kullanılmaktadır.

Doğu Ekspresi Yataklı Vagon

Yataklı vagon iki kişinin konaklamasına uygundur. Ranza gibi üst üste iki yatak bulunur. Doğu ekspresi deyince herkesin aklına gelen yolculuk türü yataklı vagonda giderken muhteşem manzaranın seyrine dalmak ve bu sırada belki sıcacık kahvenizi ya da sevdiklerinizle bir kadeh şarabı yudumlamaktır. 

Kompartımanda elektrik ve minik bir buzdolabı da var. Sıcak, soğuk içecekleriniz için her türlü organizasyonu yapabilirsiniz. 

Bu muhteşem yolculuğu daha güzel ve unutulmaz hale getirmek için müziğinizi yanınıza almayı unutmayın. 

Okumayı seviyorsanız bu uzun yolculuk epeydir okumaya fırsat bulamadığınız bir kitabı bitirmek için harika bir fırsat olsa da manzarayı seyretmek varken kitap sayfalarına gömülmek, bilemedik yani…

Doğu Ekspresi Örtülü Kuşetli

Örtülü kuşetli demek dört kişi aynı kompartımanda yolculuk edeceksiniz demek. Dört kişinin rahat rahat oturduğu koltuklar, yatağa dönüşüyor. TCDD kuşetli yolculara pike ve çarşaf servis ediyor. Yataklı kadar konforlu olmasa da örtülü kuşetli de gayet rahat ve romantik bir doğu ekspresi yolculuğu yapmanızı sağlayacak nitelikte. 

Buzdolabı yok. Soğuk içecekler için Doğu Ekspresi’nin yemekli vagonunu kullanabilirsiniz.

Yemekli Vagonda Nostaljik Bir Atmosfer

Yemekli Vagonda Nostaljik Bir Atmosfer

Kendinizi bir film karesinin içinde gibi hissetmenize neden olan yemekli vagon, bu yolculuğun en özel taraflarından biri. Öyle ahım şahım lezzetler tadacağınızı düşünmeyin ama şehir hatları vapuru kadar vasat bir durum da yok. 

Yemekli vagon 7/24 hizmet veriyor. Sıcak yemek, çorba, sandviç ve sıcak/soğuk içecek servisi mevcut. 24 saat süren bir yolculuk için oldukça yeterli ve son derece keyif verecek düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. 

Yemekli vagonda oturup, şöyle bir “an”ı yakalamayı ve bu seyahati yaptığınız için kendinizle gurur duymayı, ıskalamayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En Romantik Seyahat Planı Doğu Ekspresi ile Kars’a Yolculuk

Seyahat tek başına bile insanda farklı duygular uyandırır. Yolda olmak ruhuna iyi gelir ve duyguları ifade etmek kendiliğinden kolaylaşır. 

Romantik bir seyahat planı yapıyorsanız, Doğu Ekspresi ile Kars’a yolculuk biçilmiş kaftan. Yıl dönümü hediyesi, sevgililer günü kutlaması, on yıllar sonra baş başa bir seyahat ve aşk tazeleme, evlilik teklifi… 

Trenin nostaljisi, rotanın muazzam güzelliği, biraz da yaratıcı bir kişiliğiniz varsa, hayatınızın en romantik seyahatini gerçekleştirebilirsiniz.

Kışın Doğu Ekspresi ile Kars Turu

Kışın Doğu Ekspresi ile Kars Turu

Doğu ekspresi ile Kars seyahati kışın daha popüler gibi bir algı oluşmasının sebebi dünyada kristal kar yağan iki özel noktadan biri olan Sarıkamış kayak merkezinin kış turizmine açılması ve Kars’ta kayak sezonunun başlaması. 

Sarıkamış'ta kaymak için Doğu Ekspresi ile Kars’a gitmek o kadar harika bir fikir ki, bir kış tatili daha güzel nasıl olabilir. 

Çıldır Gölü’nün donması ile birlikte Kars’ta kış sporları başlar, festivaller düzenlenir ve Çıldır Gölünün meşhur sarı sazan balığının av zamanıdır. Ankara’dan trene atlayıp, muhteşem manzaralar eşliğinde Doğu Ekspresi’nin tadını çıkarmanın tam vaktidir. 

Bembeyaz karla kaplı manzaralar Kars’a yaklaştıkça başlar. Ankara’dan yola çıktığınızda önce bozkırın uçsuz bucaksız manzaralarını göreceksiniz. Kırıkkale’den sonra Kayseri ve Sivas rotası gece geçildiği için sabah Erzincan’dan itibaren giderek karlar ülkesine doğru yaklaşırken derelerin kenarından, dağların yamacından geçecek, kıvrılan vagonları izlerken muhteşem fotoğraflar çekeceksiniz.

Baharda Yemyeşil Manzaralar Doğu Ekspresi ile Kars’a Gitmenin Tam Zamanı

Karların altından fışkıran yemyeşil bir doğanın uyanışına şahit olmak isterseniz nisan sonu mayıs başı Doğu Ekspresi ile Kars’a doğru yola çıkmak için harika bir zaman dilimi. 

Çiçek çeşitliliği ile ünlü Kars’ın yemyeşil düzlüklerinde rengarenk çiçekler arasında tarihin en değerli kalıntılarını, Ani Antik Kentini görmek, bu büyülü manzaraya şahit olmak, unutulmaz bir anı olacak. 

Dünyanın en güzel 10 rotası arasında bulunan Doğu Ekspresi, bir zamanlar düzenlenen fotoğraf yarışması sebebiyle de fotoğraf kulüplerinin özel ilgi alanıdır. 

Her mevsim başka bir güzelliğe bürünen Kars ve Doğu Ekspresi yolunu kışın yaparsanız aklınız baharda, baharda yaparsanız bembeyaz kar manzaralarında kalacak. Doğu Ekspresi ile Kars seyahatine ne zaman çıkmalı, sorunun cevabı bize göre “her mevsim ayrı güzel” şeklindedir. 

Karslıların da dediği gibi Kars’a bir gelen bir daha muhakkak gelir. Başka çaresi yok ikinci bir Doğu Ekspresi ile Kars yolculuğu planlıyor olacaksınız. Biz söylemiş olalım da sonra vay ben duymadım vay ben işitmedim, olmasın. 

Zaten tadı damağınızda kalacak. Aylarca anlatacaksınız. Gitmemiş olanları özendirin ama her seferinde anlatıp da bezdirmeyin.

Doğu Ekspresi İle Kars’a Geldin, Nerede Kalacaksın?

Doğu Ekspresi İle Kars’a Geldin, Nerede Kalacaksın?

Doğu Ekspresi ile son durak Kars kent merkezi. Tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmek, Kars’ta gezilecek önemli yerler listesinin tamamına tik atmak istiyorsanız kent merkezindeki Kars otelleri konaklamak için en iyi fikir. 

Sadece kaymak istiyorsanız kayak merkezinde konaklamak alternatif olarak düşünebilir. Fakat ulaşabileceklerinizi sınırlamış olursunuz.

Yer Bulamıyorsan Giderken Uçakla Kars’a, Dönerken Trenle Ankara’ya

Yer Bulamıyorsan Giderken Uçakla Kars’a, Dönerken Trenle Ankara’ya

Yer bulamamaktan şikayet edenler için bir öneri ile yazıyı tamamlayalım; Doğu Ekspresi seyahati Ankara’dan Kars’a doğru gidiş yönünde yoğun olduğu için yer bulmak zor ama dönerken genellikle uçak tercih edildiği için vagonlar müsait. 

Biraz uyanık ol! Yol giderken de dönerken de aynı güzellikte. Kars’a uçakla gidip, misafirperverliği ve aile sıcaklığı ile kalbinize kazınacak Kars Otellerinden birinde konaklayarak Ani Harabelerini, Sarıkamış'ı, Çıldır Gölünü, Allahuekber Dağlarını, müzeleri, tarihi camileri gezdikten sonra bir güzel alışveriş yapıp trenle Ankara’ya dönebilirsiniz. Kars Gravyeri, Kars kaşarı ve Kars balı almadan eve dönme. Birazını trende yemek için dilimlettirmeyi unutma…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
25
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

2010 yılında Ulusal Gençlik Parlementosu'nun toplantısındayız, dedik ki hadi Ağrı-Kars'taki köy okullarına gidip tamirat, boyama vs yapalım. Trenle gideriz t... Devamını Gör