Görüş Bildir
Haberler
Dogecoin Nedir ve Nasıl Alınır? Dogecoin (DOGE) Neden Yükseliyor?

Dogecoin Nedir ve Nasıl Alınır? Dogecoin (DOGE) Neden Yükseliyor?

Müge Kakşi
04.02.2021 - 20:04

Eskiden yatırım için altın ve dolar tercih edilirken, günümüzde dijitalleşen dünya ile beraber adından çokça söz edilen kripto para birimleri tercih ediliyor. Bitcoin ile hayatımıza giren kripto para biriminde son zamanlarda en çok konuşulan dogecoin oldu. Elon Musk'ın kripto paralar ile ilgili yaptığı paylaşımların ardından dogecoinin yükselişi piyasayı takip edenler tarafından oldukça dikkat çekti. Peki Dogecoin nedir? Dogecoin nasıl alınır ve neden yükseliyor? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dogecoin Nedir?

Dogecoin Nedir?

8 Aralık 2013 tarihinde başlatılan Dogecoin dikkat çekmeye devam ediyor. Değeri Reddit ve Elon Musk'ın açıklaması ile 73 katına çıkan Dogecoin, 0,018 ABD doları ile dikkat çekmişti. Para birimi adını Japon şiba inu türü köpeğinden yola çıkarak hazırlanan bir internet fenomeninden alıyor. Dogecoin'in kurucusu Jackson Palmer, boş vaktinin olduğu bir gün bir bira açıp çok da düşünmeden böyle bir para birimi kurduğunu anlatmıştı.

Kripto para birimlerini inceleyen CoinDesk'e konuşan Palmer, Dogecoin'in yazılım birimine yazılımı stabil tutma konusunda güvendiğini fakat iki yıldır güncelleme almayan ve üzerinde sadece bir köpek kafası bulunan bir para biriminin milyar dolarlık bir piyasa büyüklüğüne erişmesinin kripto para birimlerinin durumu hakkında bir fikir verdiğini söylemişti.

Dogecoin Nasıl Alınır?

Dogecoin Nasıl Alınır?

Dogecoin alabilmek için Paribu ya da Koinim gibi yerli kripto para borsalarında yer almanız gerekmektedir. Bu parayı kullananların çoğu Paribu üzerinden işlem yapmaktadır. Öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesabınızı kimlik bilgileriniz ile onayladıktan sonra yatırım işlemlerine giriş yapabilirsiniz.

Hesabınıza EFT, Havale ya da Papara sayesinde para yatırabilirsiniz. Hesabınızdaki paranız ile de Dogecoin alabilirsiniz. Paribu hesabınıza para yatırırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar; Havale, EFT ya da papara üzerinden sadece kendi bireysel hesabınıza para yatırmalısınız. Ayrıca kendi adınıza açmış olduğunu bireysel, vadesiz ve Türk Lirası olan hesaplardan gönderim sağlamalısınız. Zaten Paribu üzerinde bir başka kişiye ait hesaplardan gönderim yapılmasına izin verilmemektedir.

ATM üzerinden yapacağınız gönderimlerde ise gönderici bilgilerini teyit etmek mümkün olmadığı için kabul gönderiminiz gerçekleştirilemez.

Gönderdiğiniz miktar anında Paribu üzerindeki hesabınıza yansıyacaktır.

İşleminiz sonrasında size gönderilen kodu açıklama alanına yazmanız önemlidir.

Mutlaka bir açıklama belirtmelisiniz. Yoksa gerçekleştirilen transferlerin işlem ücreti gönderdiğiniz paradan düşülerek size iade edilir.

Dogecoin Neden Yükseliyor?

Dogecoin Neden Yükseliyor?

2013 yılında bir “meme token” olarak piyasaya sürülen Dogecoin (DOGE) 24 saatte gösterdiği %45'e yakın yükseliş ile fiyatını 0,013 dolara çıkardı. DOGE piyasa değeri 1.4 milyar doları aşarken, günlük ticaret hacmi 1.3 milyar doları buldu.

DOGE için yaşanan artışın arkasındaki etkenlerden biri meme coin'in yaşadığı DeFi gelişmesi olabilir. DOGE'nin tokenize edilmiş versiyonu olan renDOGE, merkeziyetsiz finans kullanıcıları için Ethereum ağında işlem görmeye başlıyor.

DeFi yatırımcıları OpenDAO projesinin desteği ile ellerindeki Dogecoin'leri kullanarak dolar destekli bir sabitcoin (stablecoin) olan DOGEO'yu elde edebilirler. Ren yöneticileri gerekli denetimlerin tamamlanması ile kullanıcıların DOGE yatırımlarını renDOGE'lerini teminat olarak kullanarak sabitcoine çevirebileceklerini açıkladı.

Reddit'teki SatoshiStreetBets topluluğu, Dogecoin için GameStop‘takine (GME) benzer bir tavır sergiliyor. ‘Pump' olarak adlandırılabilecek bu hareket, insanların DOGE için desteğe çağrılmasıyla başladı. Tesla CEO'su Elon Musk'ın zaman zaman dile getirdiği DOGE, aldığı bu desteklerle önemli sıçramalar yaşadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın